fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rabbits’s direktør om europæisk turnering: “Som at møde Bakken Bears i hver kamp”

Europæisk basketball kan ikke længere kun ses i Aarhus. Nu kan det også findes på programmet i Svendborg. Direktøren i Rabbits har haft forskellige overvejelser omkring deltagelsen i endnu en turnering.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Mandag morgen offentliggjorde Svendborg Rabbits, at de skulle deltage i den europæiske turnering European North Basketball League.

Det betyder, at spillere og fans i Svendborg kan se frem til flere kampe på europæisk niveau i kaninhulen.

Deltagelsen i den nye liga medfører flere kampe, hvor man risikere en del ting, når spillerne ikke får lige så meget restitution, som de gjorde inden. Men direktøren i Svendborg Rabbits, Troels Fjellø Mortensen, overvejede det nøje, men kunne ikke takke nej til udsigten til flere topkampe i Svendborg.

“Det er klart, at vi ved godt, at vi kommer til at få et mere hektisk kampprogram. Vi håber og tror, at vi har en bred nok trup til at kunne klare det hektiske kampprogram. Men vi synes, at det var for unik en mulighed til at sige nej tak til,” fortæller Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk

Det ekstra kampe betyder også, at der skal rykkes på nogle af Svendborg Rabbits kampe i Basketligaen, og der håber Rabbits’s direktøren på forståelse hos sine kollegaer i de andre Basketliga-klubber.

“Vi håber på velvilje og forståelse fra vores kollegaer i Basketligaen, at der nogle kampe, man er nød til at flytte,” siger Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk. 

Valget af European North Basketball League kom også en speciel grund. Det var udsigten til en flere kampe, som lokkede Svendborg Rabbits.

“European North Basketball League tiltrak os rigtig meget, fordi man er garanteret at få enten tre eller fire hjemmebanekampe, og så det modsatte på udebane. Og det synes vi er et fedt turneringsformat,” fortæller Mortensen til Fullcourt.dk.

Eventyr til spillerne

Man ser meget frem til at bruge kræfter med europæiske basketball i Svendborg. For spillerne bliver det både en stor oplevelse og en lærerig oplevelse, siger Troels Fjellø Mortensen. 

Vi håber, at det er med til at udvikle vores spillere, men også give dem et eventyr, så det ikke kun er Basketligaen og pokalkampe, men man også kan se frem til at skulle ud og spille europæisk,” fortæller Mortensen. 

Men det er ikke kun spillerne, som får noget ud af kampene mod hold fra blandt andet England og Israel.

“Det giver vores sponsorer endnu flere muligheder for at netværke og få nogle gode oplevelser. Og vores fans får flere kampe,” siger Mortensen. 

Og man håber også, at udsigten til europæiske kampe i fremtiden kan lokke spillere til sydfyn.

“Vi håber også, at de europæiske kampe kan gøre det endnu mere attraktivt for spillere at rykke til sydfyn og spille for Svendborg Rabbits,” siger Mortensen til Fullcourt.dk

Chancer i turneringen

Selvom Svendborg Rabbits har fået en rigtig god start i Basketligaen, og direktøren synes, at truppen er bred nok til at deltage i den ekstra turneringen, så kigger han også med de realistiske briller på chancerne for deltagelsen i European North Basketball League’s final four.

Jeg er både en håbets mand, men jeg er samtidig realist, og der er klart, at det her første år, bliver et år, hvor vi skal ind og finde fodfæste, og finde ud af, hvor vi står i forhold til gode europæiske hold. Jeg har lidt sammenlignet med, at det bliver som at spille mod Bakken Bears i hver kamp. Bakken Bears har et godt hold, som er vant til at spille i Europa. Selvfølgelig drømmer jeg om det, men det er ikke fordi, at jeg regner med, at vi går videre i den pulje, vi er havnet i,” fortæller siger Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk. 

Første kamp i Europa

Svendborg Rabbits’s første kamp i European North Basketball League skal spilles den 31. oktober i Holland, hvor modstanderne er holdet Landstede Hammers fra Zwolle.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.