fbpx
Connect with us

Nyhedsoversigt

WNBA: MVP-Barometer

Vi er over halvvejs i WNBA-sæsonen, så det er tid til at kigge på, hvem der er favoritterne til prisen som Most Valuable Player.

Vi er nået til OL-pausen, og vi dermed over halvvejs i WNBA-sæsonen. Det er tid til at undersøge, hvordan MVP-racet former sig. Det er altid svært at udpege en MVP. Er MVP’en den bedste statistiske spiller i ligaen, eller den spiller der er vigtigst for deres hold? Der er lidt af hvert blandt topkandidaterne i WNBA.

 

5. Tina Charles, Washington Mystics

2021 stats: 26,3 point, 10 rebounds, 2,2 assists, 1,1 steals og 0,9 blocks

Alle de andre MVP-kandidater er på tophold i ligaen, mens Washington ligger nr. otte i tabellen. Det er dog alene på grund af Tina Charles, at Mystics stadig har en chance for at snige sig med i playoffs. De fleste troede, at Charles’ bedste dage var bag hende, men den 32-årige spiller endnu bedre end hun gjorde i 2012, hvor hun vandt MVP.

Charles fører ligaen med i gennemsnit 26,3 point pr. kamp, hvilket er en ny WNBA-sæsonrekord, hvis hun holder niveauet efter OL-pausen. Gennem 17 kampe har hun scoret 20+ point 14 gange og 30+ point i otte gange.

Der er få spillere, der er vigtigere for deres hold i år. Når Charles er på gulvet scorer Mystics 104 point pr. 100 boldbesiddelser, og når hun er på bænken falder det til 71,8 point pr. 100 boldbesiddelser.

Lige meget hvor godt Charles spiller, så har hun dårlige chancer for at løfte MVP-trofæet, hvis Mystics ikke stiger i tabellen, da vinderne de sidste fem år i WNBA udelukkende har spillet på det øverst rangerede hold i den pågældende sæson.

 

4. Sylvia Fowles, Minnesota Lynx

2021 stats: 15,9 points, 9,8 rebounds, 1,6 assists, 2,0 steals og 1,9 blocks

Sylvia Fowles er tilbage efter en lægskade holdte hende ude det meste af 2020-sæsonen, og den 35-årige Lynx-spiller er endnu en gang med i MVP-samtalen.

Fowles har over 15 point i gennemsnit pr. kamp, alt imens hun er den eneste spiller, der skyder 60% fra feltet. Hun er ustoppelig under kurven. Fowles har været en offensiv styrke for Minnesota, men det er dog hendes spil i den defensive ende af banen, der skiller sig ud.

Fowles spiller på Defensive Player of the Year-niveau i år. Hun ligger nr. to i ligaen i både steals og blocks. Hvis hun holder niveauet, bliver Fowles den tredje spiller i WNBA -historien, der sluttede i top tre i begge kategorier.

Lynx fik en dårlig start på sæsonen, men de ligger nu nr. 4 i tabellen. Hvis de fortsætter deres himmelfart, så kan Fowles have en chance for at blive MVP.

 

 3. A’ja Wilson, Las Vegas Aces

2021 stats: 19,4 points, 9 rebounds, 3,1 assists, 1, 3 blocks, og 0,7 steals

A’ja Wilson er den regerende WNBA MVP. Hendes statistikker er faldet fra sidste år, men hun er stadig en af de mest dominerende spillere i ligaen, og hun har ført Aces til deres nr. to rangering i ligaen.

Hun rangerer nr. fem i point, nr. seks i rebounds, og hun deler 1. pladsen for flest double-doubles denne sæson. Hendes hold er 8-2, når hun laver en double-double. Det er især hendes karriere høje 3,1 assists pr. kamp der stikker ud, og viser at Wilson fortsat kan udvikle sit spil.

Aces og Wilson havde momentum inden pausen. I den sidste kamp fik hun næsten sin karrieres første triple-double med 22 point, 13 rebounds og otte assists i en sejr over Dallas Wings. Hendes MVP-kampagne afhænger af om de kan holde niveauet efter pausen.

 

2. Breanna Stewart, Seattle Storm

2021 stats: 20,6 points, 9,6 rebounds, 2,8 assists, 1,7 blocks og 1,1 steals

Breanna Stewart er en stor del af, hvorfor Seattle Storm har den bedste record i WNBA, på trods af at de mistede både Natasha Howard, Alysha Clark og Sami Whitcomb i deres offseason.

I deres fravær har Stewart for alvor trådt ind i lederrollen på holdet, og hun har flere gange båret dem, når de har haft brug for det. Stewart ligger nr. 3 i point, nr. fem i rebounds og nr. 3 i blocks. Hun spiller det bedste forsvar i sin karriere.

Stewart har WNBA Player of the Week-prisen fire gange den her sæson, hvilket er mere end nogen anden spiller i denne sæson, samtidig med at kun to andre spillere har vundet den mere en én gang.

Hvis den regerende WNBA-mester og Finals MVP fortsætter sit suveræne spil, og Storm sikrer sig 1. pladsen, så kunne Stewart meget vel generobre begge titler og MVP-trofæet.

 

1. Jonquel Jones, Connecticut Sun

2021 stats: 21,0 points, 11,1 rebounds, 3,1 assists, 1,5 steals og 1,1 blocks

Jonquel Jones er tilbage, efter hun sad ude i 2020-sæsonen, og WNBA er bedre for det.

Jones har lige nu den bedste statistiske sæson i WNBA. Hun er den eneste spiller med et gennemsnit på 20+ point og 10 rebounds, alt imens hun skyder over 50% fra feltet og 40% fra dybt i denne sæson. Hun har samtidig en utrolig true shooting percentage på 68,6.

Hun er en af to WNBA-spillere, der rangerer i top tre i både point (21,7) og rebounds (10,9). Jones deler 1. pladsen for fleste double-doubles i sæsonen, på trods af at hun har spillet færre kampe.

Sun-spilleren er involveret i alle af faser af spillet. Hun fører holdet i point, rebounds, steals og blocks, hvilket gør hende til den eneste spiller, der leder sit hold i fire af de fem hovedkategorier.

Jones’ MVP-kampagnes største svaghed er de fem kampe, som hun missede i juni, da hun skulle spille FIBA EuroBasket med sit landshold. Det er det største antal kampe en WNBA MVP har misset, hvis hun vinder. Hendes fravær beviste dog hendes værdi for Sun. De gik 2-3 uden hende, imens de var 12-3 i de 15 kampe med hende på gulvet.

Med Connecticuts 3. plads, har Jonquel Jones lige nu den ideelle blanding af individuel- og holdsucces, der typisk karakteriserer en WNBA MVP.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Nyhedsoversigt