fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Aalborg Vikings vil tilbage til Basketligaen

Aalborg Vikings har haft stor succes i Første Division de sidste to år, og nu har de så ambitioner om at vende tilbage til Basketligaen efter fem års fravær.

Aalborg Vikings er en gammel kending i dansk basketball. Fra 2010 til 2015 var de en del af Danmarks bedste basketballrække indtil de måtte rykke ned efter en tabt serie mod Værløse. Nu har vikingerne dog ambitioner om at komme tilbage i landets fineste basketselskab.

Succes i Første Division

I den seneste sæson blev det til en førsteplads i Første Division Vest for Vikings, hvilket giver holdet mod på mere.

“Holdet er sultne efter mere. Vi kommer til at bruge den kommende sæson på at bygge organisationen op, så vi er klar til de opgaver, der skal løftes. Det kommer til at kræve masser af frivillige muskler i klubben, men også at vi får rejst mere økonomi omkring holdet,” fortæller Martin Emil Mølgaard, formand for Aalborg Basketball Klub til migogaalborg.dk.

Trænerposten i Aalborg er besat af Tat Tucker, der selv har spillet i Basketligaen for Aab og Randers Cimbria. Derudover har han i mange år været assistent i Randers Cimbria. I de to sæsoner under Tucker er Vikings blevet nummer to og et i Første Division.

“Han har forvandlet holdet til et, der kan spille med i toppen af Første Division,” siger Martin Emil Mølgaard.

Vil spille mod de bedste

Efter succesen i de seneste to sæsoner, så har Aalborg Vikings nu ambitioner om at spille med de bedste i Basketligaen.

”Vores ambition er at rykke op og prøve kræfter med de bedste spillere, og se hvordan det går. Der er en masse gode drenge på holdet, og de fortjener at måle sig med de bedste,” fortæller Martin Emil Mølgaard afslutningsvis til migogaalborg.dk.

Det er endnu uvist, hvordan ligaen kommer til at se ud i 2021. Der er ikke lagt planer for ned- og oprykning, men Aalborg Vikings vil i hvert fald gøre deres for at komme tilbage til Basketligaen.

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen var taget en tur til Søndersøhallen. Værløse Blue Hawks stod klar til kæmpe i kampen, hvor et hold skulle have deres første...

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Basketligaen

14-årige Oskar Skaaning kan nu kalde sig den yngste debutant i Basketligaens historie, efter han lørdag fik otte minutter i Bears Academy´s nederlag til...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-spiller Mikel Beyers skal i sæson 2023/24 spille i den bedste slovenske række.

Basketligaen

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Basketligaen

Efter en tæt kamp mellem BMS Herlev og BK Amager, kunne hjemmeholdet fejre en sejr i deres åbningskamp i denne sæson af Basketligaen. BMS...

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...