Atlanta Hawks

Atlanta Hawks

Atlanta Hawks hører til i Atlanta, Georgia, hvor de spiller deres hjemmekampe i State Farm Arena i det centrale Atlanta. De spiller i den østlige konference og i divisionen Southeast Division.

Det tidlige Atlanta Hawks

Atlanta Hawks logo

Det vi i dag kender som Atlanta Hawks startede en del længere nordpå. Nemlig i Buffalo, New York, hvor Ben Kerner og Leo Ferris startede de såkaldte Buffalo Bisons som spillede i NBL (National Basketball League). Efter blot 38 dage i Buffalo flyttede ejerne, Ben og Leo, holdet til Moline i delstaten Illinois.

 

Efter et par skift mere i lokation endte holdet i St. Louis og havde også fået navnet Hawks. I 1954 draftede holdet deres måske vigtigste spiller nogensinde. Bob Pettit var navnet på den spiller, som skulle forvandle holdet fra et bundhold til mestre.

Hall Of Fame-point guarden Bob Pettit snittede aldrig færre end 20 point i sine elleve år i ligaen. Han blev Allstar i samtlige af hans sæsoner i ligaen, inklusiv hans rookie-år. Allerede i hans anden sæson i ligaen vandt han prisen som Most Valuable Player. Selvom navnet Bob Pettit ikke lyder bekendt for den perifere NBA-fan, så er det en af de absolut bedste spillere i hans æra. Pettit kunne også føre Hawks til holdets første og eneste mesterskab i historien i 1958.

Opstandelse fra middelmådighed

i 1982 tradede Atlanta John Drew, Freemand Williams og $1 million til Utah Jazz for Dominique Wilkins, der lige var blevet taget med årets tredjevalg i draften. Det skulle vise sig, at være en essentiel handel for Hawks.

Wilkins blev hurtigt en profileret spiller i ligaen, og fik kaldenavnet The Human Highlight Film, for hans gudsbenådet fysik og evner til at dunke. Igennem 80’erne opbyggede Wilkins og Michael Jordan en legendarisk rivalisering i dunkekonkurrencen, hvor de to havde nogle af de bedste konkurrencer i historien. Wilkins vandt konkurrencen i både 1985 og 1990. Men Wilkins var mere end højdepunkter. Han snittede mere end 25 point per kamp i ti sæsoner i træk og vandt scoringstitlen i 1986 med hele 30,3 point per kamp.

Fra 1985 til 1989 var Hawks blandt ligaens bedste, hvor de vandt mere end 50 kampe per sæson i den årrække. I en konference med legendariske mandskaber som Celtics, Pistons, Bulls og Pacers nåede Hawks aldrig længere end semifinalerne i den østlige konference.

Budenholzer-æraen

Efter mange skuffende år i Atlanta, kunne den tidligere Spurs-assistent Mike Budenholzer løfte holdet mod bedre tider. Det hele flaskede sig i 2015, hvor mandskabet satte en klubrekord med 60 sejre i den regulære sæson. I samme sæson formåede Hawks at have hele fire allstars i form af Jeff Teague, Paul Millsap, Kyle Korver og Al Horford. Et legendarisk hold der også gik hele vejen til finalerne i den østlige konference, men måtte se sig slået af det stærke Cavaliers-mandskab med LeBron James i spidsen.