NBA All-Star Weekend: Saturday Night

Lørdag aften løb Skills Challenge, Three Point Contest og Dunk Contest af stablen. Du kan læse hvem, der vandt diverse konkurrencer lige her.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

NBA All-Star Saturday Night er altid en af All-Star weekendens højdepunkter, hvor især dunkekonkurrencen er noget helt særlig. Lørdagens begivenheder er yderst underholdende, en fejring af vores elskede sport basketball,  og NBA-fans verden over sidder klistret til skærmen i spænding. Hvem løber med titlen som den bedst tekniske spiller, den bedste skytte og den bedste dunker?

Aftenen startede med en hyldest til David Stern, Kobe Bryant og Gianna Bryant. Tidligere NBA-kommisær David Stern gik i starten af januar bort i en alder af 77 år, efter han pådrog sig en hjerneblødning i december-måned. Stern udgjorde en stor rolle i ligaens udvikling, og uden ham ville ligaen ikke se ud som den gør i dag. En anden person, der har været med til at forme ligaen, var den legendariske Lakers-spiller Kobe Bryant, der på tragisk vis blev dræbt i et helikopterstyrt sammen med sin datter og syv andre.

Et af de helt store emner i denne weekend har været Bryants død, og dette kom også til udtryk i dunkekonkurrencen, hvor Dwight Howard var iført en trøje med nummer #24 på fronten til ære for den  afdøde NBA-legende.

Taco Bell Skills Challenge

Lørdags måske mindst populære konkurrence løb først af stablen. Konkurrencens deltagere var:

• Bam Adebayo, Miami Heat
• Patrick Beverley, LA Clippers
• Spencer Dinwiddie, Brooklyn Nets
• Shai Gilgeous-Alexander, Oklahoma City Thunder
• Khris Middleton, Milwaukee Bucks
• Derrick Rose, Detroit Pistons (skadet)*
• Domantas Sabonis, Indiana Pacers
• Pascal Siakam, Toronto Raptors
• Jayson Tatum, Boston Celtics

Det var i vanlig stil en lodtrækning der afgjorde, hvem der mødte hinanden på vej til finalen, og således så træet ud:

 

Forud for konkurrencens start var der ikke mange, der havde forudset Miami Heats center, Bam Adebayo, ville løfte trofæet. Snakken lød på, at den 22-årige amerikaner ville løbe ind i problemer, når han skulle sænke sit trepointsskud. Adebayo har kun ramt et enkelt skud ud af 11 i den regulære sæson, men i løbet af skills-konkurrence skød han tre for fem og kunne løfte pokalen efter at have besejret Domantas Sabonis i finalen.

De to store favoritter til at løbe med sejren var Shai Gilgeous-Alexander og Spencer Dinwiddie, men det blev et tidligt exit til dem begge to, der røg ud i den første runde af konkurrencen. Gilgeous-Alexander måtte se sig slået af  Khris Middleton, mens den tidligere vinder af konkurrencen Dinwiddie blev besejret af Bam Adebayo, der gik hele vejen og vandt konkurrencen.

Du kan se highlights fra skills-konkurrencen herunder:

Buddy Hield tager sejren på allersidste skud

Efter en skills challenge med et overraskende udfald, var der lagt op til en spændende trepointskonkurrence, hvor flere skarpskytter skulle kæmpe mod hinanden om titlen som Three-Point Champ. Årets trepointskonkurrence havde fået sig et nyt format, hvor to ekstra felter var blevet tilføjet. De to felters placering, som er godt to meter bag trepointslinjen, kan du se herunder:

Deltagerne i årets trepointskonkurrence var:

• Davis Bertans, Washington Wizards
• Devin Booker, Phoenix Suns
• Devonte’ Graham, Charlotte Hornets
• Joe Harris, Brooklyn Nets
• Buddy Hield, Sacramento Kings
• Zach LaVine, Chicago Bulls
• Duncan Robinson, Miami Heat
• Trae Young, Atlanta Hawks

Første spiller på gulvet var Trae Young. Hawks-guarden fik sig en skidt start og missede størstedelen af hans skud på de indledende ball racks. Fra toppen havde han mere succes, men han brændte aldrig rigtig varm og sluttede på 15 point.

Temaet var nærmest, at spillerne havde problemer ved deres første 5-10 skud, hvorefter nogle spillere brændte varme. Det var dog ikke tilfældet for førnævnte Trae Young, Devonte Graham og Duncan Robinson, der hver især fik under 20 point.

Devin Booker, Buddy Hield og Davis Bertan overskinnede i den indledende runde deres modstandere, og det var derfor de tre, der endte med en finaleplads. Debutanten til All Star-kampen i morgen Devin Booker var den bedste skytte i den første runde, hvor han scorede 27 point. Dog fulgte Buddy Hield trop og ligeledes leverede 27 point, mens Bertan sluttede på 26 point.

Davis Bertan var den første mand på banen. Bertan havde ikke nær så meget tur i den i finalen, men han sluttede på 22 point. Det skulle dog vise sig, at det ikke var nok, da Devin Booker scorede fire point flere end Bertan og sluttede på 26 point – et point mindre end i den indledende runde. Suns-spilleren ramte desuden syv af hans sidste ti skud.

Der var derfor pres på Buddy Hield, der var sidste mand, som skulle skyde. Det pres blev kun forstærket, da han kom til sin money rack, som han havde placeret til sidst. Med to bolde tilbage var han på 25 point, og han skulle derfor ramme det ene af de to skud for at vinde. Det første missede han, men på sit allersidste skud sænkede han bolden og blev derfor vinderen af årets trepointskonkurrence.

Du kan se highlights fra finalerunden i trepointskonkurrencen lige her:

Blev Aaron Gordon snydt igen?

Årets deltagere i dunkekonkurrencen var:

• Pat Connaughton, Milwaukee Bucks
• Aaron Gordon, Orlando Magic
• Dwight Howard, Los Angeles Lakers
• Derrick Jones Jr., Miami Heat

Og så blev det tid til det, mange havde glædet sig ufatteligt meget til – den så hypede dunkekonkurrence, hvor Aaron Gordon, der for nogle år siden – ifølge mange – blev snydt for en sejr mod Zach Lavine, fik sig endnu en mulighed for at kunne sejre i den famøse Slam Dunk Contest.

Overskiften i medierne var, at nu var det Orlando-spillerens tid til at vinde, efter at han blev snydt i 2016, og favorit var han også sammen med Derrick Jones Jr. Imod alle odds gik det dog ikke som håbet for den 24-årige forward. Igen var han så tæt på som man nu en gang kan komme.

Trods imponerende dunks fra Pat Connaughton og Dwight Howard, der akkurat ligesom i 2008 var iført en Superman kappe og trøje, var det Derrick Jones Jr. og Aaron Gordon, der sikrede sig en finaleplads. I den indledende runde brugte flere af deltagerne personer, heriblandt Giannis Antetokoumpo og Bam Adebayo, som rekvisitter de kunne hoppe over.

Finalen var en sand Dunk Off. Jones Jr. og Gordon leverede det ene vanvittige dunk efter det andet, og de danske kommentatorer, Thomas Bilde og Peter Wang, var i ekstase. Det gav flashbacks til 2016, og igen var de to finalister ved at løbe tør for ideer.

Det dunk, der ´kostede´ Aaron Gordon sejren, var hvor han sprang over ligaens højeste spiller, Tacko Fall, der måler 226 centimeter. Det var ellers ikke planlagt, at den tårnhøje senegaleser skulle bruges som rekvisit, hvorfor han blev lidt overrasket, da han blev hentet ind. Dunket gav 47 point ud af 50 mulige til stor overraskelse hos mange.

Aaron Gordon var ikke tilfreds og kunne på den efterfølgende pressekonference sige, at han er færdig med at deltage i dunkekonkurrencer til All Star Weekend.

En anden NBA-spiller, der ligeledes var utilfreds var  Minnesotas Karl Anthony-Towns, der lagde et billede op på det sociale medie Twitter af en elefanthue som symbol på, at Aaron Gordon fik stjålet sejren.

Det var ikke desto mindre en vild dunkekonkurrence, men lad billederne tale. Du kan se highlights fra dunkekonkurrencen herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=LGR-Qfeb88c

Se andre spændende artikler