fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears skuffer igen i Europa og nærmer sig tidligt exit

Bakken Bears flirter med et europæisk exit, efter de onsdag tabte for tredje gang i streg. Denne gang var det svenske Norrköping Dolphins, der besejrede Bakken med 69-75.

Foto: fiba.basketball

Tre gange tidligere har Bakken Bears stået i en semifinale i FIBA Europe Cup.

De forsvarende danske mestres chancer for, at semifinale nummer fire sker i denne sæson begynder dog for alvor at se sorte ud.

Onsdag aften led Bakken Bears nemlig deres tredje nederlag i dette års FIBA Europe Cup-gruppespil.

Hjemme i Aarhus kom svenske Norrköping Dolphins på besøg i en kamp om Skandinavien, og ligesom i slutningen af september, hvor de to mandskaber stod overfor hinanden i kvalifikationen til Basketball Champions League, var det de svenske delfiner, der vandt det nordiske brag.

Bakken Bears tabte i egen hule med cifrene 69-75 og er nu det eneste hold i gruppe E, der er uden sejr. FC Porto fra Portugal topper gruppen som ubesejret med tre sejre, efter de andetsteds slog forhåndsfavoritterne fra Tyrkiet, Manisa BBSK.

Med endnu et nederlag i Europa nærmer bjørnebanden sig et europæisk exit. De resterende tre kampe skal vindes, og selv ikke det er nødvendigvis nok for videre avancement.

Det måske mest positive, som Bakken kunne tage med fra kampen, var det faktum, at den danske profil Sylvester Berg efter halvanden måneds fravær var sin skade kvit.

Berg pådrog sig en hjernerystelse i Bakkens anden kamp i denne sæson og har misset en håndfuld kampe siden, men onsdag var den 25-årige bjørn atter tilbage i Bakken-uniformen, og han leverede en hæderlig fight.

Bakken overvandt skidt start

Bakken Bears gik ind til kampen som favoritter ifølge bookmakerne, men fra kampens start så det ikke sådan ud. Gæsterne fra Sverige startede kampen med at gå 5-0, men lige så hurtigt, de kom foran med fem, stod der 5-5

Igen viste svenskerne dog lovende takter med endnu et run, der gav dem en 5-11 føring. Det skulle dog blive endnu værre, før det blev bedre for Bakken Bears.

Svenskerne havde i den grad tur i den og var halvvejs inde i første periode nede med 7-15, og det må siges at være en kold spand vand i hovedet til Bakken Bears, der uden tvivl havde lagt mange kræfter i at analysere nederlaget fra september.

Igen slog Bakken imidlertid igen – denne gang med adskillige ubesvarede scoringer. Intensiteten hos Bakken fik et nøk opad, defensiven steppede up, og Bakken-spillerne kæmpede bravt og kæmpede for hver en rebound, hvilket også kunne ses i statistikkerne. Bakken startede ud med at outrebounde Dolphins med 9-5.

Nogle gode aarhusianske minutter betød, at Bakken med to minutter tilbage af første periode for første gang i kampen kunne bringe sig foran med 18-16.

Gennem næsten fire minutter var Dolphins scoringsløse, og det var helt og holdent Bakken-defensivens fortjeneste.

Efter ti minutter stod der 22-22, men Bakken var kommet på rette kurs.

Skiftevis i front

Bakken Bears gik inden til anden periode med momentum. Bjørnene havde ad to omgange fået lukket et Norrköping Dolphins-hul og var på det tidspunkt selv på vej afsted.

De forsvarende danske mestre var kommet op i omdrejninger, og særlig defensiven stod skarpt efter en skidt start, hvor Bakken lod Dolphins score hele 16 point på blot fem minutter.

Bakken Bears kom ganske vidst også bedst fra land i anden periode, men anden periode var en lavtscorende affære, og Norrköping gav Bakken kort snor.

Med to minutter tilbage af første halvleg bragte Norrköping sig igen i front. Denne føring var svenskernes første, siden Bakken tog over i slutningen af første periode.

En tæt første halvleg, hvor de to hold skiftevis havde momentum, sluttede helt lige, 38-38. Bakken Bears outreboundede svenskerne med 17 til 11.

Tredje periode blev dyr for Bears

Andet halvleg startede ligesom første med Norrköping, der var bedst. Pointproduktionen var dog fortsat i den lave ende – særligt for Bakkens vedkommende var tredje periode en stor fuser offensivt. Bakken Bears fik blot scoret 12 point i tredje periode, mens gæsterne scorede 18 styks.

Udeholdet kunne derfor gå ind til fjerde periode med en seks points føring, hvilket ikke var kritisk, men tredje periode skulle vise sig at koste Bakken.

Fjerde periode var nemlig akkurat ligesom første og anden – den kunne pointmæssigt ikke være mere lige.

Bakken Bears-defensiven anført af ledere som Skyler Bowlin og Sylvester Berg trådte i karakter med flere vigtige defensive stops, men offensivt kørte det ikke for Bakken.

Skyler Bowlin tryllede

Førnævnte Skyler Bowlin havde kampen igennem leveret en god kamp med stor intensitet, men den amerikanske guard var fjerde periodes helt store oplevelse og gjorde forskellen. Med fem minutter tilbage af kampen fik han bjørnehulen i ekstase, da han lavede en crossover og satte en treer.

Norrköpings Felix Terins blev sat på hælene af Bakken-profilen, som lavede en veludført crossover, der ville have gjort NBA-legenden Allen Iverson, der står for et af NBA historiens måske bedste crossover´s, stolt.

61-61 stod der på pointtavlen. Bakken Bears var tilbage i kampen, og det tvang gæsternes cheftræner til at tage en timeout.

Dolphins kom stærkt ud af timeouten, men Bakken Bears havde flere gange muligheden for at tage føringen. Bolden ville bare ikke i kurven. Fjerde periode sluttede 19-19.

Bakken Bears har dermed brug for lidt af et mirakel, hvis de skal fortsætte deres europæiske eventyr.

Kampens topscorer var udeholdets Issac Vann med 19 point. Topscorer for Bakken Bears var Ryan Evans med 15 point. Både Gustav Knudsen, DeAndre Pinckney og Skyler Bowlin sluttede med ti point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears er fortid i denne sæsons udgave af FIBA Europe Cup, men der er gode nyheder for Bakken Bears omkring deres seks kampe...

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.

Bakken Bears

Bakken Bears fik endelig smagt sejrens sødme i denne sæsons FIBA Europe Cup, da de besejrede FC Porto i vanvittig stil. Bjørnene sejrede efter...

Bakken Bears

Bakken Bears måtte onsdag se sig slået af tyrkiske Manisa BBSK for anden gang i dette efterår. Hjemmeholdet vandt kampen 85-80.

Bakken Bears

En nye hjemmebane med plads til 3300 personer kunne blive en realitet for Bakken Bears, hvis Sportsby Aarhus får grønt lys.

Bakken Bears

Der var ingen slinger i valsen, da Bakken Bears søndag sendte Værløse Blue Hawks hjem med et nederlag på 46 point i bagagen. Bakken...