Navarro og Pau er klar til VM

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Juan Carlos Navarro og Pau Gasol er bedste venner, og sammen danner de fundamentet for det ellers stjernespækkede Spanske landshold. FIBA.com har brygget en god artikel om deres venskab og den generelle mentalitet på det spanske hold, en mentalitet man f.eks. i Danmark godt kunne lærer noget af.

Juan Carlos Navarro er stjernen i Barcelona og Pau Gasol i NBA (Chicago Bulls red.). De to har dannet grundlaget for en fantastisk tid for Spanien, med sejre til VM 2006, EM 2009 og 2011 samt sølv ved OL de sidste 2 gange. Deres venskab har enorm betydning for deres land, hvor samtlige spillere glæder sig til den årlige landsholdssamling.

Træner for det Serbiske Landshold Aleksander Djordjevic sagde engang til FIBA.com:
– De kan ikke vente til første træningsdag, for at mødes og kæmpe for en ny guldmedalje. De glemmer hårde tider når de samles, de tænker på hvor godt de har det når de spiller med deres bedste venner, deres venner på banen og for deres land.

Det hele startede i 1999 da de to sammen spillede på det spanske u landshold, her havde Navarro allerede brudt igennem for Real Madrid. Gasol var stadig ikke trådt frem her, men snittede 16.5 point for u landsholdet. En stor ranglet fyr, som ikke havde præsteret et eneste block trods sin højdefordel.

Gasol blussede pludselig op, og under VM i 2002 brillierede de begge. Gasol med 19.1 point og Navarro med 14.1 point i snit. De hentede en 5. plads i turneringen.

Deres første guldmedalje kom et par år efter, i 2006 ved VM i Japan. Her var der igen forbedringer at spore for Pau Gasol. 21.1 point og 9,4 rebounds i snit pr. kamp gav ham MVP titlen under VM. Desværre for Pau, så blev han skadet i semifinalen mod Argentina, og måtte sidde over i finalen. Her tog Navarro over med 20 point, og sikrede dermed Spanien deres første titel.

Siden har de to dannet grundlaget for Spaniens succes de sidste 10 år. Og det har givet et godt forbillede for de bedste spanske spillere, for at spille for deres land.

Nu skal de forsøge at vinde VM på hjemmebane, og selvom USA er kæmpe favoritter så mener de ikke at de står helt uden chancer.

– Det ville være fantastisk at vinde på hjemmebane, men for at gøre det skal vi følge en masse trin, spille på vores højeste niveau, give alt hvad vi har og nyde øjeblikket. Siger Pau Gasol til FIBA.com

– USA har ikke vundet før vi har spillet, man skal stadig gøre sig fortjent til det. Fortæller Navarro til samme side.

Spanien spille deres indledende kampe i Granada, hvor modstanderne er Serbien, Frankrig, Brasilien, Iran og Egypten. Så det bliver bestemt ingen walkover for Spanien i deres indledende kampe.

Foto: FIBA Europe / Castoria / Matthaios

Se andre spændende artikler