fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Svendborg Rabbits taber stort til Start Lublin i kaninhulen

Svendborg Rabbits led et stort nederlag i deres første hjemmebanekamp i ENBL, da Start Lublin kom på besøg. Kampen sluttede 62-102 til gæsterne fra Polen.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Onsdag aften var en stor europæisk aften for dansk basketball. Bakken Bears var i aktion i FIBA Europe Cup. Mens der på sydfyn skulle spilles den første kamp i en internationalt turnering i 15 år. Hjemmeholdet fra Svendborg havde fået en fin optakt til kampen med en flot sejr over Team FOG Næstved. 

Rabbits havde fået besøg af det polske hold, MSK Start Lublin, der ligger på en delt førsteplads i den bedste polske række. Så der var lagt op til spændende ENBL-opgør i Rise Sparekasse Arena. Det blev dog ikke så spændende, som Svendborgs spillere og fans havde håbet.

Det blev til et stort nederlag i Rise Sparekasse Arena. Kampen sluttede 62-102 til gæsterne fra Polen.

God start af hjemmeholdet

I første periode af den første europæiske kamp i Svendborg i 15 år, kom begge mandskaber flot fra land. Der blev scorede i begge periode. For hjemmeholdet var det specielt Hamier Wright, som imponerede. Svendborg-profilen lavede deres fem første point.

I store dele af perioden fulgtes mandskaberne ad. Men hen mod slutningen fik gæsterne fra Polen gang i deres spil. De spillede hurtigere basketball, end hvad Svendborg er vant til.

Polakerne havde også lidt mere fysik, end det Svendborg kunne stille mig til kampen. Krydret med en del brændte Svendborg-skud, så blev føringen kun større og større til gæsterne.

Efter første periode var stillingen 20-28 til MSK Start Lublin.

Gæsterne viste muskler

Svendborg Rabbits fik den samme flotte start i anden periode, som de fik i første. De fik hentet lidt ind på Lublin, som havde lidt start vanskeligheder i begyndelsen af anden periode. Godt ført an af Jacob Enevold, som kom rigtig flot i fra i kampen, så spillede Svendborg flot hold-basketball, hvor de fandt hinanden og de frie skud. Det skud blev dog ikke ramt hver gang, så de fik ikke hentet det helt store på Lublin.

Efter den langsomme start af gæsterne i anden periode, så kom de for alvor igang mod slutningen. De overmandede Svendborg, som ikke kunne følge med polakkerne.

Lublin lavede både point fra distancen og fra feltet, hvilket gav dem en stor føring inden pausen.

Anden periode sluttede med stillingen 30-51 til gæsterne.

Cruise-control

Efter pausen viste gæsterne muskler. De kom blæsende ud fra start, og det kunne Svendborg ikke hamle op med. De var fysisk overmatchede af polakkerne. På trods af, at Lublin havde fået lukket kampen i løbet tredje periode, så fortsatte Svendborgs spillere med at kæmpe, så de kunne få lidt ekstra point på tavlen.

Det der lykkedes super godt for gæsterne i kampens to sidste periode var deres skud. De havde en masse forsøg i offensiven, som de bare gik i.

Efter to perioder, hvor Svendborg kæmpede, alt hvad de havde lært, så sluttede det med en 40-pointssejr til den polske modstander. Kampen sluttede 62-102 til MSK Start Lublin.

Stabil topscorer

Selvom det blev til et stort nederlag til Svendborg, så var det deres altid stabilt spillende profil, Hameir Wright, der sluttede kampen som topscorer. Han sluttede kampen med 21 point og 16 rebounds.

Gæsterne havde fem spillere, som sluttede kampen med mere end ti point i kampen. Deres topscorer blev Filip Put. Han sluttede kampen med 17 point og 9 rebounds.

Næste runde

Svendborgs næste kamp i European North Basketball League er den 6. december, hvor de får besøg af Hapoel “Altshuler Shaham” Beer Sheva/ Dimona.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet to nye spillere. Den ene fik en god debut, da Svendborg Rabbits besejrede Bears Academy med 60-86.

BC Copenhagen

1/8-delsfinalerne af Landspokalen blev spillet i weekenden. Der blev spillet kampe mellem hold i Basketligaen og hold fra toppen af første division.

Basketligaen

Kaninerne har fået endnu en ny mand at stille på banen, efter man har hentet forwarden Dylan van Eyck til truppen.

Basketligaen

Vi mødte Andreas Mortensen efter kampen mod Start Lublin i ENBL, og den unge dansker delte sine tanker om kampen, deltagelsen i ENBL og...

Basketligaen

Fullcourt.dk fangede Svendborg Rabbits´ cheftræner, Mads Andersen, til et interview efter onsdagens nederlag i European North Basketball League.

Basketligaen

Der er kommet en ny mand på holdkortet i Svendborg. Dylan Penn kommer til Sydfyn, hvor han bliver en del af truppen, som i...