fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

8 hold på 8 dage: Hørsholm 79ers

Efter fem sæsoner hvor kvartfinalen har været endestationen for Hørsholm, så opnåede man sidste år at nå semfinalen, hvor man skulle møde de regerende mestre Horsens IC.

Da sæsonen startede, var der ellers ikke meget, der tydede på en god sæson for Hørsholm. Man lagde ud med at tabe 6 ud af de første 7 kampe, hvor det blandt andet blev til nederlag til oprykkerne fra Stevnsgade og SISU, der ikke nåede slutspillet.

Man fandt dog lidt af melodien undervejs, hvor Evan Yates viste sig som lidt af et scoop, og da man henover vinteren kunne præsentere Drew Maynard og Jonathan Gilling, så gik det for alvor stærkt. Man slog Svendborg i kvartfinalen, blandt andet på en vanvittig buzzer af Evan Yates, men Horsens blev endestationen i semifinalen, og ydermere tabte man til Næstved i bronzekampen. Der var dog absolut en masse positivt at tage med for Rafa Monclovas tropper, og det vil man prøve at bygge videre på i den nye sæson.

2015/2016 record: 13-15

Hvem er smuttet:
Hørsholm har sagt farvel til Sikander Tajik, der er taget på college. Jonathan Gilling er rejst til spansk basket, mens Jesper Sandager er rejst til Stevnsgade. Evan Yates er taget til israelsk basket, Anali Okoloji prøvede sig af i USA hen over sommeren og Anders Skou har taget turen ned i 1. division til Wolfpack Basketball.

Nye ansigter:
Ind er kommet amerikanske Kameron Bundy, der kommet til fra Drury University, NCAA II, hvor han gennem tre år har spillet mere eller mindre fast og været en af holdets profiler. Mikael Vincents er hentet ind fra Stevnsgade. I ham får de en ledertype, der både gik forrest i hans tid i SISU og ligeledes i Stevnsgade. Derudover er Jyles Smith hentet i Horsens IC. Her kommer han med et mesterskab i bagagen.

Hold øje med:
Hørsholm havde en super slutspurt på sidste sæson og skabte det bedste resultat i flere sæsoner. Flere af spillerne er nu væk, og det er spændende at se, hvad Hørsholm kan gøre i år for at drille topholdene.

Ind har man fået Mikael Vincents, som sammen med Frederik H. N. er en solid, dansk stamme på holdet. Begge spillere skaber en ro på et hvert hold og går forrest med deres lederevner. I Kameron Bundy har man fået en solid skytte, der i sidste sæson i college snitter lidt over 20 point. Dermed har man fået en god guard-line, der kan være giftige, hvis de kan få sat deres skytter op.

Under kurven er tre store herrer forsvundet. Man er uden Drew Maynard, Anali Okoloji og Evan Yates, og det må give mere ansvar til Asbjørn Midtgård, der sammen med nytilkomne Jyles Smith skal danne holdets big guy rotation. Jyles Smith vandt i sidste sæson mesterskabet med Horsens IC, og er med sine atletiske evner en bevægelig center. Asbjørn Midtgård er en mere stationær center, men kan med sin højde og fysik forstyrre modstanderne under kurven. Det er Asbjørns tredje sæson i ligaen, og han må efterhånden snuse til mere spilletid i Hørsholm, der er kendt for at bruge sine egne talenter.

Hvad kan vi forvente af Hørsholm 79ers:
Rafa Monclovas første sæson var en rimelig stor succes. Den succes vil han prøve at bygge videre på, selvom der har været udskiftning i truppen. Den sympatiske træner er god til at holde fødderne  på jorden, hvilket er en god egenskab, når ens hold har præsteret bedre end det, der var forventet. Et par af sidste sæson profiler er væk, og det er op til Rafa at få mest muligt ud af en ung trup. Anfører Frederik H. Nielsen er stadig at finde i klubben. Ligeledes er  rutineret David Harder, der ellers var tæt på at stoppe, hvis ikke en af klubbens sponsorer var trådt til.

Der er ingen tvivl om, at Hørsholm kommer til at kæmpe om den sjove ende og presse topholdene. Men en top 3 placering ser ikke til at være inden for rækkevidde. Her er de tre øverste holds budgetter simpelthen for store. Man har dog skabt en del store resultater i de seneste sæsoner, så hvis man kan få 4. pladsen og sikre en hjemmebanefordel i kvartfinalen, så er man nok godt tilfredse i det nordsjællandske.

Hørsholms roster
Kameron Bundy (guard)
Frederik H. N. (guard)
Mikael Vincents (guard)
Emil Hjort (guard)
Andreas Hjort (guard)
Sebastian Dalsgaard (guard)
Mathias Bæk (guard)
Mathias Meilsøe
Frederik Hyldahl
David Harder (forward)
Andreas Meilby (forward)
Oscar Friis (forward)
Emil Stokholm (forward)
Jyles Smith (forward/center)
Asbjørn Midtgård (center)

Næste hold: Svendborg Rabbits

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

BMS Herlev Wolfpack

Dameligaens finaleserie starter i denne weekend, og her er der en optakt til de kommende finaler.

Aabyhøj IF

Dameligaens grundspil er slut, og nu venter der to spændende semifinaleserier, hvor to af holdene på papiret ser stærkest ud, men i slutspillet kan...

Hørsholm 79ers

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Første hold til at blive præsenteret er de forsvarende Danmarksmestre Hørsholm 79ers.

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie, hvor vi denne gang stiller skarp på Bears Academy.

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie til den kommende Basketliga-sæson. Denne gang stiller vi skarp på BMS Herlev Wolfpack.

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie, hvor vi denne gang stiller skarp på Værløse Blue Hawks, der går benhårdt efter førstepladsen i Pro...

Basketligaen

Jonathan Gilling blev født d. 29. juni 1991 og er opvokset i Rungsted. Han er en af de mere erfarne spillere på det danske...