fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Italien nedlægger Serbien efter vildt comeback

Serbien så ud til at stikke af fra Italien ved den første kamp i anden runde af VM 2023, men italienerne kom tilbage og vandt kampen 78-76.

Foto: fiba.basketball

Fredag formiddag dansk tid skulle der tages hul på anden runde ved VM 2023.

Her er der blevet dannet et nyt gruppeformat, hvor de to bedste fra hver indledende gruppe mødes i nye grupper af fire.

Serbien og Italien stødte fredag derfor ind i hinanden i det første opgør i gruppe I. En gruppe de også deler med Puerto Rico og Den Dominikanske Republik.

Italien fik en glimrende start på kampen, men modsvaret kom dog også. Holdene måtte derfor gå til pause med en smal føring til serberne.

Efter pausen begyndte Serbien så virkelig at få styr på kampen, og de så ud til at efterlade italienerne i støvet bag dem.

Store italienske præstationer i comeback

Italien var dog ikke til at slippe af med, og de kom tilbage i kampen på trods af at have været nede med 16 point. Her var det Luigi Datome og Simone Fontecchio, der førte an i comebacket. (Se Luigi Datomes afgørende comeback-scoringer nederst i artiklen)

Derfor var det en lige kamp, der kunne gå begge veje, da de gik ind i fjerde periode.

Det var især den italienske stjerne Fontecchio, der tog over i kampen til sidst. Han ramte den ene midrange jumper efter den anden.

De to hold gik frem og tilbage, men en floater fra selvsamme Fontecchio blev dødsstødet i kampen, som Italien endte med at vinde 78-76.

Simone Fontecchio, der spiller for Utah Jazz i NBA, endte kampen med 30 point, syv rebounds og tre assists.

Resultaterne fra det indledende gruppespil fortsætter til anden runde. Det betyder, at Italien og Serbien nu er lige i toppen af Gruppe I med tre sejre og ét nederlag hver. Her har Italien nu fået overtaget indbyrdes, hvilket kan vise sig at blive afgørende.

Serbien skal på søndag den 3. september møde Den Dominikanske Rebublik klokken 14:00. Italien skal i aktion samme dag mod Puerto Rico klokken 10:00.

 

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.