fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketball Champions League

Noah Nørgaard og Tenerife fik en god start på Youth Champions League: “Vores mål er at vinde turneringen”

Det danske stjerneskud Noah Nørgaard og Lenovo Tenerife går efter titlen til årets Youth Basketball Champions League. Det fortæller den 16-årige guard til Fullcourt.dk.

Foto: championsleague.basketball

Tirsdag blev årets Youth Basketball Champions League skudt igang, og det danske stortalent Noah Nørgaard hjalp med 21 point sit hold, Lenovo Tenerife, til en sejr i åbningskampen.

Nørgaard var kampens topscorer og spillede en flot kamp mod græske Promitheas Patras, og den unge dansker er da også tilfreds med sin debut i den europæiske ungdomsturnering.

“Jeg spillede en god kamp. Jeg skød fine procenter, og så dækkede jeg også godt i forsvaret, så jeg er tilfreds med kampen mod Patras. Jeg ville gerne have lavet nogle assists og steals, men jeg er overordnet set glad for min præstation,”

“Vi fik en sejr, og det var det vigtigste,” fortæller Noah Nørgaard til Fullcourt.dk.

Lenovo Tenerife er et af 13 hold i årets udgave af Youth Basketball Champions League.

I sidste sæson, der desuden var turneringens åbningssæson, blev holdet fra De Kanariske Øer nummer fem, men i år er målet at toppe den præstation og række ud efter guldet.

“Vores mål er at vinde turneringen. Vi ved, at vi har gode muligheder for at nå langt i turneringen, og også at vinde det hele, men vi er opmærksomme på ikke at undervurdere nogle modstandere. Vi skal bare spille vores spil og vinde alt det, vi kan. Og så er målet også at få noget god erfaring med herfra,”

Første sæson hos Tenerife

Noah Nørgaard har gang i sin første sæson på Tenerife.

Spansk basket er ikke en ukendt størrelse for den 16-årige dansker, der inden da spillede to sæsoner for Spanish Basketball Academy (SBA) i Madrid, og danskeren har gang i en fin sæson, som endda har budt på træninger med klubbens førstehold, der spiller i den stærkeste række i Spanien, Liga ACB.

Skiftet har krævet lidt tilvænning i form af, at den unge dansker har skulle tilpasse sig en lidt anden rolle, end den han havde hos SBA i Madrid, hvor han i højere grad havde en mere fri rolle end nu hos Tenerife.

Derudover har Nørgaard i indeværende sæson også brugt flere kræfter på at fokusere på den defensive del af spillet end tidligere.

“Det har været meget lærerigt hos Tenerife. Jeg har lært meget mere forsvar, hvilket Tenerife har haft meget fokus på. Jeg er stadig en af topscorerne i både senior- og U18-rækken, så offensivt gør jeg det stadig meget godt.

Selvom han hos Tenerife ikke helt får carte blanche på samme måde til at udfolde sig i offensiven, har han en træner ude på sidelinjen, der viser ham tillid, fortæller det danske stortalent.

“Hos Tenerife har jeg også en rolle, hvor jeg har noget frihed. Træneren ved, hvad jeg kan, så den frihed giver mig muligheden til både at sætte mine holdkammerater op, men også til at skabe mit eget skud. Hvis der er en kamp, hvor jeg brænder varm, ved jeg, at jeg ikke behøver holde mig tilbage og bare kan sende skuddene afsted,”

Næste kamp for Nørgaard og Tenerife til Youth Basketball Champions League er onsdag aften kl. 21:00 mod Team Debrecen. Kampen kan ses her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.