fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Her er Svendborg Rabbits første modstander i Europa

Fullcourt har taget en kig på Svendborgs modstander, Landestede Hammers, som de skal møde i dette års udgave af European North Basketball League.

Foto: FIBA Basketball

Den 31. oktober skal Svendborg Rabbits spille deres første kamp i europæisk basketball i klubbens historie. Den sydfynske klub annoncere, at de skulle spille i en forholdsvis ny turnering, som hedder European North Basketball League. Det er noget som både direktør Troels Mortensen og cheftræner Mads Andersen ser frem til.

Deres første modstander bliver en mundfuld for de sydfynske kaniner. Fullcourt har kigget på Svendborg første modstandere, Landstede Hammers.

Hjemmebanen

Landstede Hammers kommer fra den hollandske by, Zwolle, som er den 23. største by i Holland. Deres hjemmebane kampe bliver spillet Landstede Sportscentrum, som har plads til 1200 fans, når der spilles basketball.

Den hollandske klub har en rutinerede, belgisk træner gående og styrer slagets gang i Landestede Sportscentrum. Han hedder Jean-Marc Jaumin, og han har været basketballtræner siden 2008.

BNXT League

Landstede Hammers spiller i den liga, som hedder BNXT League, som er en liga, hvor hold fra Holland og Belgien spiller mod hinanden. Lige nu spiller de i første fase af turneringen, som betyder, at de kun spiller mod hollandske hold.

I deres seneste kamp tabte de til Asbjørn Midtgaard gamle hold, ZZ Leiden, med cifrene 74-65.

Historik i European North Basketball League

Ligesom Svendborg Rabbits, så er det også Landstede Hammers første sæson i ENBL. De blev præsenteret i ligaen den 7. juni i år.  Det hollandske mandskab har dog mere erfaring med europæisk basketball. De spillede nemlig FIBA Europe Cup i 2019/2020 sæsonen.

Største profiler

Landeste Hammers har en bred trup med en del spillere, som bidrager en del til spillet i begge ender af spillet. Her er der nogle af det hollandske holds største profiler

Darius Quisenberry er en 24-årig amerikanske guard, som er en af Landstedes største profiler. Han spiller i snit 30,2 minutter, hvor han laver 15,2 point, 3,8 rebounds og 3,2 assists per kamp.

En anden af holdets profiler er Noah Dickerson. Den amerikanske center spiller i gennemsnit 22,4 min per kamp, hvor han i snit laver 13,4 point og 7,4 rebounds på de små 22 minutter.

Den tredje profil, som skal fremhæves er den hollandske forward, Terrence Bieshaar. Han spiller 26,4 minutter per kamp for Landestede Hammers. Han laver i snit 12,4 point og 4,8 assists, når han spiller for Landestede Hammers i BNXT League.

Jernhård defensiv

Tager man et kig på nogle ag klubbens nøglestatistikker, så er det første man falder over, hvor få point det hollandske får imod sig. Modstanderholdet scorede i gennemsnit 64,3 point mod Landestede Hammers. Samtidig så forklare statistikken med, hvor mange point de selv score, hvorfor de ligger i toppen af deres gruppe lige nu. De laver i gennemsnit 75,1 point per kamp, når de er tørnet ud i BNXT League. Så det er en svær modstander, der venter Svendborg Rabbits.

Tip-off

Det er på tirsdag, at Svendborg Rabbits eventyr i Europa begynder mod Landestede Hammers. Der er tip-off i Zwolle tirsdag den 31. oktober klokken 19:00.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.

Basketligaen

Team FOG Næstved tog torsdag aften en vigtig sejr mod et andet tophold i dansk basket, Svendborg Rabbits. I den tredjesidste kamp af grundspillet...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet under med Emmanuel Bandoumel, der er blevet udstyret med en kontrakt med udløb i sommeren 2025.

Basketligaen

Svendborg Rabbits spillede onsdag aften deres sidste kamp i European North Basketball League, da de blev besejret af Bristol Flyers med 63-86.

Basketligaen

I onsdags hentede Svendborg Rabbits deres første sejr i ENBL, da Spartak Pleven fra Bulgarien blev besejret, og sejren er vigtig for klubbens selvforståelse,...