fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA World Cup

Efter dramatisk afslutning: Wagner-brødrene førte an i tysk triumf

Kampen mellem Tyskland og Letland kom ned til det sidste afgørende skud, hvor tyskerne overlevede og sikrede sig en plads videre til semifinalen ved VM 2023.

Foto: fiba.basketball

Kvartfinalerne ved VM 2023 er undervejs, og onsdag formiddag dansk tid bød på et hæsblæsende opgør mellem Tyskland og Letland.

Letland har været en af turneringens store positive overraskelser, og de skulle nu ud og kæmpe om en plads i semifinalen.

I den modsatte ende ventede et velspillende tysk mandskab, som har været ubesejret indtil videre ved slutrunden. Derudover havde de fra start fået en af deres stjernespillere Franz Wagner tilbage fra en skade.

Brandvarme Bertans bombede

Letland viste allerede fra start af, at de var kommet for at spille med, og de tog styringen i første periode. Et tysk modsvar bragte dem tilbage i kampen, og de kunne gå til halvleg med en føring på to point.

Her var flere af Tysklands profiler dog missing in action, da Dennis Schröder og Isaac Bonga samlet havde 0 point i første halvleg.

Davis Bertans viste endnu en gang ved denne turnering, at han er en skarpskytte bag 3-pointslinjen. Dallas Mavericks-spilleren gik til halvleg med fire treere, og han indledte tredje periode med sin femte treer.

Artiklen fortsætter efter video

Wagner-brødrene tog over

Begge hold demonstrerede kampens store betydning i en intens tredje periode. Her spillede Franz Wagner sig for alvor ind i kampen, mens lettiske Arturs Zagars ramte store skud.

Der var derfor lagt op til en sidste og fjerde periode, hvor kampen sagtens kunne gå i begge retninger.

Her var det fortsat de tyske Wagner-brødre, der tog over i kampen. De leverede både scoringer, rebounds og assists. Moritz Wagner fik sig også et steal, da han tog bolden og smilende kunne løbe den mod kurven til et dunk.

Samtidig var letterne gået fuldstændig i stå offensivt indtil de sidste seks minutter. Her spillede de sig så igen tæt på tyskerne.

Artiklen fortsætter efter video

Dramatisk afslutning

Et imponerende comeback bragte dem tilbage med kun to point op til tyskerne, da der var 33 sekunder tilbage af kvartfinalen.

Her missede Dennis Schröder så en afslutning, der kunne have lukket kampen.

Letland var derfor kun nede med to point, da den varme hånd i Davis Bertans fik muligheden for en potentiel game-winner med en treer.

Den røg dog af ringen, og det blev afslutningen på den lettiske rejse ved VM 2023, da Tyskland vandt 81-79.

Wagner-brødrene, der begge spiller med Orlando Magic i NBA, var essentielle for deres holds videre kvalifikation. Franz havde 16 point og otte rebounds, mens Moritz havde 12 point.

Dennis Schröder kom også lidt tilbage fra sin uskarpe start, da han sluttede med ni point. Dog med en sløj skudstatistik, hvor han kun ramte fire ud af sine 26 forsøg.

For Letland var det Arturs Zagars, der spillede fremragende og leverede 24 point. Davis Bertans sluttede med 20 point, selvom han missede de vigtigste sidste tre.

Tyskland går derfor videre til semifinalen, hvor der venter en af turneringens helt store favoritter, da de skal møde mægtige USA. Den kamp spilles på fredag den 8. september.

Se den dramatiske afslutning herunder

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.