fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Slovenien eliminerer Australien trods Doncic-fejlproblemer

Australien fik ikke det ønskede resultat, da de fredag blev slået af Slovenien med 91-80. Med nederlaget er Australien ude af kampen om VM-medaljer.

Foto: fiba.basketball

Anden runde i FIBA World Cup 2023 blev endestation for Josh Giddey, Patty Mills og resten af Australien-mandskabet.

Fredag eftermiddag led The Boomers deres andet nederlag i VM-turneringen, da Luka Doncic´ Slovenien leverede en suveræn holdindsats og sejrede med 91-80.

Sejren betyder, at Slovenien, der gik ind til opgøret som undertippede, er klar til kvartfinalen, mens Australiens drømme om VM-medaljer er slukket. I det indledende gruppespil tabte Australien til Tyskland, som med dette resultat ligeledes er sikre på deltagelse i næste uges kvartfinale.

Slovenien fulgte fra kampens start deres taktik til punkt og prikke og gjorde det svært for Australien.

Ikke overraskende var australierne meget fokuserede på Slovenien-superstjernen Doncic, der dog for det meste fik udnyttet situationerne, hvor Australien satte to mand på ham.

Doncic havde en fin succesrate med at spille sig ud af disse situationer, hvor han især lykkedes med at finde sit sidekick Mike Tobey, men det intense pres fra Australien rystede også flere Doncic-turnovers af sig.

Efter første periode var Slovenien foran med 28-18. Slovenien viste lovende takter mod forhåndsfavoritterne, der dog havde mere succes i de følgende ti minutter.

Ikke nok med at de fik forbedret defensiven, var de også heldige ved, at Doncic tidligt i anden periode løb ind i fejlproblemer, der tvang ham ud på bænken i mere end fem minutter. Slovenien formåede dog at bevare sin føring, selvom Dallas-stjernen måtte se med fra bænken i mere end halvdelen af perioden.

Slovenien kunne derfor gå til pause foran med 49-40.

Slovenien overkom Doncic-fejlproblemer

Slovenien var på toppen på vej ind til anden halvleg, men for Australiens vedkommende var situationen en anden. Australierne havde ryggen mod muren og var på vej til et VM-exit.

Det hjalp dem til gengæld, at Luka Doncic bare to minutter inde i tredje periode gjorde lige præcis det, han formentlig havde fået at vide af landstræner Aleksander Sekulic, han ikke skulle.

Efter han selv havde sat to point på tavlen, løb Doncic tilbage mod forsvaret med et smil på læben, men slovenerens optur over at have scoret to point og bragt Slovenien foran med 14 point, gjorde ham måske uopmærksom. I hvert fald løb han lige ind i en Patty Mills, der med sine mange års rutine stoppede op og trak en – tvivlsom – fejl på Doncic. Men dømt blev den.

Doncic fik sin fjerde fejl i kampen til store protester, men blev dog ikke taget ud af kampen.

Resten af kampen var Slovenien-stjernen mere forsigtig i sin ageren i begge ender og formåede da også at undgå at få sin femte fejl.

Australien kæmpede for at komme tilbage i kampen og var ved indgangen til fjerde periode kun bagud med fire point, men Slovenien holdt tungen lige i munden og slukkede Australiens medalje-drømme med en flot sejr.

Kampens topscorer var Josh Giddey med 25 point. Oklahoma City Thunder-profilen havde derudover otte rebounds og fire assists. Luka Doncic sluttede med 20 point, syv rebounds og seks assists. Mike Tobey noterede sig for sin første VM double-double på 18 point og 12 rebounds.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.