Olympiske Lege

Fullcourt.dk – landets største basketball-site, dækker herrernes basketball turnering ved OL 2016 i Rio tæt! Læs alt om kampene, og de vigtigste historier.

I nat tændes flammen på det legendariske Maracana stadion i Rio, Brasilien, der markerer starten på de Olympiske Lege 2016, og lørdag eftermiddag skydes legene officielt igang for vores vedkommende når den første kamp i basketballturneringen afholdes.

Det er første gang nogensinde at en sydamerikansk land, og by, afholder legene, og vi glæder os til at se hvad brasilianerne har at byde på.

Det som vi dog er allermest interesserede i er selvfølgeligt basketballturneringen, der afholdes fra den 6. til den 21. august. Alle kampene spilles i den nye Carioca Arena i den nye Olympiske Park. En Arena der har plads til op i mod 16.000 tilskuere.

De 12 lande der har kvalificeret sig til OL er kommet hertil på forskellige måder. Serbien,Frankrig og Kroatien er de eneste tre lande, der ikke har fået en direkte billet, men har skullet gennemgå en kvalifikationsturnering, imens USA, Venezuela, Kina, Australien, Argentina,Spanien, Litauen, Nigeria alle har kvalificeret sig via. de internationale mesterskaber som fx. VM, EM og Afrobasket. Sidst men ikke mindst er Brasilien direkte videre eftersom de er værterne ved de Olympiske Lege.

De 12 landshold er fordelt på to grupper á seks hold, hvor alle spiller mod alle. De fire bedste hold fra grupperne går videre til knockoutrunderne, hvor der kun spilles en enkelt kamp i kvartfinalen, semifinalen, og sidst men ikke mindst finalen.