fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rabbits’s direktør om europæisk turnering: “Som at møde Bakken Bears i hver kamp”

Europæisk basketball kan ikke længere kun ses i Aarhus. Nu kan det også findes på programmet i Svendborg. Direktøren i Rabbits har haft forskellige overvejelser omkring deltagelsen i endnu en turnering.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Mandag morgen offentliggjorde Svendborg Rabbits, at de skulle deltage i den europæiske turnering European North Basketball League.

Det betyder, at spillere og fans i Svendborg kan se frem til flere kampe på europæisk niveau i kaninhulen.

Deltagelsen i den nye liga medfører flere kampe, hvor man risikere en del ting, når spillerne ikke får lige så meget restitution, som de gjorde inden. Men direktøren i Svendborg Rabbits, Troels Fjellø Mortensen, overvejede det nøje, men kunne ikke takke nej til udsigten til flere topkampe i Svendborg.

“Det er klart, at vi ved godt, at vi kommer til at få et mere hektisk kampprogram. Vi håber og tror, at vi har en bred nok trup til at kunne klare det hektiske kampprogram. Men vi synes, at det var for unik en mulighed til at sige nej tak til,” fortæller Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk

Det ekstra kampe betyder også, at der skal rykkes på nogle af Svendborg Rabbits kampe i Basketligaen, og der håber Rabbits’s direktøren på forståelse hos sine kollegaer i de andre Basketliga-klubber.

“Vi håber på velvilje og forståelse fra vores kollegaer i Basketligaen, at der nogle kampe, man er nød til at flytte,” siger Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk. 

Valget af European North Basketball League kom også en speciel grund. Det var udsigten til en flere kampe, som lokkede Svendborg Rabbits.

“European North Basketball League tiltrak os rigtig meget, fordi man er garanteret at få enten tre eller fire hjemmebanekampe, og så det modsatte på udebane. Og det synes vi er et fedt turneringsformat,” fortæller Mortensen til Fullcourt.dk.

Eventyr til spillerne

Man ser meget frem til at bruge kræfter med europæiske basketball i Svendborg. For spillerne bliver det både en stor oplevelse og en lærerig oplevelse, siger Troels Fjellø Mortensen. 

Vi håber, at det er med til at udvikle vores spillere, men også give dem et eventyr, så det ikke kun er Basketligaen og pokalkampe, men man også kan se frem til at skulle ud og spille europæisk,” fortæller Mortensen. 

Men det er ikke kun spillerne, som får noget ud af kampene mod hold fra blandt andet England og Israel.

“Det giver vores sponsorer endnu flere muligheder for at netværke og få nogle gode oplevelser. Og vores fans får flere kampe,” siger Mortensen. 

Og man håber også, at udsigten til europæiske kampe i fremtiden kan lokke spillere til sydfyn.

“Vi håber også, at de europæiske kampe kan gøre det endnu mere attraktivt for spillere at rykke til sydfyn og spille for Svendborg Rabbits,” siger Mortensen til Fullcourt.dk

Chancer i turneringen

Selvom Svendborg Rabbits har fået en rigtig god start i Basketligaen, og direktøren synes, at truppen er bred nok til at deltage i den ekstra turneringen, så kigger han også med de realistiske briller på chancerne for deltagelsen i European North Basketball League’s final four.

Jeg er både en håbets mand, men jeg er samtidig realist, og der er klart, at det her første år, bliver et år, hvor vi skal ind og finde fodfæste, og finde ud af, hvor vi står i forhold til gode europæiske hold. Jeg har lidt sammenlignet med, at det bliver som at spille mod Bakken Bears i hver kamp. Bakken Bears har et godt hold, som er vant til at spille i Europa. Selvfølgelig drømmer jeg om det, men det er ikke fordi, at jeg regner med, at vi går videre i den pulje, vi er havnet i,” fortæller siger Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk. 

Første kamp i Europa

Svendborg Rabbits’s første kamp i European North Basketball League skal spilles den 31. oktober i Holland, hvor modstanderne er holdet Landstede Hammers fra Zwolle.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...