fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Dansk stortalent rykker til Spanien

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

Foto: fiba.basketball

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller rykker teltpælene op og skifter til Spanien, hvor han har landet en tre-årig aftale med Unicaja Baloncesto, der har base i Malaga.

Det skriver hans agent på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet 

Unicaja Baloncestos førstehold er fast inventar i den bedste spanske række, Liga ACB, der regnes som den stærkeste liga i Europa. Holdet fra Malaga ligger i skrivende stund på tredjepladsen i Liga ACB.

Planen er, at Marcus Engelhardt Møller skal spille for Unicajas ´junior´-hold, hvilket er det tilsvarende til deres U18-hold. Det fortæller stortalentet til Fullcourt.dk.

De næste tre år står således på spansk basketball for den 16-årige dansker.

Om den 213 centimeter høje forward i løbet af den tre-årige aftale kommer til at debutere i den bedste spanske række må tiden vise.

Skulle det ske, vil det ikke være første gang, at en ung dansker får chancen på det højeste niveau i Spanien.

Tidligere har de to nuværende Bakken Bears-spillere Gustav Knudsen og Noah Churchill begge fået sin debut i Liga ACB, da de spillede for henholdsvis Casademont Zaragoza og UCAM Murcia.

Marcus Engelhardt Møller spillede senest for Hørsholm 79ers.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Sebastian Åris tvang kampen i overtid, da Kometa Kaposvári havde brug for fem ekstra minutter til at besejre Naturtex-SZTE-Szedeak i den bedste ungarske række.

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

Internationalt

Jonas Zohore var i hopla, da BC Siauliai onsdag krydsede klinger med polske Zielona Gora. Polakkerne hentede en snæver sejr på 78-73.

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...