Holbæk vandt 1. division

Den danske 1. division var uforudsigelig og spændende lige til det sidste og endte ud i overraskende sejr til Holbæk.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Med ni sejre, syv nederlag og en tredjeplads i deres grundspilspulje lå det ikke i kortene, at EBS Holbæk – Stenhus skulle gå hen og vinde 1. division. Det har dog ikke desto mindre været tilfældet efter to sejre i bedst af tre serien mod Virum Vipers, der ligeledes endte som treer i deres pulje.

På vejen til finalen slog Holbæk SISU med 80-77 i Gentofte, mens Virum besejrede Hvidovre med 78-76 på udebane i mellemspillet. Begge modstandere var blevet toer i deres puljer. Efterfølgende blev Holbæk etter i det landsdækkende slutspil. Her slog de både BK Amager og Aalborg.

Virum gik videre på marginalerne i deres pulje mod Falcon 2 og Viby IF. Her fik alle holdene én sejr hver. Virum smadrede Viby med 22 point, men tabte efterfølgende med 13 til Falcon. Dermed kunne Viby gå videre med en sejr på 31 point mod Falcon, men københavnerne vandt “kun” med 26, og så kunne Virum se frem til en finaleserie mod Holbæk.

Det blev to tætte opgør med stor intensitet og larm på tribunerne, men med sejre på 72-65 i Virum og efterfølgende en sejr på 73-71 hjemme i Holbæk, kunne Erez Bittmanns mandskab lade sig hylde som mestre af 1. division.

Se andre spændende artikler