fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA: Power ranking

NBA er godt halvvejs igennem grundspillet, og hvilket bedre tidspunkt end at bedømme de ti mest formstærke hold. Først skal præmissen lige opremses, så undertegnet kan fraskrive sig alt ansvar i tilfælde af utilfredshed med rangeringen.

Rangeringen bygger hovedsalig på den seneste form hos de enkelte hold. Hvilke hold frygter de andre på nuværende tidspunkt at møde? Det centrale spørgsmål som skribenten har stillet sig selv. Dertil kommer en utal af mindre faktorer – såsom trades eller skader – som har påvirkning på vurderingen af den nuværende magtbalance. 

1. Brooklyn Nets

Seneste rangering (SR): 2 ⬆️

I mandags skrev Blake Griffin under på en kontrakt med Brooklyn Nets, som løber til udgangen af sæsonen. Dermed kan Nets stille med en starting-lineup som tilsammen indeholder 26 All-NBA udnævnelser, 2 MVP’s, 2 Finals MVP’s og 33 All-Star udnævnelser (Kyrie Irving, James Harden, Kevin Durant, Blake Griffin og DeAndre Jordan).

Både DeAndre og Griffin har overskredet deres holdbarhedsdato, og skal på ingen måde sammenlignes med tidligere personlige præstationer, men erfaring fornægter sig aldrig. Defensivt bliver det aldrig perfekt, men som et af de få hold i NBA’s historie behøver de ikke at tænke nærmere over det. Deres offensive styrke er svær at hamle op med henover syv kampe i slutspillet. Lige nu har de den bedste offensiv målt per 100 boldbesiddelser, hvor de i gennemsnit scorer 118,2 point.

Inden All-Star pausen var de det mest formstærke hold med ni sejre i de seneste 10 kampe, og det var endda uden Kevin Durant  i otte af deres ni sejre. Intet forsvar i ligaen har lyst til at møde Nets på nuværende tidspunkt, og derfor er de suverænt i toppen af denne power ranking.

2. Utah Jazz

SR: 1 ⬇️

Utah Jazz har gjort alt for at få basketverdenens anerkendelse. De er ligaens suveræne førerhold, de har den bedste net rating på 8,5 point og de spiller flot basket. Alligevel har de svært ved at opnå den oprigtige anerkendelse fra kollegaer og fans.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Rudy Gobert og Donovan Mitchell blev valgt som de sidste i All-Star draften, og Mike Conley kom kun med på et afbud. Ingen tror oprigtig på at de kan nå finalen i denne sæson, hvilket må være ekstra benzin på motivationsbålet for Mitchell og resten af Jazz holdet.

Før All-star pausen tabte de to kampe i streg, og er gået 6-4 i deres sidste ti kampe. Det er langt fra en indikation på at formkurven dykker herfra, men det er krudt til alle kritikerne, som stadig ikke er overbevist om Utahs mesterskabschancer. Det ville ikke komme som en overraskelse hvis de gik 10-0 i de næste ti kampe, og dermed cementerede deres position blandt seriøse mesterskabsbejlere.

3. Philadelphia 76ers

SR: 6 ⬆️

Joel Embiid og Ben Simmons er endelig blevet den superduo som vi blev lovet. Embiid levere på et MVP niveau, og Simmons er formentlig den bedste alsidige forsvarspiller på nuværende tidspunkt. 76ers er yderst stærke på hjemmebane, selv uden tilskuere, hvor de har vundet 16 ud af 19 kampe. Det er derfor essentiel at de holder fast i førstepladsen, så hjemmebanefordelen tilfalder dem i slutspillet.

Generelt har 76ers fået tilført en del mere firepower henover off season, og sammen med Embiids bemærkeligsværdige forbedring bag trepointslinjen, er Simmons’ manglende skud kommet i baggrunden. Med to af ligaens mest dominerende forsvarspillere på holdet er kimen lagt til en stærk sidste del af grundspillet.

4. Phoenix Suns

SR: 4 ➖

Chris Paul har gjort det igen. Taget et middelmådig hold og gjort dem relevante. Suns har ikke været i slutspillet i de seneste ti sæsoner, men meget tyder på at den tørke slutter i denne sæson. Med 24 sejre og 11 nederlag, indtager de på nuværende tidspunkt en anden plads i Western Conference. De har kun tabt tre kampe siden starten af februar, og har vundet otte af deres seneste ti kampe. Holdet fra Arizona lever op til navnet på nuværende tidspunkt.

5. Milwaukee Bucks

SR: 7 ⬆️

Milwaukee Bucks er igen i år et potent angrebshold. De scorer i gennemsnit 117 point per 100 boldbesiddelser, hvilket kun overgås af Brooklyn Nets. I denne sæson har Bucks vundet og tabt i stimer.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I februar havde de et losing streak på fem kampe, for derefter at vinde de efterfølgende fem. Svaret på de svingende perioder kan skyldes, at Bucks eksperimentere rent taktisk for at gøre sig klar til slutspillet. Det koster af og til på resultaterne, men med alle mand klar er Bucks et hold, som alle bør frygte.

6. Denver Nuggets

SR: 9 ⬆️

Nikola Jokic har for alvor taget skridtet mod superstjernestatus i ligaen. Han snitter tæt på en triple-double for sæsonen – meget uhørt for en center. Med en spiller af den kaliber, hvorfor har Nuggets så tabt 15 kampe i denne sæson? Svaret skal formentlig findes hos hans sidekick, Jamal Murray.

Murray er en streaky spiller. Den ene dag scorer han 50 point på vanvittige 84 procent fra gulvet, og den næste dag går han 4-17 med kun 11 point i bagagen. Vi så hvordan han kunne være rygende varm i slutspillet, men bundniveuet er til tider bekymrende lavt.

I de seneste 12 kampe har han dog scoret over 20 point i hver enkel kamp, og i samme periode er det blevet til otte sejre for Nuggets mandskabet. Kan Murray undgå de voldsomme udsving, er Nuggets et meget alsidig og farligt angrebshold.

7. Dallas Mavericks

SR: udenfor top 10 ⬆️

Med sejren i nat over San Antonio Spurs er Dallas nu på fire sejre i træk. Siden februar har de kun tabt fire kampe, alle til hold som er med i slutspilskampen. Efter en bekymrende dårlig start har Dallas efterhånden fundet rytmen. Det skyldes blandt andet, at Luka Donicic nu får hjælp fra Kristaps Porzingis.

I februar og marts har Porzingis spillet på det forventede niveau. Han skyder respektable procenter fra trepointslinjen, hvilket har løftet hans produktion med cirka fire point. Han afslutter stort stort set samme antal gange som i januar, så noget tyder på at selvtilliden er tilbage. Hvis Porzingis kan holde skaderne væk resten af sæsonen, er Dallas et hold man frygter.

Annonce. Scroll for at læse videre.

[table id=100 /]

8. Miami Heat

SR: udenfor top 10 ⬆️

Jimmy Butler er tilbage i topform, og Miami Heat er på vej tilbage i toppen af Eastern Conference. De er 7-3 i deres seneste ti kampe. Sidste års finalist bliver ikke spået mange chancer for at gentage præstationen. Den nuværende record på 18-18 tyder da heller ikke på en overbevisende start for Heat.

Det trender dog den rigtig vej for Heat. Siden februar har Heat haft det andet bedste forsvar i ligaen, kun overgået af OKC. Så snart de har alle spillere til rådighed, er Heat et modbydeligt hold at møde, og derfor kravler de indenfor i top 10 i denne power ranking.

9. Los Angeles Lakers

SR: 5 ⬇️

Tre sejre og syv nederlag lyder de seneste ti kampe. Den korte off season for de forsvarende mestre er måske ved at sætte sit aftryk. Det hører dog med til historien, at Lakers har været ramt af skader hos bærende kræfter.

Anthony Davis har været ude i de seneste ni kampe, Dennis Schröder havde en mindre pause på fire kampe og selv LeBron James måtte side over i sidste kamp inden All-Star pausen. Den dårlige periode har dog ikke rykket på det defensive fundament, hvor de stadig er det bedste hold i ligaen målt på per 100 boldbesiddelser.

Det er lidt uvist om en af holdets vigtigste bænkspillere er tilrådighed i den nærmeste fremtid. I sommers mistede Montrezl Harrell sin bedstemor, hvilket var et hårdt slag for ham. Under All-Star pausen udsendte Harrell en række tweets, som tydelige indikerede, at han går igennem en svær tid.

De mange skader og den relative smalle trup kan blive en hæmsko for holdets placering i grundspillet. På rygtebørse forlyder det, at Lakers er interesseret i Andre Drummond, men kun hvis han bliver købt ud af sin kontrakt.

LeBron kender vejen til slutspillet, og derfor er der ingen grund til panik endnu, men modstanderne er ikke nervøse for et hold uden Davis under kurven.

10. Los Angeles Clippers

SR: 3 ⬇️

Clippers er på et mindre losing streak med tre nederlag i streg og kun fire sejre i de seneste ti kampe. Det kommer dog efter et relativt hårdt program, med blandt andet kampe mod Jazz, Nets, Celtics og Bucks. Det er imidlertidig mere bekymrende, at deres forsvar, halvvejs i sæsonen, kun er middelmådig.

De har det 15. bedste forsvar i ligaen, og tillader i gennemsnit 111,5 point per 100 boldbesiddelser. Med to af ligaens bedste forsvarspillere, Kawhi Leonard og Paul George, i folden er der grund til bekymring. Begge spillere er ligeledes på vej mod deres dårligste individuelle defensive sæson, en direkte effekt at holdets manglende evner til at holde modstanderen fra point. Én ting er sikkert, modstanderne er ikke synderlig bange for at møde Clippers på nuværende tidspunkt.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

NBA redaktør og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

NBA

MVP-barometeret vender tilbage, og den er stadig anført af Golden State Warrirors’ Steph Curry

Denver Nuggets

Lørdag aften kl 19 slår Madison Square Garden dørene op for opgøret mellem øst og vest, når New York Knicks brager sammen med Denver...

NBA

Der er et udbrud af smitte hos Charlotte Hornets, hvilket har sendt flere af holdets spillere ud heriblandt LaMelo Ball

NBA

De seneste uger har budt på mange skader. Nogle af ligaens store navne er udgået med skader. I denne artikel får du et overblik...

NBA

Golden State Warriors fik revanche mod Phoenix Suns, da de natten til lørdag tog sejren i opgøret, hvilket betød, at Suns stime på 18...

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

NBA

LeBron James var ikke med i Los Angeles Lakers kamp mod Sacramento Kings, da han er blevet placeret på NBA's "Health and Saftey" protocol....