Nyhedsoversigt

Rundt om Runden: EuroLeague runde 8

Efter 8. spillerrunde er FC Barcelona fortsat at finde i toppen at ligatabellen, mens Bayern München for alvor er ved at etablere sig selv som en seriøst titeludfordrer.

8. spillerunde i EuroLeague bød både på russisk jubilæums kamp i Moskva, spanske bøllebank i Barcelona og en comeback sejr til Anadolu Efes i Athen, mens Vladimir Lucic blev den første spiller til at vinde prisen som MVP of the Week for anden gang i år.

Jubilæums kamp i Moskva

Da CSKA Moskva torsdag aften bød Baskonia indenfor i Megasport Arena, var det 500. gang, at det russiske storhold skulle i action i EuroLeague regi i dette århundrede. Det er en milepæl som de forsvarende mestre er de første til at runde.

Jubilæumsholdet kom med god vind i sejlene efter to sejre i træk, mens Baskonia i sidste uge, noget skuffende, tabte til LDLC Asvel. Alligevel blev det en yderst tæt og aldeles seværdig kamp, hvor CSKA Moskva fik hjælp fra en noget uventet spiller i fraværet af Mike James, der sad kampen over med en skade.

Fra kampens start viste Darrun Hilliard og Daniel Hackett sig hurtigt at være skapre, hvor de to guards var frontfigurerne i Moskvas tidlige 15-5 føring. Alec Peters og Youssoupha Fall formåede dog at holde spændingen inde i kampen for gæsterne, hvor Fall kampen igennem var Baskonias største, og eneste, trussel under kurven, mens Alec Peters i højere grad fik mere hjælp fra distancen af Pierria Henry, der scorede 11 point på 4 minutter i 4. quarter, og i den forbindelse var med til at bringe Baskonia indenfor 2 point med 1:19 tilbage af kampen.

Lige lidt hjalp anstrengelserne fra Baskonia-trioen til gengæld da, Hilliard med 23,1 sekunder tilbage scorede sin 7. 3er, hvorefter Baskonia missede 3 skud i træk, da det hele for alvor spidsede til i de døende sekunder.

Baskonias største problem var på trods af usskarpheden i kampens slutfase, langtfra at sætte point på tavlen. Det var derimod at stoppe en rødglødende Darrun Hilliard i at score fra 3-pointslinjen. Hilliard, der scorede på 7 af sine 10 forsøg fra distancen, havde uden sammenligning sin bedste kamp i karrieren, og havde en stor andel i, at CSKA Moskva kunne trække sig sejrsrigt ud af deres kamp nummer 500.

Se alle highlights fra kampen herunder:

Barcelona brager derud af

FC Barcelona vandt i sidste uge med 36 point over ALBA Berlin. Den præstation fulgte de op på med en 42-pointssejr over Fenerbahce i denne uge.

Kampen igennem distribuerede Nick Calathes og Thomas Heurthel flot bolden til Barcelonas mange skytter, der i sidste ende vandt kampen for det spanske storhold. Barcelona scorede på 53,3 procent af deres 3-pointsforsøg. Her var Kyle Kuric specielt brandvarm, hvor han scorede 21 af hans 25 point bag 3-pointslinjen.

Allerede ved halvlegen var Barcelona foran 51-29, hvor Nikola Mirotic og Brandon Davis i slutningen af anden quarter var arkitekterne bag et 7-0 run, som var med til at cementere pauseføringen.

Fenerbahce kom aldrig for alvor med i kampen, og kun i opgørets åbning, hvor de tyrkiske gæster var foran 3-4 var det tæt. Derfra stod der spansk dominans på menuen. Fenerbahce virkede umotiverede og tandløse i fraværet af Nando De Colo, der sad kampen over med en skade. Barcelonas store pauseføring, resulterede også i, at flere af de normale stjerner som Jan Vessely og Lorenzo Brown kun spillede 45 minutter tilsammen, og i løbet af anden halvleg blev sparet.

Sejren betyder at Barcelona nu er oppe på en 7-1 record, og fortsat fører ligaen, mens Fenerbahce dropper ned på turneringens 9. plads med en 4-4 record, lige undefor slutspilspladserne.

Du kan se alle højdepunkter fra Barcelonas magtdemonstraion herunder:

Vladimir Lucic vs. Nikola Kalinic

I denne ottende spillerunde, var der lagt op til en interessant matchup mellem de to serbiske stjerneforwards, Vladimir Lucic fra Bayern München og Nikola Kalinic fra Valencia. De to landsmænd, har begge leveret karriere-høje statistikker i flere kategorier over sæsonens første 7 EuroLeague kampe, og spillet en vigtig rolle i deres holds succes indtil videre, hvor Bayern München før opgøret havde 5 sejre, mens Valencia havde 4, dog med en kamp i hånden.

Der var dog en klar overmand i det interne opgør mellem de to serbiske duellanter. Lucic leverede 22 point og 7 rebounds, og blev senere på ugen også kåret til MVP of the Week. Det er anden gang Bayern-stjernen vinder den pris i år.

Derudover leverede Bayern München som hold en væsentlig bedre indsats, hvor de lukkede kampen med et 11-1 run i løbet af de sidste 2:30 minutter for at hive deres sjette sejr i de sidste syv kampe hjem. Udover Vladimir Lucic der som nævnt leverede en flot kamp, præsterede Paul Zipser 20 point, mens JaJuan Johnson diskede op med 17 point og 8 rebounds, og Malcolm Thomas bidrog med yderligere 11 point. For Valencia var kampens lyspunkter Klemen Prepelic med 18 point og 5 assists, og Bojan Dubljevic med 12 point.

Sejren er Bayern Münchens første over Valencia nogensinde, og gør at sydtyskerne nu indtager turneringens andenplads alene.

Stillingen

Efter 8. spillerunde er FC Barcelona fortsat alene i front, mens Khimki Moskva i bunden af tabellen, ikke fik lov at komme i action og forsøge at fordoble antallet af sejre, da deres kamp mod AX Armani Exchange Milano blev udskudt efter der blev konstateret coronasmitte i den italienske trup.

Næste uge

Den kommende uge byder på en dobbeltrunde i EuroLeague, hvor både 9. og 10. spillerunde afvikles i løbet af tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

9. spillerunde skydes i gang tirsdag klokken 18.00 med et russisk rivalopgør mellem Zenit St. Petersborg og Khimki Moskva. Senere samme dag kan vi se frem til et interessant opgør mellem Anadolu Efes, der er kommet på rette spor med 3 sejre i træk, og Bayern München, der indtager en øjeblikkelig andenplads i turneringen.

10. spillerunde starter torsdag klokken 18.00, og byder blandt andet på en topkamp i Audi Dome når CSKA Moskva skal en tur til München at spille.

EuroLeague

Maria Jespersen debuterede tirsdag i EuroLeague, da hendes hold KGHM BC Polkowice led et bittert nederlag til spanske Casademont Zaragoza.

Baskonia

Iffe Lundberg og Partizan Mozzart Bet Beograd led et bittert nederlag på 88-82 i torsdagens EuroLeague-sæsonåbner mod spanske Baskonia.