fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Superstjerne-duel ender i gyser

Efter at blive slået ud i Western Conference Finals søgte Luka Doncic og Dallas Mavericks revanche mod Stephen Curry og Golden State Warriors.

Foto: fiba.basketball

Der var budt op til dans mellem to af NBAs absolut største stjerner i Dallas. De to bedst spillende guards i ligaen, Luka Doncic og Stephen Curry, tørnede sammen for første gang, siden Warriors sendte Mavericks ud i sidste sæsons Conference Finals.

Doncic var fast besluttet på at få sin hævn, men det skulle som forventet ikke blive nemt. Det krævede derfor en præstation, der næsten kun er Luka Doncic værdig. Den 23-årige slovener havde 41 point, 12 rebounds, 12 assist og 4 steals.

Alligevel gik kampen ned til de sidste minutter, hvor holdene skiftedes til at få overtaget. Curry, der havde 32 point i kampen, fik bolden med 15 sekunder tilbage, hvor han kunne afgøre kampen.

Efter en klassisk step-back manøvre, kaldte dommeren ham for skridt til hans egen store forvirring. Alligevel fik Warriors en sidste chance for at udligne kampen, da skarpskytten Klay Thompson fik en åben treer i de døende sekunder.

Til de forsvarende mestres skuffelse, måtte han se bolden ramme det forreste af ringen. Kampen endte 116-113 til Mavericks. (Se den vilde afslutning herunder)

Superstjerner på hold i problemer

Luka Doncic og Stephen Curry står begge i en lignende situation. De spiller begge to muligvis deres bedste individuelle basketball i deres respektive karrierer.

Alligevel afspejles det ikke holdets succes, hvor både Warriors og Mavericks har vundet præcist halvdelen af deres kampe. Det er kun nok til en niende og tiende plads i en svær Western Conference.

Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og det er i begges tilfælde alt omkring dem, som er problematisk. Mavericks skal måske overveje at kigge på muligheder i potentielle trades. Warriors har også denne mulighed, men de har stadigvæk kernen af et hold, der har vundet et mesterskab, og de burde kunne finde succesen indefra.

Ingen af holdene kan forvente meget mere fra hverken Doncic eller Curry.

Doncic snitter 33,5 point, 8,8 rebounds og 8,6 assist. Curry snitter 31,4 point, 6,7 rebounds og 7 assists. Hans skudprocenter er desuden utrolige 52/44/91.

De er altså nummer et og to i point per kamp indtil videre i sæsonen. Derudover er de også nummer et og to i win shares, som estimerer hvor mange sejre, en spiller tilføjer til sit hold. Det begrunder altså yderligere pointen, at fingrene ikke skal peges mod dem, når man kigger på holdenes manglende succes.

 

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

NBA

Brooklyn Nets' stjernespiller Kyrie Irving skal fremover være holdkammerat med Luka Doncic efter et kæmpe trade, der sender flere spillere og valg i draften...

Golden State Warriors

Efter Curry pådrag sig en skade i kampen mod Dallas, må han nu se til på bænken de næste par uger.

NBA

Vi er omkring 50 kampe inde i NBA-sæsonen, og det er blevet tid til at tage temperaturen på, hvilke af de største stjerner, der...

NBA

Ventetiden er ovre og afstemningen er afgjort. De fem startere for både øst og vest er fundet til årets All Star-kamp.

NBA

Boston Celtics tog imod deres tidligere finalemodstandere, Golden State Warriors, hvor de kæmpede sig tilbage og vandt en svær kamp efter forlænget spilletid.

NBA

Klumme: Det har været endnu et fantastisk år i NBA. Vi kigger tilbage på de største øjeblikke, som har været definerende for 2022.

Dallas Mavericks

Luka Doncic leverede en kamp, som sent vil blive glemt.

NBA

Christmas Day havde fem underholdende kampe, og det afspejler sig i den grad også i aftenens top 10, hvor man blandt andet kan se...