Bakken Bears skuffede og misser Champions League-gruppespil

Bakken Bears tabte onsdag til Norrköping Dolphins i semifinalen i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League og skal derfor spille FIBA Europe Cup.

Sæson 2023/24 kommer til at stå på FIBA Europe Cup og ikke Basketball Champions League for Bakken Bears.

Onsdag aften tabte de forsvarende danske mestre nemlig til svenske Norrköping Dolphins med 68-78 i semifinalen i kvalifikationen til Basketball Champions League.

Bakken Bears havde ellers vist stor styrke, da de i kvartfinalen besejrede KB Peja fra Kosovo, men mod Norrköping Dolphins fik holdet fra Aarhus det aldrig til at spille.

I pausen stod det helt lige, 35-35, efter en lavtscorende affære. Bears, der ifølge bookmakerne var storfavoritter, havde efter en sløv start på opgøret fået opbygget en føring på ni point, 33-24, halvvejs inde i anden periode, men efter en svensk timeout fik Delfinerne lukket hullet til Bjørnene.

Bears fik dog ingenlunde den start på anden halvleg, de havde håbet. Lidt efter lidt fik Norrköping Dolphins skabt en 12-points føring med tre minutter tilbage af tredje periode, men Bakken lykkedes med at svare tilbage og var derfor kun bagud med tre point inden fjerde og sidste periode.

Bakken-spillet blev imidlertid ikke bedre i fjerde periode. Defensiven svigtede, og skudprocenterne var ikke noget at råbe hurra for, alt imens Dolphins fortsatte i samme stil som i den forgangne periode.

Dermed kan de aarhusianske fans se frem til kampe i FIBA Europe Cup i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus. I både 2018, 2020 og 2022 blev semifinalen endestationen for Bakken i FIBA Europe Cup, så selvom det ikke blev til Champions League, er der en spændende sæson i vente.

Kampens topscorer var Dolphins´ Marcus Tyus og Bakkens DeAndre Pinckney hver med 18 point. Pinckey´s holdkammerat Malik Parsons fulgte op med 17 point. Gustav Knudsen leverede ti point, otte rebounds og to steals.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.

Horsens IC fik en drømmestart på den nye sæson, da ærkerivalerne Bakken Bears blev slået på imponerede vis med 72-90.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.