fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dansk Basket

Unicaja Malaga vinder skæbnekamp efter kæmpe dansk præstation og skal møde Barça i semifinalen

Unicaja Malaga vandt fredagens vind eller forsvind-opgør i Minicopa Endesa mod Joventut Badalona takket være en stor præstation af danske August Engelhardt Møller. Unicaja er dermed videre til semifinalen, hvor mægtige FC Barcelona venter.

acb Photo / David Grau

Der er et populært engelsk ordsprog, der siger: Big time players make big time plays.

Det er måske lige lovligt tidligt at bruge sådan et ordsprog til at beskrive en præstation fra en U14-kamp.

Alligevel passer det nu meget godt på det 14-årige danske stjerneskud August Engelhardt Møller, der fredag middag spillede sit hold, Unicaja Malaga, videre til semifinalen i Minicopa Endesa med en sejr på 62-50 mod Joventut Badalona fra Catalonien

Da det spidsede til, tog den unge dansker nemlig ansvar, og samtidig var han den spiller, der gjorde forskellen for Unicaja.

Møller leverede atter en flot kamp og sluttede med 15 point, 16 rebounds, tre assists, fire steals og fire blocks.

Med sejren skal Unicaja lørdag møde FC Barcelona i kampen om et billet til Minicopa Endesa-finalen, og især August Møller kommer på en stor opgave i semifinalen.

Mod Barça kommer Møller nemlig til at stå overfor turneringens måske bedste spiller i form af den 208 centimeter høje Mohamed Dabone. 12-årige Dabone er allerede endt på mange NBA-holds radar og bliver beskrevet som den næste Victor Wembanyama, så Møller får nok at se til.

Joventut Badalona skabte drama sent i kampen

Efter en kamp, hvor Unicaja var i front hele vejen igennem efter en suveræn første periode, der blev vundet med 22-9, blev det tæt i fjerde periode i fredagens opgør mod Juventut Badalona. Det lå ellers ikke i kortene efter en kamp stort srt under fuld af kontrol af Unicaja.

Tidligt i kampens sidste periode var Unicaja ellers foran komfortabelt med 15 point, men da kampuret viste, at der var tre minutter tilbage, var føringen reduceret til bare fire point. Badalona var tilbage i kampen og havde muligheden for at stjæle det hele til sidst.

Eftersom Badalona ligesom Unicaja sejrede mod BAXI Manresa tidligere i turneringen, var vinderen af fredagens opgør sikker på at gå videre til lørdagens semifinale, og trods at have været bagud fra det første minut havde Badalona pludselig momentum.

Et par ramte straffekast af August Engelhardt Møllers holdkammerat Alonso De Iglesias udbyggede føringen til seks point, men man kunne stadig fornemme en nervøsitet hos Unicaja, der indtil da havde gjort det meste rigtigt.

Vigtig scoring af August Møller

Heldigvis for Unicaja havde catalanerne ikke held med at finde bunden af nettet på de efterfølgende boldbesiddelser, men det havde holdets danske center til gengæld.

Med lidt under to minutter tilbage af kampen tog den 203 centimeter høje dansker holdet på sine skuldre og satte en scoring, der gav lidt ro på for Unicaja

Føringen var oppe på otte point, og det var som om, at scoringen var lidt af en mental mavepuster for Joventut Badalona, der var så tæt på og alligevel så langt fra.

Med sejren er August Engelhardt Møller og Unicaja Malaga videre til semifinalen i Minicopa Endesa, hvor den spanske mastodont FC Barcelona venter.

Lørdagens semifinale mellem Unicaja og Barça sættes igang kl. 12:00.

Se highlights fra kampen herunder: 

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.