fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rabbits-cheftræner om europæisk eventyr: “Vi skal blive en masse erfaringer rigere både på og udenfor banen”

European North Basketball League nærmer sig Svendborg. Rabbits’s træner, Mads Andersen, ser frem til erfaringerne, der følger med, når man drager ud i Europa for at spille basketball.

Foto: fiba.basketball

Om 18 dage går det løs for Svendborg Rabbits’s eventyr i europæiske basketball, når de skal møde Landstede Hammers i European North Basketball League. Den 31. oktober skal de spille mod det hollandske hold fra Zwolle.

Svendborg-træner, Mads Andersen, glæder sig til, at han og resten af Rabbits-organisation skal prøve kræfter med hold både udenfor landets grænser og i kaninhulen i Svendborg.

“Jeg ser utrolig meget frem til de oplevelser, vi kommer til at få som hold og som klub. Europæiske aftener på Sydfyn, hvor vi kan skabe noget magisk og fede udlandsture, der kan være med til løfte os som gruppe,” fortæller Mads Andersen til Fullcourt.dk

Men han mener ikke kun, at det er stort for Rabbits. Det er godt for byen Svendborg og for resten af basketball-Danmark.

“Det er kæmpe stort for Svendborg og rigtig vigtigt for dansk basketball, at der er flere hold som går den her vej. Det er fuldstændig essentielt for, at vi kan blive ved med at udvikle spillerne, trænerne, dommerne og ligaen,” siger Svendborg-træneren til Fullcourt.dk.

Læringstur ud i Europa

Inden Mads Andersen kom til sydfyn, havde han været assistenttræner i Værløse, træner i Falcon, og cheftræner for det danske U16 landshold, så det er også hans første tur ud i Europa som cheftræner på klubniveau. Det betyder, at træneren og resten af holdet skal være klar fra start, forklarer Mads Andersen.

“Vi skal blive en masse erfaringer rigere, både på og udenfor banen. Vi skal på meget kort tid lære af de fejl, der kommer, og så skal vi gå til hver kamp med en enorm ærgerrighed og sult efter at opnå noget stort. Det er jo på mange måder et ukendt farvand vi bevæger os ud i, hvor vi kommer sejlende i vores lille fine nye jolle, som ikke har været udsat for uvejr endnu,” fortæller Mads Andersen til Fullcourt.dk.

“Utopi at tro, at vi ikke også kommer til at blive mærket af et stramt kampprogram”

Med deltagelsen i European North Basketball League, kommer der selvfølgelig flere kampe. Og ligesom Svendborg Rabbits direktøren, Troels Mortensen, så ved Mads Andersen også, at de ekstra opgør kommer til at påvirke holdet, men det kommer til at gavne dem i sidste ende, siger Mads Andersen.

“Jeg håber, at de europæiske erfaringer vi får kan være med til at løfte vores spil, højne vores bundniveau og tilføje et ekstra lag til vores topniveau, som vi i sidste ende skal bruge, når det begynder at spidse til i ligaen. Det ville være fuldstændig utopi at tro, at vi ikke også kommer til at blive mærket af et stramt kampprogram, men det skal vi lære at kunne håndtere,” fortæller han til Fullcourt.dk.

På trods af flere kampe, så kommer der ikke noget brok fra Mads Andersen over det stramme kampprogram.

“I kommer ikke til at høre mig pibe over, at vi skal spille tre kampe på en uge eller at vores trup ikke er bred nok. Vi har en af de yngste trupper, der spiller europæisk basketball, så alle de unge friske ben skal kunne klare de her fede kampe. Restitution, load-management og evnen til at kunne adaptere hurtigt til nye omgivelser bliver nogle af nøgleordene,” fortæller han til Fullcourt.dk.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet amerikanske Isiah Small til klubben. Small spillede senest i Georgien.

Basketligaen

BMS Herlev har hentet 22-årige Andreas Mortensen hjem efter en enkelt sæson på Sydfyn hos Svendborg Rabbits.

Bakken Bears

De norske mestre Fyllingen Basket er det andet skandinaviske hold, der er blevet offentliggjort som deltager i næste sæsons ENBL.

Basketligaen

Oscar Jørgensen er klar til endnu en sæson hos ÍR-Karfa, der i næste sæson skal spille i den stærkeste islandske liga.

Basketligaen

Svendborg Rabbits-spilleren Hameir Wright skifter til Soles de Santo Domingo fra Den Dominikanske Republik.

Basketligaen

Svendborg Rabbits oplyser, at de har ansat 21-årige Tom Walther som ny assistenttræner i klubben.