Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Team FOG Næstved hentede overtidssejr efter vildt comeback mod Randers Cimbria

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Der er ikke mange garantier i sport.

I de første kampe i denne sæson har der dog været garanti for, at når Randers Cimbria er i aktion, imponerer Avery Anderson III og Laolu Oke, og torsdagens topbrag i Basketligaen i Arena Næstved mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria var ingen undtagelse.

Avery Anderson III har i sæsonens første kampe lignet et tidligt bud på en Most Valuable Player i denne sæsons Basketligaen, og det gjorde han så sandelig også i kampen mod Næstved, hvor han stod for hele 36 point. Oke noterede sig for 16 point og 15 rebounds.

Samtidig kan man sige, at opgøret levede op til dets prædikat som topbrag, hvor man kan tillade sig at forvente høj intensitet og spænding.

Team FOG Næstved formåede at forsvare hjemmebanen og sejrede med 114-109, men holdet fra Sydsjælland skulle ud i overtid for at sikre sejren.

Randers var tæt på sejren, men Næstved gav ikke op

Kampen startede som forventede.

Det var en jævnbyrdig affære, hvor holdene skiftevis var foran. Sådan fortsatte det gennem store dele af første halvleg, indtil Randers godt halvvejs inde i anden periode fik slået et lille hul til hjemmeholdet efter fem ubesvarede point af førnævnte Anderson III.

Ved pausen var Randers foran med fem, 41-46. Den føring blev neutraliseret kort inde i tredje periode, men Randers kom tilbage i front og kunne ind til fjerde periode foran med fire.

Størstedelen af kampen foregik med Randers i spidsen, men Næstved lå lige i hælene på Randers og lå dem aldrig stikke af for alvor – men kort før afslutningen på fjerde periode så det ellers ud til, at Randers havde afgjort kampen.

Med lidt over to minutter tilbage af kampen stod det helt lige, 90-90, men derefter gik Randers på et imponerende 9-2 run, som Anderson III, Bakary Camara og Marquis Addison stod for.

Uret viste, at der var 18 sekunder tilbage af fjerde periode, og Randers var foran med 92-99. Randers havde kurs mod en vigtig sejr mod de forsvarende sølvvindere.

Men det ændrede Næstved-topscoreren Caleb Huffman på.

Huffmann ramte nemlig en heroisk treer i sidste sekund og sendte kampen i overtid.

Huffman og Anderson III strålede

Overtiden startede som forventet med holdene, der fulgtes ad, men halvvejs inde i de ekstra fem minutter blev der lavet endnu en fem points føring, og denne gang var det til Næstveds fordel. Randers fik gjort det til en tre pointskamp, men Næstved viste klassen helt til sidst og hev en flot overtidssejr i land.

Randers´ Avery Anderson III var topscorer med 36 point tæt efterfulgt af Næstved-profilen Caleb Huffman med 33 point. Huffmann ramte seks skud fra distancen på ti forsøg.

David Jean-Baptiste scorede 21 point for Næstved. Webster Simeus fulgte op med 15 styks.

Kort inde i kampen måtte Næstveds Max Rice udgå med en skade efter en situation, hvor han slog hovedet i gulvet.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.

Værløse Blue Hawks fik sæsonens første sejr, da Bears Academy tirsdag blev slået med 91-82.