Brooklyn Nets

Brooklyn Nets holder til i Brooklyn, New York, og spiller deres hjemmekampe i det helt nye Barclays Center i det centrale Brooklyn. De spiller i Atlantic Division i den østlige konference.

Det andet hold i New York

Holdet opstod i 1967 i Teaneck, New Jersey og hed først New Jersey Americans. New Jersey Americans spillede i den såkaldte ABA (American Basktball Association) indtil 1976, hvor de tilsluttede sig NBA, hvor de har spillet siden.

I perioden nåede holdet at have to navne. I 1968, blot ét år efter deres oprettelse i 1967, rykkede holdet væk fra New Jersey til Long Island i New York, hvor de fik navnet New York Nets. Her vandt klubben dens eneste to mesterskaber i historien da de mestrede i ABA i både 1974 og 1976. I 1977 skiftede holdet tilbage til New Jersey, denne gang under navnet New Jersey Nets, som de hed helt indtil 2012, hvor holdet rykkede til Brooklyn, hvor de fortsat hører til.

Før holdet blev inkluderet i ABA’s fusion med NBA vandt de som sagt to mesterskaber. Disse mesterskaber blev vundet af hold ført an af Hall Of Fameren Julius “Dr. J” Erving. Dr. J er kendt som en af de bedste dunkere i historien og en spiller, der anses for at være skelsættende for hans æra. Nets har altid stået lidt i skyggen af de legendariske New York Knicks, hvilket var meget synligt, da ABA og NBA fusionerede.

Blandt fire hold var Nets det eneste hold, der skulle betale en sum, for at kunne komme med i ligaen. De skulle betale en såkaldt “encroachment fee” på $4,8 millioner til New York Knicks for at opføre et konkurrerende hold i New York. For at kunne betale måtte Nets opgive Dr. J’s kontrakt til Philadelphia 76’ers, hvor han sidenhen er blevet kendt som en legende.

Jason Kidd

Efter mange år uden bemærkelsesværdige resultater hos Nets før de i 2001 kunne se noget medgang. De tradede nemlig for Dallas Mavericks’ Jason Kidd, som skulle vise sig at være en af de vigtigste spiller i deres historie. I 2001-02 sæsonen kunne Nets for første gang i historien vinde over 50 kampe i sæsonen, da de vandt 52 kampe.

Det var i øvrigt 26 flere sejre end sæsonen før. Kidd var en del af årets All NBA First Team og sluttede som nummer to efter Tim Duncan i MVP-afstemningen. Ydermere var Nets i NBA finals både i 2001-02 sæsonen og 2002-03 sæsonen, hvor de begge gange måtte se sig slået af historiske hold. Først Kobe Bryant og Shaquille O’Neals Los Angeles Lakers og derefter Tim Duncan og co.’s San Antonio Spurs.