fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Medie: Lebron James vil stå i spidsen for USA ved OL 2024

The Athletic rapporterer, at Lebron James vil tage sine talenter tilbage til OL-basket efter 12 års fravær samt rekruttere et par prominente venner med.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Efter USA’s skuffende semifinaleexit begynder spekulationerne. Hvem skal repræsentere Amerikas Forenede Stater til OL 2024 i Paris?

I puljen af spillere til at påtage sig netop denne tjans, har en prominent fire gange NBA-mester nu smidt sit navn i. Det velkendte NBA-ikon Lebron James er den mest scorende spiller i NBA’s historie. Han er 19-gange NBA All-Star og starter til oktober på sin 21. sæson i NBA.

King James ytrer nu interesse for at deltage ved OL 2024 i Paris, skriver The Athletic.

Inden det nyligt afsluttede verdensmesterskab startede, begyndte James efter sigende at overveje OL-deltagelse. Han skulle sågar have snakket med andre spillere om at gøre ham selskab.

The Athletic’s Shams Charania og Joe Vardon skriver, at den tidligere NBA-MVP selv har været i gang med rekruttere stjerner til næste sommers trup. Her nævnes Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum og Draymond Green.

Der rapporteres også, at Devin Booker, De’Aaron Fox, Damian Lillard og Kyrie Irving efter sigende skulle være klar til kamp om medaljer næste sommer. Disse spillere har, ifølge The Athletic, ikke umiddelbart været i samtale med James.

Den sidste dans

Lebron James har ikke spillet landsholds-basket siden 2012. Her var han at finde i OL-truppen, da amerikanerne sejrede i London. Dengang hed de andre profiler på holdet Kobe Bryant, Carmelo Anthony og Kevin Durant.

The Athletic forklarer, at den 38 år gamle James, samt 34-årige Durant ser OL-kampene i 2024, som en potentielt “last dance” med det amerikanske landshold.

Grant Hill, der sidder som administrerende direktør for USA Basketball, har bekræftet, at han er bekendt med interessen fra James og de andre NBA-profiler. Han kommer dog ikke med yderligere kommentar til The Athletic.

En trup bestående af de føromtalte NBA-veteraner vil stå i stærk kontrast til den unge 12-mandstrup, der lige har spillet VM.

Ikke en eneste spiller i årets trup havde landsholdserfaring på seniorniveau, før turneringen i Filippinerne, Japan og Indonesien startede. Blandt profilerne i år var Mikal Bridges, Tyrese Haliburton og Anthony Edwards.

Flere talspersoner hos det amerikanske landshold skulle dog efter sigende have udtalt, at landsholdstruppen vil opleve flere ændringer op til OL 2024. Her lægges der, ifølge The Athletic, vægt på en tilførsel af spillere med stjernekvalitet.

En lang proces

Hvorvidt USA vælger den stjernekvalitet, som James og hans forslåede holdkammerater vil bringe til holdet, må tiden vise.

OL-truppen annonceres typisk først, når man har en klar indikation, på hvordan NBA-grundspillet udarter sig. Spillerne vil nemlig ofte beslutte, hvorvidt de deltager, på baggrund af hvor mange slutspilskampe, de spiller. Dette skyldes, at perioden mellem slutspil og OL er relativt kort.

Lebron James deltog ved OL i 2004, 2008 og 2012, hvor han vandt guld ved de sidste to. Durant har spillet ved de seneste tre OL og vundet guld alle gange, mens Stephen Curry udelukkende har landsholdserfaring fra FIBA og derfor aldrig har spillet OL.

Skrevet af

Jeg er tilknyttet NBA- og Basketliga-redaktionen og har skrevet for Fullcourt siden august 2023.

Andre artikler med dette emne

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

Landshold

De olympiske lege 2024 nærmer sig, og der er lagt op til et brag af en basketballfest i Paris. Her kan du se de...

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...