fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Canada vinder VM-bronze efter vanvittigt overtidsdrama mod USA

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid. Canada slog USA med 118-127.

Foto: fiba.basketball

For første gang nogensinde er der VM-medaljer til Canada.

Søndag blev der nemlig skrevet canadisk basketballhistorie, da USA og Canada mødtes i en kamp om bronzemedaljerne ved VM 2023. Canadierne satte sig tidligt på kampen og var foran i næsten hele kampen.

Med fire sekunder tilbage af fjerde periode var Canada foran med fire point, og da så det i den grad sort ud for de amerikanske medaljedrømme, men så dukkede Brooklyn Nets-stjernen Mikal Bridges op.

Bridges blev fejlet og skulle skyde straffekast.

To Bridges-scoringer fra linjen ville dog ikke ændre på, at bronzemedaljerne var på vej til Canada.

Bridges ramte sit første straffekast, men ved forsøg nummer to blev der tænkt kreativt. Mikal Bridges missede det andet straffekast med vilje i håbet om at kunne få rebounden, og netop dette fik Bridges.

Bridges tonsede straks ud bag treeren og sendte en treer afsted. Bolden svævede i luften, og alle holdt vejret.

Nettet blafrede. Tre point. Vanvittigt.

Pludselig var det helt lige, 111-111.

Artiklen fortsætter under opslaget

Canada havde 0,6 sekunder til at forsøge at vinde bronzekampen i ordinær tid, men Kelly Olynyk missede sin treer.

Det betød, at denne helt igennem vanvittige bronzekamp skulle ud i fem minutters overtid efter en mirakelscoring af Bridges, og her bevarede Canada koncentratione og færdiggjorde arbejdet trods chokket fra Bridges´ scoring få minutter forinden.

Canada startede overtiden med at score fem ubesvarede point, og derfra så de sig ikke tilbage. Canada besejrede USA med 118-127 og sikrede sig deres første VM-medalje nogensinde.

Kampens topscorer var Canadas Dillon Brooks med hele 39 point. Den kontroversielle canadier var brandvarm bag treeren, hvor han ramte syv af sine otte forsøg, og spillede en fremragende kamp.

Shai Gilgeous-Alexander imponerede med 31 point, seks rebounds, 12 assists og et enkelt block.

Topscorer for USA var nok engang Anthony Edwards med 24 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.