fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Dansk stortalent rykker til Spanien

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

Foto: fiba.basketball

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller rykker teltpælene op og skifter til Spanien, hvor han har landet en tre-årig aftale med Unicaja Baloncesto, der har base i Malaga.

Det skriver hans agent på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet 

Unicaja Baloncestos førstehold er fast inventar i den bedste spanske række, Liga ACB, der regnes som den stærkeste liga i Europa. Holdet fra Malaga ligger i skrivende stund på tredjepladsen i Liga ACB.

Planen er, at Marcus Engelhardt Møller skal spille for Unicajas ´junior´-hold, hvilket er det tilsvarende til deres U18-hold. Det fortæller stortalentet til Fullcourt.dk.

De næste tre år står således på spansk basketball for den 16-årige dansker.

Om den 213 centimeter høje forward i løbet af den tre-årige aftale kommer til at debutere i den bedste spanske række må tiden vise.

Skulle det ske, vil det ikke være første gang, at en ung dansker får chancen på det højeste niveau i Spanien.

Tidligere har de to nuværende Bakken Bears-spillere Gustav Knudsen og Noah Churchill begge fået sin debut i Liga ACB, da de spillede for henholdsvis Casademont Zaragoza og UCAM Murcia.

Marcus Engelhardt Møller spillede senest for Hørsholm 79ers.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Udover en europæisk titel er der også en mindre sum præmiepenge på spil til European North Basketball League Final Four.

Basketball Champions League

Det 16-årige dansk stortalent Noah Nørgaard scorede 98 point til det netop afsluttede Youth Basketball Champions League og var dermed turneringens mest scorende spiller.

ASVEL

Det dansk-israelske stortalent Noam Yaacov er efter en række flotte præstationer i den bedste franske række i marts blevet kåret som månedens unge spiller.