fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Tre landshold fra Europa fik Wildcard til VM i Spanien

Fire hold fik i denne weekend tildelt et Wildcard til det kommende VM-turnering i august og september måned der finder sted i Spanien.

Finland - FIBA - Europe - Castoria - Matthaios

Finland, Tyrkiet og Grækenland er de tre heldige landshold fra Europa der i denne uge fik tildelt et WildCard til VM i Spanien til sommer. Udover de tre europæiske hold, fik også Brasilien et Wildcard. Rusland, Bosnien & Herzegovina, Polen og Israel der også havde ytret deres ønske om at få et WildCard, må desværre se VM-turneringen hjemmefra.

Læs også: Landsholdet kan møde europæiske giganter i Eurobaskets 2015 kvalifikationens anden runde

FIBA Europe er derfor utrolig glade for at hele 3 Wildcards blevet givet til netop europæiske hold.

– I am extremely proud that three of the wild cards have been given to European countries,” said FIBA Europe Secretary General Kamil Novak speaking from Barcelona, Spain on Saturday where the decision was made, continuing, – for our continent to have the biggest representation at the world’s largest international basketball competition is a reflection of the depth of European basketball and reward for the hard work being put in at grassroots level, aflutter Kamil Novak med at fortælle i en pressemeddelelse.

Udover de tre førstenævnte landshold er værtslandet Spanien, samt Ukraine, Kroatien, Serbien, Frankrig, Litauen og Slovenien også med til VM til sommer.

Seedningen til VM-lodtrækningen ser derfor således ud:

Teams_Pots_for_Official_Draw

(Foto: FIBA Europe / Castoria / Matthaios)

(Foto: FIBA.com)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

MVP-opgøret mellem Shai Gilgeous-Alexander og Luka Doncic skabte spænding i en kamp, hvor Canada endte med at trække det længste strå mod Slovenien.

FIBA World Cup

Kampen mellem Tyskland og Letland kom ned til det sidste afgørende skud, hvor tyskerne overlevede og sikrede sig en plads videre til semifinalen ved...

FIBA World Cup

Det var en amerikansk magtpræstation, vi var vidne til i tirsdagens anden kvartfinale, da USA overlegent slog Italien, 100-63, og spillede sig i VM-semifinalerne.

FIBA World Cup

Letland kom tilbage i en tæt kamp med de forsvarende verdensmestre fra Spanien og vandt 74-69.

FIBA World Cup

USA blev presset af Montenegro og Nikola Vucevic, men endte alligevel med at vinde kampen komfortabelt 85-73.

FIBA World Cup

Serbien så ud til at stikke af fra Italien ved den første kamp i anden runde af VM 2023, men italienerne kom tilbage og...

Internationalt

Fullcourt har rangeret de 10 bedste hold ved dette års VM, hvor der i den kamp bliver kamp om guldet.

FIBA World Cup

USA kører sikkert videre til næste runde af VM 2023, da de vandt med 48 point i det indledende gruppespils sidste kamp mod Jordan.