fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

5 ting du skal holde øje med i off-season

Som altid fylder draften og free agency det meste i off-season, men her er Fullcourt-redaktionens bud på mere specifikke ting at have øjnene på i den kommende tid. Der er mange at vælge imellem, men her er vores fem bud.

Giannis Antetokounmpos beslutning kan ændre ligaen

Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks

Der er ingen tvivl om, at den regerende MVP og årets defensive spiller, Giannis Antetokounmpo, er en eftertragtet herre på tværs af konferencerne. Selvom han ikke bliver free agent før 2021, har han alligevel en vigtig beslutning i dette efterår. Bucks vil tilbyde Giannis en femårig supermax forlængelse, hvilket vil gøre dem potente mange år frem. Venter Giannis med at beslutte sig til free agency i 2021, og dermed takker nej til buddet fra Bucks, så vil det utvivlsomt betyde, at flere hold har fokus på ham næste år.

Mavericks, Heat og Raptors er allerede nævnt som mulige destinationer, og hvis især Heat, som er en attraktiv free agent destination i år, skriver for store kontrakter med nye spillere, så kan det gå ud over muligheden for at lokke Giannis til i 2021. Derfor vil manges øjne denne off-season være på situationen i Bucks og den mulige indikation af, om Giannis Antetokounmpo er fortid i Bucks næste sommer.

Situationen i Los Angeles Clippers

Efter lidt tumult mellem spillerne samt fyringen af Doc Rivers, har forrige sæsons assistenttræner, Tyronn Lue, for nyligt skrevet under som ny cheftræner. Der er dog stadig mange ting, som står uklart i Clippers efter nedsmeltningen mod Nuggets i slutspillet. 

Montrezl Harrell træder ind i free agency, og der vil afgjort være flere hold, som sender attraktive bud efter dette års sjette mand i NBA. Selvom Ivica Zubac har gjort det godt i sæsonen, vil det være et stort tab for Clippers at miste Harrell. Marcus Morris er også free agent, hvor JaMychal Green har en player option på lidt over 5 millioner dollars. Clippers vil formentlig gå efter at re-signe alle tre spillere, da de er stabile rollespillere til en retfærdig løn. Clippers har bird rights på Montrezl Harrell, således at de har mulighed for at overskride cappen.

Clippers har stadig et potent hold med to superstjerner, og kan de bringe den brede bænk tilbage næste sæson, ser det fornuftigt ud. I denne off-season skal de samtidig have fundet en stabil og ledende playmaker, som kan passe ind på holdet og være med til at bidrage i de svære situationer, hvor holdet ikke fungerede i slutspillet.

Med fokus på at få bænken tilbage og skaffe en god playmaker, skal Clippers have styr på fundamentet de kommende måneder. Ved allerede nu at have styr på træneren, har de skaffet sig selv den fornødne arbejdsro, som kan hjælpe dem tilbage på sporet. 

Gode kort hos Golden State Warriors 

Med en trade-mulighed i Wiggins samt et 2. valg i draften har man uden tvivl muligheder for at kunne lande en eller flere fremragende spiller denne off-season. Flere hold vil også være villige til at trade med henblik på enten at kunne få Edwards, Wiseman eller Ball i draften. 

Vælger Warriors dog at beholde deres pick, så kan de med al sandsynlighed se frem til James Wiseman, der på mange punkter passer fint ind. 

Draymond Green, Stephen Curry – Golden State Warriors

Curry og Thompson skal tilbage efter deres skader, og det er derfor lidt uvist, hvor de står. Med deres alder vil det være klogt for Warriors at sikre sig enten nogle dygtige rollespillere til bænken eller endnu en superstjerne blandt de startende fem. Hvis dette skal ske, er det enten på minimale kontrakter, eksempelvis en MLE-kontrakt med Danilo Gallinari, eller i bytte med kontrakter som Wiggins’.

Wiggins skal næste sæson have godt 29,5 millioner dollars – en sum som kun vokser med årene. Der er i den forbindelse stor tvivl om, hvorvidt han er disse penge berettiget.

Warriors er ramt på deres tax-regning, og uden en eneste free agent på holdet, skal de træffe vigtige beslutninger om deres non-guaranted spillere; Damion Lee, Mychal Mulder, Juan Toscano-Andersen og Ky Bowman. De har hver især vist sig værdifulde og kan bidrage til bredden hos Warriors.

Med deres høje pick, Wiggins og et par stabile yngre spillere som blandt andet Paschall og Poole, så har Warriors gode muligheder for selv at styre, hvilken retning deres kommende off-season skal gå.

Store valg for Miami Heat

Hvis man er Miami Heat fan, kan man ikke andet end at gnide sig i hænderne; flot sæson og lys fremtid.

Som det ser ud lige nu, kommer Heat til at ligge omkring 23 millioner dollars over cap space denne off-season. Goran Dragic, Jae Crowder og Meyers Leonard vil alle være free agents dette efterår, og særligt de to første skal man holde øje med. Dragic vil være eftertragtet flere steder efter en fremragende sæson, men det er ikke sikkert, at Heat vil slippe ham så let.

Heat kan vælge at overskride cappen og skrive et par etårs-kontrakter med både Dragic og Crowder. På den måde holder de det meste af holdet intakt, men giver samtidig sig selv en god fleksibilitet i 2021, hvor der er langt flere attraktive spillere på markedet, herunder Giannis Antetokounmpo. Det vil derfor ikke være dumt for Heat at forholde sig lidt konservativt de kommende måneder, da mulighederne for at opgradere deres hold næste sommer vil være langt bedre.

Det er selvfølgelig meget at lægge alle sine æg i én kurv, hvis man prøver at hente Giannis næste sommer, og derfor kan Heat også prøve at hente større spillere denne sæson. Selvom buddet herfra bliver, at de holder sig nogenlunde i ro, så er Miami Heat et af de hold, som har mest frihed denne off-season.

Oladipo væk fra Pacers?

Efter sigende skulle Oladipo have ønsket at komme væk fra Indiana Pacers denne off-season, efter at tingene ikke går helt i spænd mellem de to parter. Der er dog flere spørgsmål omkring Oladipo. Kan han komme tilbage på topniveau? Vil han have en max kontrakt?

Victor Oladipo – Indiana Pacers

Det giver mening for Pacers at trade en Oladipo, som stadig ikke er helt på toppen, da de vil kunne få noget retur for ham. Oladipos kontrakt udløber næste sommer, og Heat er allerede nævnt som en mulig destination, da han generelt bruger meget tid i Miami og er tæt med Dwyane Wade. Desuden nævnes New York Knicks også som en mulig destination, hvor Bucks også nævnes denne sommer i et muligt trade.

I en alder af 28 år er det vigtigt for Oladipo, at han får bevist sit værd, hvis han skal have en max-kontrakt, og måske er det ikke i Pacers, han skal gøre det.

Selvom Oladipo har været svingende efter sin skade, har han tidligere vist, at han er en stor stjerne i NBA. Flere hold kunne bruge en dygtig two-way guard som ham, og derfor er det absolut værd at have et øje på situationen med Oladipo i Pacers, da et trade her i off-season kan blive en potentiel game-changer.

 

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

NBA

Ventetiden er ovre og afstemningen er afgjort. De fem startere for både øst og vest er fundet til årets All Star-kamp.

NBA

Lillards vilde kamp i nat har bragt ham i fornemt selskab.

NBA

Boston Celtics tog imod deres tidligere finalemodstandere, Golden State Warriors, hvor de kæmpede sig tilbage og vandt en svær kamp efter forlænget spilletid.

Brooklyn Nets

Klumme: Brooklyn Nets er bag deres to superstjerner Kevin Durant og Kyrie Irving blevet et af ligaens bedste kandidater til at gå hele vejen....

NBA

Klumme: Det har været endnu et fantastisk år i NBA. Vi kigger tilbage på de største øjeblikke, som har været definerende for 2022.

Dallas Mavericks

Luka Doncic leverede en kamp, som sent vil blive glemt.

NBA

Christmas Day havde fem underholdende kampe, og det afspejler sig i den grad også i aftenens top 10, hvor man blandt andet kan se...

NBA

Det er blevet tid til en af de bedste dage for NBA-fans i hele verden. Vi ser frem på alle fem kampe, hvor der...