fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Anders Skou: Jeg vil gerne et sted hen hvor jeg kan spille pointguard

Anders Skou kom tilbage til Danmark og sin tidligere klub Hørsholm 79ers denne sæson, med store forventninger. Men nu er samarbejdet allerede slut.

Den 22-årige guard har i overensstemmelse med klubben valgt at stoppe samarbejdet, og ikke at forlænge kontrakten til næste sæson.

Beslutningen kommer som følge af at begge parter er enige om, at Skous kvaliteter som spiller, ikke matcher den spillestil, klubben har med coach Rafa Monclova ved roret. En udmeldning som Skou bekræfter overfor Fullcourt.

”Jeg har intet dårligt at sige om Rafas spillestil,” indleder Anders Skou med at understrege, før han fortsætter med at fortælle at baggrunden for hans og klubbens valg kommer i forhold til den rolle, han har haft på holdet i denne sæson, hvilket han ikke har passet ind i.

”Sagen er at jeg sæsonen igennem blev brugt som to’er, hvilket ikke er nogen naturlig position for mig. Jeg har altid spillet point guard og vil derfor gerne et sted hen, hvor jeg skal spille denne plads, som ligger bedst til de kompetencer jeg har.”

Anders Skou kom tilbage til Danmark og Hørsholm denne sommer efter to år i USA på college, og var spået en stor rolle på holdet. Men på grund af en skade, nåede den unge guard kun at spille 20 kampe for nordsjællænderne i denne sæson.

Læs også: Randers Cimbria henter Yasin Vernaza i 1. Division

Derudover er hans utilpashed på en anden position desværre også kommet til udtryk på banen, eftersom han kun formåede at snitte 6.4 point, 1.9 rebounds og 1.6 assists i 20 minutter pr. kamp.

Netop derfor har Skou også behov for at finde sig en ny klub efter sommer, hvor han kan udfolde sig på ny. Han har dog endnu ikke været i kontakt med nogle klubber afslører han.

”Situationen er stadigvæk helt ny, så jeg har endnu ikke været i kontakt med andre klubber. Men jeg ser positivt på fremtiden, og skal nok finde en ny klub.” fortæller han.

Indtil videre har Anders Skou ikke de store præferencer om hvorvidt karrieren skal fortsætte i udlandet, eller om han bliver i Danmark. Han udelukker dog hverken den ene eller den anden mulighed.

”Jeg vil selvfølgelig nøje overveje de henvendelser jeg får og ikke udelukke noget.” afslutter Skou med at fortælle til Fullcourt.

Foto: Boba Keseric

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Det 16-årige danske stortalent Marcus Engelhardt Møller har bundet sig til en tre-årig aftale med spanske Unicaja Baloncesto.

BMS Herlev Wolfpack

Dameligaens finaleserie starter i denne weekend, og her er der en optakt til de kommende finaler.

Aabyhøj IF

Dameligaens grundspil er slut, og nu venter der to spændende semifinaleserier, hvor to af holdene på papiret ser stærkest ud, men i slutspillet kan...

Hørsholm 79ers

Dette er en del af en optaksserie om holdene i Dameligaen 2020/2021. Første hold til at blive præsenteret er de forsvarende Danmarksmestre Hørsholm 79ers.

Basketligaen

Jonathan Gilling blev født d. 29. juni 1991 og er opvokset i Rungsted. Han er en af de mere erfarne spillere på det danske...

Hørsholm 79ers

Hørsholm 79ers er vinderen af årets pokalturnering på damesiden efter en sejr i finalen på 84-63 mod Værløse Blue Hawks.

Aabyhøj IF

Hørsholm endte som de helt store tabere, da Aabyhøj nuppede bronzen.

Aabyhøj IF

Suveræne Hørsholm led et svidende nederlag i første semifinale mod BK Amager.