fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Klay Thompson om at blive bænket i crunch time: “Det er virkeligt svært”

I de afgørende minutter af nattens kamp mellem Golden State Warriors og Brooklyn Nets, blev veteranen Klay Thompson bænket. Efter kampen blev han udspurgt til udfordringerne ved at have en ny rolle på holdet.

Foto: fiba.com

Golden State Warriors kunne i nat fejre en udebanesejr på 11 point mod Brooklyn Nets.

En kamp hvor San Fransico-holdets unge spillere Brandin Podziemski og Jonathan Kuminga imponerede. Podziemski med 15 point og 11 rebounds, mens Kuminga leverede 28 point samt 10 rebounds.

I de tætte, afsluttende minutter af kampen var begge spillere på banen, hvor de i ledtog med de velkendte veteraner Draymond Green og Steph Curry tog kampen hjem.

I disse afgørende “crunch time“-minutter var Steph Curry den eneste “Splash Brother” at finde på banen.

Klay Thompson sad nemlig på bænken i kampens sidste syv minutter. Vel og mærke uden at være skadet.

“Det er virkeligt svært”

I kampens sidste minutter var det 21-årige Gui Santos, der tog den sidste plads på banen fra Thompson.

Santos havde inden nattens kamp sammenlagt spillet 61 NBA-minutter. Til sammenligning har 33-årige Thompson spillet 24948 NBA-minutter i grundspillet over karrieren.

I årets sæson scorer han 17,1 point, hvilket er det laveste siden hans anden sæson. Han skyder dertil karriereværste 41% fra gulvet og 37% bag trepointslinjen.

Efter kampen blev han spurgt ind til, om det har været svært at skifte rolle. Her svarede han: “Laver du sjov? Man går fra at være en af de bedste spillere… det vil være svært for alle”.

Han forsætter: “Jeg skal være helt ærligt. Det er virkeligt svært”.

Da reporterne først begynde at tage emnet op i omklædningsrummet, kan man høre holdkammeraten Draymond Green i baggrunden.

“Snakker de om, at du ikke spillede til sidst? Jeg blev bænket i kamp fem i finalerne. Hvem f*** går op i det?”, spørger han.

(Se herunder interviewet med Klay Thompson efter kampen, samt Draymond Greens bidrag til samtalen)

Ny generation

Golden States sæson har da heller ikke været en dans på roser.

Holdet ligger på den 6. februar nr. 12 i Western Conference efter 47 kampe spillet.

Dette kan i høj grad tilskrives nedgang fra truppens ældre spillere som Klay Thompson, Andrew Wiggins og Draymond Green.

Der her dertil været uro omkring holdet, da Draymond Green tidligere på sæsonen blev suspenderet på ubestemet tid efter voldelig og aggresiv opførsel på banen. Han er dog siden vendt tilbage.

Derimod har de yngre spillere som førnævnte Podziemski og Kuminga, men også Moses Moody og Trayce Jackson-Davis grebet chancen.

Thompson sad ude i både sæsonen 2019-20 og 2020-21. Først med en knæskade og sidenhen med en skade i akillessenen.

Klay Thompson er fem gange All-star og har været på All-NBA-holdet to gange. Han vendte tilbage og vandt sit fjerde mesterskab med Warriors i 2022. Hans kontrakt udløber ved sæsonens afslutning, og han kan dermed blive free agent til sommer.

Skrevet af

Jeg er tilknyttet NBA- og Basketliga-redaktionen og har skrevet for Fullcourt siden august 2023.

Andre artikler med dette emne

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Efter fire sæsoner med udvikling af højtprofilerede talenter har NBA valgt at lukke talentfabrikken G League Ignite.

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...

NBA

Toronto Raptors og Brooklyn Nets bytter guards med hinanden med kun få timer tilbage inden deadline.