fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Simon Marquardsen: Vi er økonomisk ansvarlige

Det har været nogle hektiske dage for Stevnsgade, der forleden sendte to spillere hjem, hvor begrundelsen ifølge spillerne udelukkende var en uholdbar økonomisk situation i klubben.

Spillernes forklaring stemte ikke desto mindre ikke helt overens med Stevnsgades efterfølgende pressemeddelelse, hvorfor der opstod tvivl om, hvordan situationen står til på Nørrebro. Fullcourt.dk kontaktede derfor Stevnsgade-direktør Simon Marquardsen for at høre sagen fra hans synsvinkel.

”Vi har opsagt de to spillere i weekenden, grundet en langsigtet plan om at gøre forretningen Stevnsgade Copenhagen levedygtig og attraktiv på sigt. Vi er de nye i klassen og selvfølgelig er vores økonomi ikke som Næstveds eller Horsens. Netop derfor skærer vi en amerikansk guard væk som koster penge, da vi har masser andre danske spillere på samme plads. Vi ønsker heller ikke at beholde en center, som ikke leverer i forhold til hvad han bliver betalt. Det skal ikke tages som udtryk for, at vi er ved at lukke, men at vi er økonomisk ansvarlige og sparer hvor der er mulighed for det i et af ligaens mindste budgetter”.

“Det bliver et langt, sejt træk”

Klubben har i bestræbelserne på en bedre og mere holdbar økonomisk situation igangsat en række nye tiltag. Direktør Marquardsen har derfor tilknyttet en sælger mere på deltid, mens han også har nytænkt klubbens sponsorkoncept samt etableret et nyt erhvervsnetværk. Det kræver en stor arbejdsindsats for både den nye direktør og en række andre i klubben.

”Det er en travl hverdag. Men det har jeg forventet, og vi er i en proces, hvor vi skal konsolidere os både i ligaen og økonomisk. Vi er ikke i mål endnu, og det bliver et langt, sejt træk, som kommer til at tage flere år,” fortæller han til Fullcourt.dk.

Returbilletter til to

Da klubben forleden cuttede Michael Martin og Matt Gamberoni lød pressemeddelelsen, at det var grundet økonomi, men også på grund af manglende præstationer samt et trænerskifte. Den meddelelse kom dog først ud efter begge spillere havde givet deres forklaring på Facebook, hvor de begge var blevet fortalt, at det udelukkende var den økonomiske side af sagen. Det skabte en vis forvirring og mistro, og Marquardsen erkender også, at sagen skulle være håndteret anderledes fra klubbens side.

”Vi skulle have haft en pressemeddelelse ude, inden spillerne begynder at skrive status på Facebook. Vi må jo så lære af det og meddele spillere fremadrettet, at de selvfølgelig ikke selv melder noget før, at der er kommet en officiel meddelelse fra klubben”.

Særligt amerikanske Michael Martin var skuffet over at blive siet fra, hvilket der kan læses mere om her.

Martins familie i Danmark måtte blandt andet selv købe flybilletten, da han skulle til landet, de måtte sørge for, at han havde et sted at bo, mens han også selv skulle betale for transport, som klubben ellers havde lovet ham ikke ville være tilfældet.

Derfor blev Marquardsen spurgt, om det var en fair behandling af en ung spiller, der kom til direkte fra college i USA.

”Nej, det er ikke fair, hvis han er blevet lovet, og det så ikke er holdt. Men der står ikke noget i hans kontrakt om hverken transport eller andre af de ting som du nævner [fly og bolig, red.]. Kontakten og dialogen med Michael, inden han kommer til Danmark, ligger før min tid i klubben. Jeg kan kun forholde mig til kontrakten, og det er da kun en positiv ting både for Michael og klubben, at han har kunnet bo hos sin familie”.

Michael Martins var desuden forarget over, at klubben skrev han ikke ville være et plus for holdet efter vores trænerskifte, som han kaldte en decideret løgn, da den nye head coach Ricky Kristensen havde et godt kendskab til ham. Direktør Marquardsen mente dog ikke, at han havde meldt noget ud, om trænerskiftet skulle have haft indflydelse.

”Jeg har ikke på noget tidspunkt skrevet eller udtalt, at trænerskiftet har stor indflydelse. Men når det så er sagt så med ny træner også ny filosofi. Vi har vurderet på forskellige parametre, at en amerikansk guard ikke vil være et plus på holdet fremadrettet. Vi er som alle andre virksomheder nødt til at fremtidssikre os; det gør vi ved at sætte det rigtige hold i forhold til budgettet og de sportslige ambitioner,” slutter direktøren i interviewet med Fullcourt.dk.

Foto: Stevnsgade

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Brooklyn Nets

For henholdsvis 164 millioner dollars og 141 millioner dollars, er Kevin Durant og Kyrie Irving de næste fire år Brooklyn Nets-spillere. Dertil er DeAndre...

Denver Nuggets

Den tidligere Bakken Bears-profil er fortid i NBA-klubben Denver Nuggets.

Basketligaen

Den 23-årige forward vender efter en kort periode i første division tilbage til Basketligaen.

Basketligaen

De to tidligere profiler i Basketligaen, Cheikh Sane og Devon Thomas, er atter at finde i dansk basket.

EuroLeague

Real Madrid er ikke længere ubesejrede i årets EuroLeague efter nederlaget til Olympiacos.

LA Lakers

LeBron James passerede i nat Wilt Chamberlain som den femte mest scorende i NBAs historie.

Basketligaen

En kamp mod et andet Pro B hold, kunne ikke give Stevnsgade deres længeventede første sejr. EBAA tog fra hovedstaden med deres anden sejr...

Bakken Bears

Bakken Bears udraderede endnu en gang rumænske Steaua og har sikret sig videre avancement i FIBA Europe Cup.