fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BMS Herlev Wolfpack

Optakt til Dameligaens finaler

Dameligaens finaleserie starter i denne weekend, og her er der en optakt til de kommende finaler.

Lørdag brager BMS Herlev Wolfpack og Hørsholm 79ers sammen i den første af op til fem finaler om det danske mesterskab i basketball for kvinder. BMS Herlev kommer ind til finaleserien som favoritter, men Hørsholm har gennem sæsonen vist sig at have et højt topniveau og det kan gøre finalerne spændende.

Holdene har mødt hinanden fire gange over sæsonens grundspil, med fire sejre til BMS Herlev til følge. To af kampene har været deciderede storsejre på BMS Herlevs hjemmebaner, 74-37 i november og 57-32 i 57-32 i februar. De to mellemliggende kampe, i Hørsholm, var imidlertid helt tætte, med kun et og tre point mellem holdene, og blev først afgjort i de sidste sekunder.

BMS Herlev Wolfpack

BMS Herlev gik den lige vej til finalerne, med en førsteplads i grundspillet. Den kom i stand efter en start på sæsonen, hvor holdet lige skulle finde sig til rette med to nye profiler i veteranerne og landsholdsspillerne Ida Tryggedsson og Emilie Hesseldal, samt den nye træner Morten Thomsen. Det blev til nederlag i tre af de første otte kampe, men herfra blev det til lutter sejre indtil den anden kamp i semifinalerne, på udebane mod Aabyhøj. Finaledeltagelsen blev dog sikret med en sikker hjemmebanesejr i kamp tre, 69-53.

Senest kom der dog lidt skår i glæden i den seneste weekend, da Amager tog pokaltitlen med en sejr på 67-53, i en kamp, hvor BMS Herlev skød med lave procenter og havde svært ved at rebounde.

Udover veteranerne Tryggedsson og Hesseldal har BMS Herlev profiler i de to teenagere Laura Ziegler og Thea Mikkelsen, som fik seniorlandsholdsdebut i løbet af sæsonen. Modningen af 18-årige Ziegler til ligaens bedste rebounder og fjerde-mest scorende spiller, har haft meget at gøre med holdets succes denne sæson.

Hørsholm 79ers

Hørsholms vej til finalerne har, i modsætning til BMS Herlevs, været alt andet end lige. For første gang i mange år har holdet spillet uden professionelle udlændinge, hvilket har betydet, at flere yngre spillere har fået langt større roller, end de har været vant til fra tidligere.

Det har betydet, at Hørsholms resultater har svunget meget, mens holdet ledte efter den rigtige spillestil og spillerne blev modnet med både sejre og nederlag.

Sidst på sæsonen begyndte melodien dog at spille rigtigt, med fem sejre i grundspillets sidste syv kampe, herunder en udebanesejr over daværende nummer et, Amager. Kun de to kampe mod BMS Herlev blev i denne periode tabt.

Kulminationen kom i semifinalerne, hvor Hørsholm, lidt overraskende for mange, der ikke har fulgt holdet tæt, slog Amager 2-1 i kampe. Sejren i den første kamp kom efter en sand gyser, hvor Elisabeth Brynaa blokerede et skud i sidste sekund, der kunne have vundet kampen for Amager. Efter en sikker Amagersejr i kamp to, afgjorde Hørsholm serien med en overbevisende 65-81 sejr på udebane.

Hørsholms helt store profil er point guard og landsholdsanfører Gritt Ryder. Hun er den spiller på holdet, der scorer mest, tager flest rebounds og lægger flest assists og i semifinalerne hævede hun niveauet endnu en tak eller to. I de tre kampe mod Amager blev det til 26 point, 12 rebounds og 8 assists i gennemsnit.

Siden jul har Ryder dog fået mere og mere hjælp, både fra veteranerne og de yngre spillere. Elisabeth Brynaa har leveret en lang række kampe med over 15 point og i semifinalerne ramte tre-points procenten 50. Anne Hee kom tilbage i anden halvleg af den første semifinale og leverede en stor forsvarspræstation mod Amagers høje spillere, for derefter at følge op med at ramme seks af 12 tre’ere i de to sidste kampe.

Favoritværdigheden

De to trænere er blandt Danmarks mest erfarne. BMS Herlevs Morten Thomsen havde sin opvækst i Hørsholm og vandt både pokalmesterskaber og DM-guld med klubben tilbage i 90’erne. Siden har han haft succes flere steder og er kendt for sin aggressive spillestil og taktiske snilde.

Jesper Krone har ført Hørsholm til to mesterskaber og to pokaltitler de seneste fire sæsoner og som Thomsen er han kendt for at være god til at justere taktisk, både under kampene og mellem dem.

Med sejre i alle de indbyrdes kampe må man give BMS Herlev favoritværdigheden, men man skal ikke afskrive et modnet Hørsholmhold og især en anfører i Gritt Ryder, der har vist sig afgørende i mange store kampe gennem tiden.

Bronzekamp

BK Amager er søndag 11. april værter for bronzekampen, hvor de og Aabyhøj skal afgøre hvem, er får sæsonens første set medaljer.

Kampe

Kampene afvikles således:

Finaler

Kamp 1: 10. april kl. 14:00 i UCC-Hallen

Kamp 2: 14. april kl. 18:30 i Hørsholmhallen

Kamp 3: 21. april kl. 18:30 i UCC-Hallen

Kamp 4: 24. april kl. 14:00 i Hørsholmhallen (evt.)

Kamp 5: 28. april kl. 18:30 i UCC-Hallen (evt.)

Bronzekamp

  1. april kl. 13:30 i Amagerhallen.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

BK Amager

Lørdagens kamp i Kvindebasketligaen mellem BK Amager og BMS Herlev blev til en sejr på 86-73 til Amagerkanerne. Første periode sluttede med cifrene 23-25...

Aabyhøj IF

Sæsonen i Kvindebasketligaen er i fuld gang, og debutanterne AKS Falcon har fået en god start på tilværelsen i den bedste danske række. AKS...

BMS Herlev Wolfpack

19-årige Laura Ziegler slog i den forgangne sæson for alvor igennem i Dameligaen, og BMS Herlev Wolfpack-stortalentets flotte sæson gjorde den 186 centimer høje...

Kvindebasketligaen

Susie Heede-Andersen har de sidste tre år trænet Værløse Blue Hawks herrehold med stor succes, men fra næste sæson står hun over for ny...

Kvindebasketligaen

I et fælles projekt præsenterer Ajax København Sportsgymnasium, Ajax København og Basketballklubben Falcon et nyt hold i Dameligaen i basketball med base i København...

Basketligaen

Wolfpack har for nyligt offentliggjort, at de skal have ny træner. Den tidligere spiller og assistenttræner Adrian Moss overtager træner-posten fra Pascal Colman. Han...

Aabyhøj IF

Malene Lind Pedersen har committed sig til Kansas State University og forlader Dameligaen fra næste sæson af, hvor college-eventyret starter.