fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hørsholm 79ers

Optakt til Dameligaen 2020/2021: Hørsholm 79ers

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Første hold til at blive præsenteret er de forsvarende Danmarksmestre Hørsholm 79ers.

Foto: Mads Olesen

Oversigt over truppen

Cheftræner: Jesper Krone

Assistenttræner: Turi Høgh

Tilgange:

Elisabeth Brynaa Hansen
Ástrós Lena Ægisdóttir
(Camilla Emsbo)

Afgange:

Caroline Bornemann
Alyssa Rader
Sidney Rielly

Fortsætter fra sidste sæson:

Alberte Frisch
Anne Hee Pedersen
Clara Marie Busch Madsen
Gritt Ryder
Ida La Cour Heebøll
Josephine Tullin
Kathrine Horneman Lassen
Kristine Risager Pedersen
Marie Louise Blyme
Rebecca Sophie Dam
Sandra Winkel

Forsvarende Danmarksmestre

Sidste sæson endte Hørsholm 79ers med at kunne tilføje endnu en DM-medalje til samlingen. Det var dog en bittersød en af slagsen, da holdet som følge af corona aldrig fik lov til at spille om guldmedaljen.

Da Danmark lukkede ned d. 15. marts, besluttede Danmarks Basketball Forbund at aflyse resten af sæsonen. Det betød, at vinderen skulle findes ud fra grundspillet. Her lå Hørsholm 79ers placeret som nr. 1 med 18 vundne kampe og to tabte. Dermed kunne de snuppe guldet lige foran BK Amager, der ellers havde samme antal points, men en dårligere samlet score.

Med endnu en guldmedalje i bagagen er den traditionsrige klub nu op på 10 Danmarksmesterskaber.

2019/2020 sæsonen bød generelt på flot spil af Hørsholm 79ers. Udover DM-titlen vandt holdet også pokalturneringen. Desuden var holdet ubesejret i grundspillet helt indtil februar, hvor det endelig lykkedes BMS Herlev Wolfpack at besejre dem.

Muligvis en amerikaner i truppen

I den kommende sæson stiller Hørsholm 79ers op med 11 af de samme spillere fra sidste års trup. Head coach Jesper Krone tror, at det netop er i kontinuiteten, at holdets store styrke ligger.

“Vi har et godt sammensat hold, og vi kender til hinanden. Nu har jeg også været der i nogle år, så de kender også til mit koncept,” udtaler Jesper Krone.

Foruden de 11 gengangere får Hørsholm 79ers tilgang af Elisabeth Brynaa Hansen, der spillede i BK Amager i forrige sæson. Herudover gør islandske Ástrós Lena Ægisdóttir, som har været en del af det islandske ungdomslandshold, holdet selskab.

Og så er en amerikaner muligvis på tale i form af den dansk-amerikanske spiller Camilla Emsbo. Klubben havde egentlig besluttet, at sæsonen nok blev uden en amerikaner på grund af corona, men så kontaktede Camilla Emsbo Jesper Krone for at høre, om hun kunne spille med i år.

Camilla Emsbo, der normalt spiller på Yale University, er dog ikke spilleberettiget endnu. Collegereglerne dikterer nemlig, at basketspillere ikke må spille for et andet hold,  uden de mister deres eligibility.

Lige nu står det altså uvist hen, om hun må være med til kampene, og i så fald hvornår det bliver.

Sen opstart på sæsonen

På grund af den sene sæsonstart har Hørsholm 79ers valgt at starte træningen op senere end normalt. D. 31. august var første gang holdet trænede sammen, og det er der ifølge Jesper Krone en særlig forklaring på.

“Jeg vurderede, at preseason ville blive enorm lang, hvis vi startede i starten af august, når første kamp først er d. 21. oktober,” siger han.

Den vurdering er anfører Gritt Ryder enig i.

“Selvfølgelig er det altid godt at træne en masse, men jeg kan mærke, at vi i hvert fald ikke er træningstrætte endnu, selvom vi ikke rigtig har spillet kampe,” udtaler hun og lægger vægt på, at de gør meget ud af at presse hinanden til træning, så de er klar til det pres, der møder dem, så snart sæsonen starter.

Spået til en 3.eller 4. plads

Selvom sæsonen sidste år både bød på en DM- og pokaltitel, så anser Hørsholm 79ers ikke sig selv som klare favoritter. Gritt Ryder er dog overbevist, at de kan spille op med de andre hold, og målet vil altid være at stå tilbage som endelig vinder.

“Jeg tror mange tipper os til at ende på 3-4. pladsen i år. Vi er også et hold, der måske ikke har ligeså mange profiler som nogle af de andre hold, så jeg forstår godt, hvorfor nogle placerer os der. Jeg tror dog klart på, at vi kan vinde DM i år, og det er, hvad jeg og holdet går efter,” understreger hun.

For Jesper Krone er det også vigtigt at sætte andre målsætninger end bare at vinde kampe. Her bliver et godt og sundt træningsmiljø især vægtet højt.

“Vi har mange andre målsætninger, som handler om træningsmiljø og dedikation til at bidrage positivt til truppen. Vi vil gerne være et sted, hvor folk har lyst til at spille, og det synes jeg vores succes med at fastholde spillere viser, fortæller han og uddyber:

“Selvfølgelig er det sjovt at spille med om at vinde, men der kan opstå skader og komme alle mulige ting i vejen, der gør, at man kan komme i en anden situation, end den man havde ønsket. Derfor er det vigtigt, at vi har nogle andre målsætninger og værdier udover at vinde.

Små, men hurtige

Hørsholm 79ers kan ikke stille med den sammen højde som nogle af de andre hold. Derfor mener både Gritt Ryder og Jesper Krone, at det er på inside-positionen, at den største udfordring kommer til at være.

På guard-positionen står de til gengæld stærkt, og det kan faktisk ende med at blive en fordel, at de er små, men hurtige, lyder det fra Jesper Krone.

“Umiddelbart er vores størrelse svagheden, men måske kan det ende med at være noget, vi kan drage fordel af. Vi har i Hørsholm de sidste år haft nogle gode inside-spillere, det har vi også i år, vi er bare ikke så mange. Derfor kommer vi nok til at lægge en lille smule om i vores filosofi, så vores styrke bliver at hæve tempoet. Eller det skal i hvert fald være vores styrke, for ellers får vi det svært, siger han.

Hørsholm 79’ers skal første gang i aktion d. 21. oktober på udebane mod Aabyhøj IF.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

Aabyhøj IF

Sæsonen i Kvindebasketligaen er i fuld gang, og debutanterne AKS Falcon har fået en god start på tilværelsen i den bedste danske række. AKS...

BMS Herlev Wolfpack

19-årige Laura Ziegler slog i den forgangne sæson for alvor igennem i Dameligaen, og BMS Herlev Wolfpack-stortalentets flotte sæson gjorde den 186 centimer høje...

Kvindebasketligaen

Susie Heede-Andersen har de sidste tre år trænet Værløse Blue Hawks herrehold med stor succes, men fra næste sæson står hun over for ny...

Kvindebasketligaen

I et fælles projekt præsenterer Ajax København Sportsgymnasium, Ajax København og Basketballklubben Falcon et nyt hold i Dameligaen i basketball med base i København...

Aabyhøj IF

Malene Lind Pedersen har committed sig til Kansas State University og forlader Dameligaen fra næste sæson af, hvor college-eventyret starter.

BMS Herlev Wolfpack

BMS Herlev Wolfpack vandt i går Danmarksmesterskabet i Dameligaen efter en 63-49 sejr over Hørsholm 79’ers. Det er klubbens første mesterskab siden 2002. Wolfpack...