fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg-direktør: “Planen er, at vi også skal spille europæisk næste år”

Svendborg Rabbits spiller tirsdag aften sin første kamp i North European Basketball League, og kampen bliver forhåbenligt den første af mange europæiske opgør, fortæller klubbens direktør Troels Fjellø Mortensen.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Tirsdag aften starter et nyt kapitel for Svendborg Rabbits.

Kl. 19:00 er der tipoff i Landstede Sportcentrum i den hollandske by Zwolle, hvor de sydfynske kaniner tørner sammen med Landstede Hammers i North European Basketball League (ENBL). Læs optakt til tirsdagens kamp lige her.

Svendborg Rabbits går dermed i fodsporene på Basketligaens flagskib Bakken Bears og skal nu spille europæiske basketball sideløbende med den hjemlige liga.

Den oprindelige plan var ellers at vente med at kaste sig ud i et europæisk projekt, til at klubbens nye hjemmebane står klar i begyndelsen af 2025, men da muligheden bød sig, slog sydfynboerne til.

“Tankerne om europæisk basketball har været der gennem de sidste par år. Vi har set det som en trappestigemodel, hvor vi først og fremmest skulle have den nye arena bygget og klar til basket. Hvis vi også havde materialet og muligheden for et europæisk gruppespil, ville vi gøre det,” fortæller Svendborg Rabbits´ direktør Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk og uddyber:

“Det har været vores udgangspunkt, men nu opstod der en mulighed i ENBL, og den valgte vi at tage. Der vil blive lavet nogle fejl undervejs, men da vi allerede nu begynder at spille i europæisk, kan vi begrænse vores fejl, til når vi forhåbenligt fortsat spiller europæisk, når den nye arena står klar,” siger han.

Det store regnestykke

Drømmen om at spille europæisk har været der længe, men for at drømmen kunne blive til virkelighed skulle et økonomisk regnestykke gå op. Et europæisk gruppespil, der blandt andet byder på tre udebaneture, er selvsagt ikke gratis.

ENBL-deltagelse betyder flere udgifter, men dette er ikke noget, der giver folkene på direktionsgangen i klubben hovedpine at tænke over.

Klubbens sponsornetværk har nemlig haft en stor aktie i, at det sydfynske mandskab får muligheden for at udfolde sig på den europæiske scene.

“De her syv europæiske kampe har vi budgetteret til at koste et sted mellem 400-450,000. Vi har skaffet halvdelen hos nogle gode samarbejdspartnere, som vi allerede spurgte til råds, inden vi sagde ja til at deltage i ENBL. De her loyale samarbejdspartnere har skabt halvdelen ved dette helt ekstraordinære bidrag,”

“Resten forventes at blive dækket gennem ekstra sponsorpakker, billetsalg, bespisning og lignende på kampdage. Men alt i alt tror jeg på, at projektet vil gå i nul. Det er ambitionen,” siger Rabbits-direktøren

“Det er ikke ment som et engangsprojekt”

De ekstra udgifter i denne sæson er der altså styr på, men allerede nu er arbejdet begyndt på at tilpasse sig en ekstra regning hver sæson. Målet og håbet er nemlig, at Svendborg Rabbits fortsat skal spille europæisk de kommende år,

“Planen er, at vi også skal spille europæisk næste år. Det er ikke ment som et engangsprojekt. Vi har desuden sikret os muligheden for at deltage i turneringen i næste sæson også. Så det arbejder vi også frem mod på at lykkes med,”

Økonomisk er et europæisk gruppespil naturligvis en satsning, men en sådan satsning kan også have en positiv effekt på spillertruppen, påpeger Troels Fjellø Mortensen, der har oplevet et boost i klubbens tiltrækningskraft.

“Hvis man gerne vil være en fast bestanddel af den absolutte top, tror vi, at det er vigtigt også at få sig nogle erfaringer og spille europæisk. Også i forhold til rekruttering af spillere,”

“Det er attraktivt at kunne sige, at vi både spiller i Basketligaen og europæisk her på Sydfyn. Det vil afkaste nogle spillere, der synes, det er interessant. Det har vi allerede kunnet erfare, kan jeg afsløre. Efter vi meldte ud, at vi skal deltage i ENBL, har vi fået flere konkrete henvendelser fra spillere, der gerne vil hertil, af både udenlandsk og dansk herkomst,” siger Troels Fjellø Mortensen.

Tirsdagens kamp mod Landstede Hammers kan ses hos SPORT LIVE.

Tidligere på måneden interviewede vi Svendborgs cheftræner Mads Andersen. Se mere her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet kontrakt med amerikanske Jemarl Baker Jr, som senest spillede på college i USA.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet amerikanske Isiah Small til klubben. Small spillede senest i Georgien.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.