Brooklyn Nets vs. Toronto Raptors – slutspilsoptakt

Slutspillet er lige rundt om hjørnet og for at klæde dig bedst muligt på, har vi på Fullcourt redaktionen lavet en optaktsartikel for hver slutspilsserie. Her får du alt, der er værd at vide om serien mellem Brooklyn Nets og Toronto Raptors.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Skader Brooklyn Nets: Kevin Durant, Kyrie Erving, Nicolas Claxton, Wilson Chandler, DeAndre Jordan, Spencer Dinwidie, Taurean Prince, Jamal Crawford, Chris Chioza(day-to-day), Donta Hall(day-to-day)
Forventet startopstilling: PG: Caris LeVert, SG: Garrett Temple, SF: Joe Harris, PF: Rodions Kurucs, C: Jarrett Allen
Record: 35-37(7th East)
Net rating: -0,5
Sidste 8 kampe: 5-3

Skader Toronto Raptors: Dewan Hernandez, Patrick McCaw, Oshae Brissett, Serge Ibaka(day-to-day), OG Anunoby(day-to-day)
Forventet startopstilling: PG: Kyle Lowry, SG: Fred Van Fleet, SF: Norman Powell, PF: Pascal Siakam, C: Mark Gasol
Record: 53-19(2nd East)
Net rating: +6,1
Sidste 8 kampe: 7-1

Nummer 2 mod nummer 7 i Eastern Conference
I første runde af dette års slutspil, skal de forsvarende mestre fra Toronto Raptors møde Brooklyn Nets. Det er tredje gang i historien, at de to hold mødes i første runde af slutspillet. I de to foregående møder, er det blevet til Brooklyn Nets avancement til anden runde.

Seneste møde var i 2014, hvor et rutineret Brooklyn hold, med blandt andre Paul Pierce og Kevin Garnett, vandt efter 7 kampe. Meget har dog ændret sig siden 2014, hvor Brooklyn Nets har været igennem en større genopbygningsface, og Toronto Raptors har vundet klubbens første mesterskab. Selvom de to hold står med vidt forskellige indgangsvinkler og udgangspunkter for succes, er ens for de to hold dog, at de hører til den bedre halvdel af forsvarshold i ligaen.

Toronto Raptors og Brooklyn Nets ligger henholdsvis nummer to og nummer ti i defensive net rating, hvilket vidner om to hold, der er godt coachet, og at vi formentlig kan se frem til nogle lavt scorende kampe. Det behøver dog ikke at være negativt, og er man fan af flot forsvarsspil burde man i den grad sætte sig ned og følge med i denne serie.

De fundamentalt stærke canadier mod de opportunistiske amerikanere
Efter en rigtig flot 2018-29 sæson, lykkedes det Brooklyn Nets at skrive kontrakt med to af ligaens største stjerner i Kyrie Irving og Kevin Durant. Ankomsten af de to stjernespillere, skabte omgående store forhåbninger blandt fansene, men sæsonen 2019-20 er endt med noget af en rutchebanetur.

Det stod tidligt klart, at Kevin Durant ikke ville komme til at spille i denne sæson, men alligevel håbede man på at forbedre sidste sæsons 6. plads, da man i offseason havde skiftet D`Angelo Russell ud med Kyrie Irving. Skæbnen ville det dog anderledes og generelt har skader været et stort tema i Brooklyn denne sæson. Kyrie Irving nåede kun at spille 20 kampe inden en skulder skade også måtte holde ham ude for resten af sæsonen. Derudover har bogstaveligt talt alle andre af Brooklyn Nets` normale startende spillere også på skift været skadet i løbet af sæsonen.

Det har på den baggrund været svært at skabe kontinuerligt gode resultater i løbet af sæsonen, hvilket også førte til en fyring af cheftræner Kenny Atkinson. Fyringen kom alligevel som noget af en overraskelse, da Atkinson på trods af de mange skader havde manøvreret Brooklyn op på en slutspilsplads. Det må dog siges, at hans efterfølger, Jacque Vaughn, som har vundet 7 ud af 10 kampe efter hans tiltrædelse ikke har skuffet. Især roses han af spillerne for sin simple og hurtige spillestil, hvor Brooklyn blandt andet er blevet væsentligt bedre i kontraspillet end de var under Kenny Atkinson.

Stik modsat har det til gengæld været i nordamerikas fjerde største by, Toronto. I stedet for tilgang af store stjerner, sagde man før sæsonen farvel til sidste års Finals MVP, Kawhi Leonard, der pakkede sine talenter og rejste til Los Angeles Clippers. Grundet manglen af en reel superstjerne, var mange i tvivl om, hvor konkurrencedygtige Raptors ville være frem mod 2019-20 sæsonen.

Alle tvivlsspørgsmål er dog for en tid kommet til skamme, da holdet med 53 sejre igen i år har sikret sig endnu en andenplads i grundspillet. De mange sejre skyldes blandt andet cheftræner, Nick Nurse, som i særdeleshed er lykkedes med at implementere sit spilsystem, som har skabt et stærkt og homogent kollektiv.

Spillerne har en god indbyrdes forståelse, af hvad hver enkelt spiller skal gøre i en given situation, hvilket kommer til udtryk i forsvarsspillet, hvor holdet er utroligt gode til at skifte og rotere på screens. Noget de kan slippe afsted med, fordi der er dygtige individuelle forsvarspillere på hver position. Men ikke kun defensivt har de mange strenge at spille på. Rent offensivt består holdet af dygtige skytter og spillere, der kan drive mod kurven. Den brede offensiv illustreres blandt andet ved, at der er hele fem spillere, som snitter over 15 point per kamp for sæsonen.

Toronto Raptors står altså stærkt både offensivt og defensivt frem mod slutspillet. Noget de også beviste ved at vinde 7 ud af 8 kampe i NBA boblen.

Hvordan kommer Brooklyn Nets videre
Brooklyn Nets har i løbet af sæsonen haft stor succes med at gå under ball screenen i forbindelse med modstanderens pick and roll spil. Det vil sige, at forsvarsspilleren er faldet ned bag screenen og på den måde ikke tilladt offensivspilleren at drive mod kurven, men i stedet tvunget det angribende hold til at skyde trepointskudet. Derudover har henholdsvis Jarret Allen og DeAndre Jordan(som dog er ude med skade) været gode til, at falde ind til ringen og agere rimprotector.

De to ting har gjort, at det har været svært, at score de “nemme point” imod Brooklyn og holdet derfor som tidligere nævnt er at finde i top 10 i defensive net rating. Det er dog midlertidigt langt fra måden at gribe Toronto Raptors an på, da Raptors er det hold i ligaen, som får tredje flest af deres point fra trepointsscoringer og tilmed skyder femte bedste procenter fra downtown over sæsonen.

Brooklyn skal for alvor være skarpe mand mod mand og i denne serie få lukket ned for Torontos skytter. Det er en af tingene som Brooklyn skal lykkedes med. Derudover skal de selv have mere gang i trepointsskudet. De er det hold, der over de sidste 8 kampe scorer sjette flest af deres point fra 3eren, men set over hele sæsonen er de det hold, som skyder femte dårligst fra distancen. Det går ikke mod Toronto. Toronto er for gode under kurven og har for dygtige forsvarsguards til, at Brooklyn kan sætte deres lid til, at Caris LeVert og Jarrett Allen kan score ligeså succesfuldt fra 2eren, som de hidtil har gjort.

Hvordan kommer Toronto Raptors videre
Toronto Raptors har igennem sæsonen haft stor succes med at skabe frie skud til deres skytter bagved trepointslinjen. Det er blandt andet sket ved, at en af de to guards er drivet mod baglinjen, trukket 2-3 spillere til sig, for at sende bolden ud i hjørnerne til en fri trepointscoring.

Grundet Brooklyns måde generelt at håndtere screens på i pick and roll spillet, er der grund til at tro, Raptors skal fokusere mere på deres off-ball screens og hurtige afleverings spil for at kreere et åbent skud, hvilket de også har været dygtige til i sæsonens løb. Raptors kan helt sikkert forvente, at Brooklyn sætter en god potion isolationsspil op til Caris LeVert. I tilfælde af det, bliver det vigtigt, at Raptors lykkedes med at bytte på diverse screens, så LeVert ikke får for mange fordelagtige matchups mod Marc Gasol og Serge Ibaka.

Raptors står dog rigtig godt rustet frem mod mødet med Brooklyn, og skal som udgangspunkt holde fast i det der er lykkedes for dem igennem hele sæsonen. Nemlig det gode pasnings- og screenspil, der har åbnet op for rigtig mange trepointsscoringer, samt det gode forsvarsspil, hvor de grundet deres mange stærke og alsidige spillere kan klare de fleste matchups.

Hold øje med
Hold øje med, hvordan Brooklyn Nets primært forsøger at score deres point. Det er meget spændende om Caris LeVert får succes når han skal op imod Kyle Lowry og Fred Van Fleet. Får LeVert succes mod de to dygtige guards, kan Nets muligvis drille Raptors.

Dernæst skal du hold øje med, Marc Gasols rolle for Raptors. Gasol er utrolig alsidig og bliver en nøglefaktor, for at få offensiven til at lykkedes, men også defensivt, hvor han skal tage sig af Nets´ næstbedste spiller, Jarrett Allen.

Sidst men ikke mindst skal du holde skarpt øje med Pascal Siakam. Siakam spillede nogle flotte slutspilskampe sidste år, men efter at Kawhi Leonard er fortid i klubben, er der store forventninger til, at Siakam skal præstere endnu mere. Derudover er det tvivlsomt om Nets` Rudions Kurucs, kan håndtere den vilde power forward.

Bud på resultat
Toronto Raptors 4-0 Brooklyn Nets

Det burde blive en smal sag for Toronto Raptors at sikre sig avancement til anden runde af dette års slutspil, dertil er det canadiske storhold for velsmurt en maskine til, at Brooklyn Nets kan stoppe dem.

Kampprogram
Game 1: Mon, Aug 17 Brooklyn @ Toronto, 22.00 dansk tid
Game 2: Wed, Aug 19 Brooklyn @ Toronto, 19.30 dansk tid
Game 3: Fri, Aug 21 Toronto @ Brooklyn, 19.30 dansk tid
Game 4: Mon, Aug 24 Toronto @ Brooklyn, 00.30 dansk tid
Game 5*: Tue, Aug 25 Brooklyn @ Toronto, Ikke planlagt endnu
Game 6*: Thu, Aug 27 Toronto @ Brooklyn, Ikke planlagt endnu
Game 7*: Sat, Aug 29 Brooklyn @ Toronto, Ikke planlagt endnu

Se andre spændende artikler