fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Tyskland er verdensmester for første gang

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

Opdatereres..

Tyskland er verdensmestre.

Det er en kendsgerning, efter de søndag besejrede Serbien med 83-77 efter 40 underholdende og tætte minutter. Dermed overtager Tyskland VM-tronen fra Spanien, der vandt VM i 2019.

Tyskland gik ind til VM-finalen som det hidtil eneste ubesejrede hold, og det var tydeligt, at Franz Wagner, Dennis Schröder og co. ikke havde tænkt sig at få den stime brudt søndag mod Serbien.

Men Serbien, anført af Bogdan Bogdanovic og Aleksa Avramovic, gav dem kamp til stregen og bidrog til en VM-finale, der sent vil glemmes.

Første halvleg i VM-finalen 2023 var en tæt affære, hvor føringen skiftede intet mindre end 15 gange mellem de to mandskaber, der begge var mødt veloplagte og tændte op i Mall Of Asia Arena i Manila, Filippinerne.

Dennis Schröder var clutch

Kampbilledet ændrede sig til gengæld i tredje periode, hvor tyskerne fik slået et hul til deres modstander. Tredje periode blev vundet af Tyskland med 22-10, hvilket gav dem en 69-57-føring inden fjerde og sidste periode. Serbien var bagud med 12 point og havde brug for en stor fjerde periode.

Fra periodens start så det lovende ud med et 2-7 run, som tvang tyskernes landstræner Gordie Herbert til at tage en timeout. Herefter var den tyske føring status quo i flere minutter, men med under to minutter tilbage af opgøret tog Aleksa Avramovic sit land på sine skuldre.

Først ramte han en treer, der reducerede Tysklands føring til 78-72. 30 sekunder senere trak han en fejl bag treeren, hvilket gav ham tre straffekast, som han eksekverede til perfektion. Stillingen med et minut tilbage af VM-finalen var 78-75.

Øjeblikkeligt efter fik Serbien en kæmpe gave af tyskernes Isaac Bonga, der lavede en turnover. Bogdan Bogdanovic endte med bolden og sendte den videre til Marko Guduric, der dog missede sin treer.

Serbien havde sine muligheder for at fuldføre comebacket, men Dennis Schröder ville det anderledes og var clutch for Tyskland med et layup og par ramte straffekast, der var det sidste søm i kisten.

Dermed er Tyskland verdensmester anno 2023.

VM-finalens topscorer var Tysklands Dennis Schröder med 28 point.

Franz Wagner leverede 19 point, syv rebounds, to assists og tre steals.

Serbiens Aleksa Avramovic sluttede med 21 point. Bogdan Bogdanovic leverede 17 point, tre rebounds og fem assists.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...