fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Ny stor overraskelse: Brasilien tildeler Canada deres første VM-nederlag og åbner gruppe L

Brasilien slog Canada, som tabte for første gang i årets VM, og dermed er holdenes pulje helt åben inden VM-slutrundens anden runde skal afgøres på søndag.

Foto: fiba.basketball

USA, Litauen, Tyskland og Slovenien er alle fortsat ubesejrede i VM 2023, og indtil i dag var Canada med i den pulje.

Fredag led Canada nemlig deres første VM-nederlag, da undertippede Brasilien tog fusen på canadierne og sejrede med 65-69.

Canada, der mod Brasilien havde svært ved at få det til at spille offensivt, kom ellers fint fra land og var i pausen foran med ti point, 37-27.

Men en flot anden halvleg, og i særdeleshed fjerde periode, der blev vundet med 13-24, vendte kampen på hovedet og resulterede i endnu et chokresultat fra årets VM, der har budt på flere overraskelser.

Læs også: Slovenien eliminerer Australien trods Doncic-fejlproblemer

Kampens topscorer var Canadas Shai Gilgeous-Alexander med 23 point. Bruno Caboclo spillede en stor kamp for Brasilien og sluttede med 19 point, 13 rebounds, to steals og tre blocks.

RJ Barrett var en stor skuffelse og scorede blot fire point i 28 minutter på banen. Luguentz Dort noterede sig for 17 point og fem rebounds.

Med en sejr kunne Canada have lagt sig alene i spidsen i gruppe L, da Letland tidligere fredag leverede en tilsvarende stor overraskelse og besejrede de regerende verdensmestre, Spanien.

I stedet er gruppe L nu helt og aldeles åbnet op. Hvert hold står med tre sejre i fire kampe, så søndag, hvor anden runde i VM skal afgøres, bliver uhyre spændende.

Her skal Canada møde Spanien i en direkte duel om en kvartfinaleplads. Den anden kamp om en kvartfinaleplads fra gruppe L står således mellem Letland og Brasilien.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.