fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler forlader de regerende mestre

Foto: 1st Down Photo

19-årige Laura Ziegler slog i den forgangne sæson for alvor igennem i Dameligaen, og BMS Herlev Wolfpack-stortalentets flotte sæson gjorde den 186 centimer høje forward uhyre eftertragtet. Den danske landsholdsspiller var en af de helt store profiler på Wolfpack-holdet, og sammen med sine holdkammerater kunne danskeren afslutte sæsonen med en dansk titel efter en finaleserie, hvor Hørsholm 79´ers blev sat til vægs med en samlet sejr på 3-0. Det danske mesterskab var klubbens første efter 19 års mesterskabtørke. Udover DM-titlen modtog Ziegler også personlig hæder i form af kåringen som Årets Talent i Dameligaen.

Flere hold meldte sig ind i kampen om at skrive Laura Ziegler på holdkortet, men i sidste ende blev det svenske EOS Basket, som Laura Ziegler i den kommende sæson skal tørne ud for. Nye udfordring venter for det blot 19-årige stjerneskud, men planen forud for den forgangne sæson var ingenlunde at forlade BMS Herlev Wolfpack.

“Først og fremmest har jeg aldrig før denne sæson overvejet at spille andre steder end BMS, før jeg skal på college. Efter vi var afsted med Damelandsholdet første gang, tikkede det første tilbud ind, og det var der, at det gik op for mig, at jeg havde muligheden for at gøre noget andet,” siger Laura Ziegler til Fullcourt.dk. og fortsætter:

“Det havde aldrig slået mig, at det kunne lade sig gøre, og at der rent faktisk var nogle klubber der gerne ville have mig. En af de største grunde til at jeg skifter er, at jeg gerne vil søge nye udfordringer. Jeg føler mig klar til at tage skridtet videre og prøve kræfter med noget nyt. Det bliver sjovt at prøve at skulle bevise mig selv på ny. Den svenske liga er spændende og har et godt niveau, har mange hold og rammerne omkring træninger og kampe er et skridt op,”

“Da jeg kom til den første træning, og der lå nyvasket træningstøj klar til mig, var det som en helt ny verden. Beslutningen om at skifte var svær, da hele min basketopvækst har været i BMS. Der er ingen tvivl om, at det bliver underligt at skulle skifte de blå-hvide farver ud, men alt det jeg har lært i BMS, tager jeg med videre, og jeg er utrolig taknemmelig for min tid der. Jeg glæder mig ekstrem meget til at spille i Eos, og al den støtte jeg har fået har været fantastisk,” fortæller hun.

Stor interesse

Skiftet til nabolandet Sverige er nu en realitet, men Laura Ziegler modtog også fristende tilbud fra hold i både Frankrig og Spanien. Der er altså ingen tvivl om, at Ziegler i den grad gjorde sig bemærket i sidste sæson.

“Det første tilbud der kom var fra en fransk klub. På det tidspunkt gik jeg i gang med at finde ud af, om det kunne lade sig gøre med hensyn til skole, da jeg her til sommer blev færdig med 3.g, men jeg mangler 4.g på Falkonergården. Da vi i februar så var afsted igen med Damelandsholdet kom der flere og mere seriøse tilbud til. Her var der tilbud fra nogle klubber fra LF2 i Spanien (den næstbedste spanske række, red.), og jeg havde et par tilbud, jeg meget seriøst overvejede. Det var alt sammen, før jeg hørte fra Eos Lund,” siger hun og uddyber:

“En af de ting der har været vigtig for mig er, at jeg skal et sted hen, hvor jeg stadig spiller en vigtig rolle. Jeg tror på, at det er noget af det, der har været essentielt for min udvikling i år. Samtidig er spillestil, niveau og trænerne rigtig vigtigt også. Det er alt sammen noget, der var nemmere at få en fornemmelse for i Eos, da jeg kunne komme til et par prøvetræninger. Med et par af klubberne i Spanien havde jeg nogle telefonopkald og fik tilsendt kampe. jeg kunne se. Det hjalp selvfølgelig. men generelt blev det hurtigt en meget professionel proces,”

“Jeg fik en kontrakt stukket i hånden, som jeg så kunne sige ja eller nej til. Jeg er stadig kun 19 år, så der er mange flere ting, der spiller ind for mig. Jeg har forhåbentlig meget udvikling tilbage, som jeg ville være sikker på, der var fokus på. Det skal ikke være en hemmelighed, at transporttiden til Eos skræmte mig først, men efter mit første besøg, havde jeg kun positive ting med hjem,” lyder det videre fra Laura Ziegler.

Gennembruddet

Sæson 2020/21 i Dameligaen var altså Laura Zieglers helt store gennembrud, og en af de helt væsentlige årsager til dette skyldtes den tillid, der har været til hende.

Den sidste sæson var helt sikkert mit gennembrud i Dameligaen. Jeg har fået lov til at prøve mange ting af i kampene, som er kommet igennem den tillid, jeg har fået. Min rolle i år har ændret sig meget fra forgangne sæsoner, hvilket selvfølgelig tog noget tilvænning, men også er noget jeg fandt mig godt tilpas i, siger hun.

Nu venter der sig en sæson i Sverige, men ved siden af 4.g på gymnasiet og basketball i Lund i Sverige, befinder der sig, hvis alt går som det skal, et college-ophold i USA ude i horisonten – hvor det bliver er dog endnu uvist, men planen er at tage turen over atlanten, fortæller Laura Ziegler til Fullcourt.dk.

“For det første vil jeg gerne på college, når jeg er færdig med gymnasiet. Jeg er i gang med hele processen om at finde det rigtige sted lige nu. For at bruge en rigtig kliché udtalelse, så vil jeg gerne se hvor langt basket tager mig. Jeg vil gerne have en masse oplevelser med basket og se, hvor god jeg kan blive. Efter college vil jeg gerne ud og spille professionelt, højst sandsynligt et sted i Europa. Udover det så har A-landsholdsdebuten i år også givet mig blod på tanden, og det er også et mål at blive en fast del af truppen. Den udvikling Damelandsholdet har været igennem de seneste år har været imponerende, og det er noget, jeg rigtig gerne vil være en del af, ” afslutter Laura Ziegler med at fortælle til Fullcourt.dk.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

BK Amager

Lørdagens kamp i Kvindebasketligaen mellem BK Amager og BMS Herlev blev til en sejr på 86-73 til Amagerkanerne. Første periode sluttede med cifrene 23-25...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler skal næste år på college i USA hos St. Joseph´s Hawks, der har adresse i Philadelphia, Pennsylvania. Hawks spiller i NCAA Division...

Aabyhøj IF

Sæsonen i Kvindebasketligaen er i fuld gang, og debutanterne AKS Falcon har fået en god start på tilværelsen i den bedste danske række. AKS...

Kvindebasketligaen

Susie Heede-Andersen har de sidste tre år trænet Værløse Blue Hawks herrehold med stor succes, men fra næste sæson står hun over for ny...

Kvindebasketligaen

I et fælles projekt præsenterer Ajax København Sportsgymnasium, Ajax København og Basketballklubben Falcon et nyt hold i Dameligaen i basketball med base i København...

Basketligaen

Wolfpack har for nyligt offentliggjort, at de skal have ny træner. Den tidligere spiller og assistenttræner Adrian Moss overtager træner-posten fra Pascal Colman. Han...

Aabyhøj IF

Malene Lind Pedersen har committed sig til Kansas State University og forlader Dameligaen fra næste sæson af, hvor college-eventyret starter.

BMS Herlev Wolfpack

BMS Herlev Wolfpack vandt i går Danmarksmesterskabet i Dameligaen efter en 63-49 sejr over Hørsholm 79’ers. Det er klubbens første mesterskab siden 2002. Wolfpack...