fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Østrigsk hold gafler dansk 1. divisionsspiller

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede senest for Vejen Basket i 1. division.

Østrigske Kufstein Towers, der hører hjemme i den næstbedste østrigske række, har været på rov i den næstbedste danske række.

Helt konkret har det østrigske 2. Bundesliga-hold haft Vejen Basket på sin radar, hvor de har fået øje på 29-årige Lau Christensen, som de har hentet til klubben på en kontrakt, der løber for resten af indeværende sæson.

Det har klubben meldt ud på sin Instagram-profil.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af PIRLO KUFSTEIN TOWERS (@kufstein_towers)

Således rykker den 188 centimeter høje dansker teltpælene op og forlader Vejen Basket til fordel for østrigske Kufstein Towers, der i skrivende stund ligger på 11. pladsen i den næstbedste østrigske række med fire sejre og ni nederlag.

Kufstein Towers var dog ikke det eneste hold, der var på markedet efter Lau Christensen, idet der ligeledes var en mulighed fra et hold på Malta.

Fra 1. division til Østrig

Lau Christensen har været en stor force for Vejen Basket i 1. division Vest i denne sæson, hvor han snitter 24 point per kamp. Den nu tidligere Vejen-profils højdepunkt i denne sæson var storsejren mod Skovbakken Bears tilbage i oktober, hvor Christensen dominerede og scorede svimlende 44 point.

Over fire kampe i pokalturneringen snittede han 20,5 point.

At en dansk 1. divisionsspiller lander en kontrakt i udlandet er en yderst sjældenhed, så der er tale om et opsigtsvækkende skifte, der desuden aldrig før er sket i Vejen Baskets historie. Klubben har tidligere sendt amerikanske spillere til udlandet, men det er aldrig før sket, at spillerens pas var dansk.

Nu skal Lau Christensen prøve kræfter med et udlandseventyr i et professionelt setup i Østrig, og skiftet til Towers ville ikke være blevet til virkelighed, hvis ikke det var for det østrigske mandskabs cheftræner, der har en fortid i Danmark.

Ny tilværelse

Cheftræner Harkai Hunor nåede at være i spidsen for Vejen Basket i to måneder, før Covid-19 gjorde sit indtog. Nu er han i Østrig, og Hunor har længe haft et gode øje til Lau Christensen.

“Siden Hunor blev sendt videre har vi løbende været i dialog, men efter vores kamp mod Odense i starten af december, tog Hunor fat i mig for at høre, om jeg kunne have interesse i at komme til Østrig og spille basketball,” siger Lau Christensen til Fullcourt.dk.

Lau Christensen skal nu vænne sig til en tilværelse i et nyt land, ny klub og med nye holdkammerater, men Christensen ser muligheden som en situation, hvor han intet har at tabe.

“Jeg må erkende, jeg intet kendte til ligaen eller byen, men synes det kunne være en fed mulighed. Jeg har altid været vild med at rejse, og i sidste ende er det de oplevelser, man husker, så jeg tænkte – why not? Jeg har ikke rigtig noget at tabe på det, og med bærbaren under armen har jeg mulighed for at fortsætte mit primære arbejde fuldt ud,” siger han.

Hvad har du af forventninger til opholdet i Østrig? 

“Jeg forventer at få en oplevelse, som jeg måske ikke ville kunnet have fået i Danmark. Et andet land, ny kultur, ny liga og ikke mindst at blive en bedre basketballspiller. Playoffs bliver svært, men det mest afgørende er at den totale helhedsoplevelse bliver god,” siger Christensen.

Lau Christensen debuterede i søndags for Kufstein Towers, hvor han fik 31 minutter på banen, hvori han noterede sig for ni point, tre rebounds og to assists. Towers tabte med 109-90 til Upper Austrian Ballers.

I dag lørdag d. 29.01 klokken 18.00 møder Kufstein Towers på udebane Wörthersee Piraten, der ligger på en 7. plads. Der har været lidt sygdom i Kufstein truppen i løbet af ugen, men alle er meldt klar til dagens kamp.

Foruden basketball arbejder Lau Christensen remote på siderne: kitchy.dk, datalife.dk og meresalg

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...