fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Steve Kerr efter ny USA-skuffelse: Det er ikke længere 1992

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der har ændret sig drastisk i de sidste 30 år.

Foto: fiba.basketball

USA må igen forlade VM i basketball uden guldet.

Fredag led de et chokerende nederlag til Tyskland i semifinalen, hvor de tabte 111-113.

Det er altså anden gang i træk, at den sportslige supermagt må undvære en plads i finalen trods deres store favoritværdighed før turneringen.

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at USA ikke havde alle deres største stjerner med, men ikke desto mindre var deres hold præget af profiler og faste spillere i verdens bedste basketballliga NBA.

På sidelinjen havde de også et stort navn i Steve Kerr med som cheftræner. Han fortæller, at USA’s problemer ved slutrunden afspejler basketballs globale udvikling.

“Spillet er blevet globaliseret over de sidste 30 år. De her kampe er svære. Det er ikke længere 1992. Spillere er bedre over hele verden. Holdene er bedre. Det er ikke nemt at vinde VM eller OL”, siger Steve Kerr ifølge BasketNews.com.

I 1992 stillede USA op til OL i Barcelona med det såkaldte “Dream Team”. Førhen havde amerikanerne kun måtte sende spillere fra college, og det havde i lang tid været rigeligt for dem til at dominere internationalt.

Men tiderne ændrede sig, og det samme gjorde reglerne. Derfor sendte de i 1992 nogle af spillets absolut største legender. Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird og mange flere superstjerner tog til Spanien, hvor de ødelagde alt og alle ved turneringen.

Dengang mødte de værterne fra Spanien i finalen. Her tørnede samtlige spanske spillere til hverdag ud i den hjemlige liga.

Nye tider

Da USA fredag mødte Tyskland ved VM 2023, var det et tysk mandskab, som havde fire NBA-spillere med: Franz Wagner (Orlando Magic), Moritz Wagner (Orlando Magic), Daniel Theis (Indiana Pacers) og Dennis Schröder (Toronto Raptors).

Men det er heller ikke længere sådan, at man kun finder store spillere i NBA. Kampens topscorer var Andreas Obst med 24 point, der til hverdag spiller for Bayern München i Tyskland.

Steve Kerr indrømmer også, at Obst voldte amerikanerne store problemer.

“Obst gik otte for ni på sine frikast, og han havde en masse treere. Jeg synes, at han var en af nøglerne, og vi kunne ikke kontrollere ham”.

“Tillykke til Tyskland, de var fantastiske og fortjente at vinde. Hver gang vi fik gang i noget, havde de et stort skud eller fik en offensiv rebound og lavede et stort spil. De gjorde, hvad de skulle gøre. Jeg er stolt af gutterne, de var modige igennem hele kampen. Men vi kunne bare ikke klare det”, fortalte Steve Kerr efter nederlaget.

Det var derfor Tyskland, som kunne booke en finalebillet, hvor de skal op imod et andet europæisk mandskab i Serbien. Den kamp spilles søndag klokken 14:40 dansk tid.

USA må i stedet møde deres nordamerikanske kammerater fra Canada i en kamp om bronze samme dag klokken 10:30. Her kommer de endnu en gang til at møde et hold med adskillige NBA-spillere i truppen.

(Se højdepunkterne fra den allerede legendariske kamp mellem USA og Tyskland herunder)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.