fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

De forsvarende spanske mestre lider chokerende nederlag til Letland

Letland kom tilbage i en tæt kamp med de forsvarende verdensmestre fra Spanien og vandt 74-69.

Foto: fiba.basketball

Der ventede Letland en svær opgave, da de fredag skulle møde de forsvarende verdensmestre fra Spanien.

De har dog tidligere vist, at de kan nedlægge de store internationale magter, da de allerede har vundet over Frankrig ved VM 2023.

Det var en tæt kamp i første halvleg, hvor ingen af holdene for alvor kunne få tur i den.

I tredje periode stak Spanien så af, og det lignede en for stor mundfuld for letterne. Men det viste sig, at de ikke havde planer om at give op.

I fjerde periode tog de fuldstændig over i kampen, og de endte med at overhale spanierne. I kampens afslutning havde Letland mere bid i sig, og det endelige resultat blev 74-69 til deres fordel.

Davis Bertans var vindernes vigtigste spiller, da han leverede 16 point. Spaniens topscorer var Willy Hernangomez, der bidrog med 14 point.

Et vigtigt resultat for Letland, som på søndag den 3. september klokken 11:45 skal ud i en skæbnesvanger kamp mod Brasilien. Også Spaniens fremtidige håb om at forsvare VM-titlen skal afgøres på søndag. Her møder de Canada i et nervepirrende topbrag klokken 15:30.

Både Letland og Spanien har nu tre sejre og én uafgjort i gruppe L. Her har Letland en øjeblikkelig førsteplads grundet den indbyrdes fordel. Det er dog før kampen mellem Canada og Brasilien, der også spilles denne fredag.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.