fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears skuffede og misser Champions League-gruppespil

Bakken Bears tabte onsdag til Norrköping Dolphins i semifinalen i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League og skal derfor spille FIBA Europe Cup.

Foto: championsleague.basketball

Sæson 2023/24 kommer til at stå på FIBA Europe Cup og ikke Basketball Champions League for Bakken Bears.

Onsdag aften tabte de forsvarende danske mestre nemlig til svenske Norrköping Dolphins med 68-78 i semifinalen i kvalifikationen til Basketball Champions League.

Bakken Bears havde ellers vist stor styrke, da de i kvartfinalen besejrede KB Peja fra Kosovo, men mod Norrköping Dolphins fik holdet fra Aarhus det aldrig til at spille.

I pausen stod det helt lige, 35-35, efter en lavtscorende affære. Bears, der ifølge bookmakerne var storfavoritter, havde efter en sløv start på opgøret fået opbygget en føring på ni point, 33-24, halvvejs inde i anden periode, men efter en svensk timeout fik Delfinerne lukket hullet til Bjørnene.

Bears fik dog ingenlunde den start på anden halvleg, de havde håbet. Lidt efter lidt fik Norrköping Dolphins skabt en 12-points føring med tre minutter tilbage af tredje periode, men Bakken lykkedes med at svare tilbage og var derfor kun bagud med tre point inden fjerde og sidste periode.

Bakken-spillet blev imidlertid ikke bedre i fjerde periode. Defensiven svigtede, og skudprocenterne var ikke noget at råbe hurra for, alt imens Dolphins fortsatte i samme stil som i den forgangne periode.

Dermed kan de aarhusianske fans se frem til kampe i FIBA Europe Cup i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus. I både 2018, 2020 og 2022 blev semifinalen endestationen for Bakken i FIBA Europe Cup, så selvom det ikke blev til Champions League, er der en spændende sæson i vente.

Kampens topscorer var Dolphins´ Marcus Tyus og Bakkens DeAndre Pinckney hver med 18 point. Pinckey´s holdkammerat Malik Parsons fulgte op med 17 point. Gustav Knudsen leverede ti point, otte rebounds og to steals.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.

Bakken Bears

Bakken Bears har tilføjet amerikanske Terrence Hargrove Jr. til truppen. Den kommende sæson er amerikanerens første som professionel i Europa.

Bakken Bears

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Bakken Bears

Tobias Hemmersam vil i den kommende sæson være dobbeltlicensspiller og dermed have muligheden for at spille for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Bakken Bears

Bakken Bears har gaflet 33-årige Urald King, der senest spillede i Østrig.