fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits vinder dramatisk opgør over Team FOG Næstved

Der var drama for alle pengene, da Svendborg Rabbits tog imod Team FOG Næstved. Efter 40 hektiske minutter kunne hjemmeholdet fejre en sejr på 91-89 over gæsterne fra Næstved.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Svendborg Rabbits skulle spille deres første kamp i Basketligaen, efter deres flotte debut i European North Basketball League. De tog imod de ubesejrede spillere fra Team FOG Næstved, der skulle forsøge at forlænge deres flotte sæsonstart. Efter 40 minutter, hvor tilskuererne fik aktion for alle pengene, kunne hjemmebanefavoritterne fejre deres sejr over Team FOG Næstved. Kampen sluttede 91-89 til Svendborg Rabbits.

Stærk start

Kaninerne fra Svendborg fik en rigtig flot start på kampen. Grundet afsked med nogle profiler, så var det dog et lidt anderledes holdet, der startede kampen mod Næstved.

Hjemmeholdet havde godt styr på gæsterne fra Næstved, der virkede lidt nervøse fra kampstart. De kunne ikke finde hinanden i offensiven, hvilket resulterede i en del brændte skud og turnovers.
Hjemmeholdets Hamier Wright førte hjemmeholdet an i starten af perioden, og han fik dem hurtig foran.

I takt med perioden nærmede sig halvvejs, kom Team FOG bedre med i kampen, men det var Svendborg, der havde kontrollen i kampen.

Efter en time-out, kaldt af Næstved, fik de lidt mere styr på kampen, og de fik også hentet lidt ind på Svendborgs føring. På trods af, at Næstved fik bedre styr på det, så sluttede perioden med en føring på 25-21 til hjemmeholdet.

Unge kaniner imponerer

I starten af anden periode fik Næstved hurtigt hentet Svendborgs føring. De fik også bragt sig foran, men føring holdte ikke længe.

Anden periode var en rigtig tæt periode. Der var en masse skiftende føring til begge hold.
Svendborgs unge spillere fik en masse spilletid, og det forstod man godt. Tyrese Dada, Kalle Lynggaard og Gabriel Vogel spillede alle sammen flot, og de bidrage til den føring, som Svendborg havde, da holdene gik til pause.

Stillingen til pausen var 47-42 til Svendborg.

180 grader vending

Efter pausen var det Svendborg, der kom bedst fra land. Jaedon Willis viste, at han er holdets helt store profil. Han fik hurtig sat en masse point på tavlen, så føringen holdte. Svendborg var fuldt i kontrol i store dele af perioden.

Det vendte dog med få minutter tilbage. Team FOG Næstved blev varme fra distancen. Momentum vendte fuldstændig. Gæsterne kunne skyede sig til en føring inden kampens sidste periode. Efter skiftet i stillingen, så gik de til den sidste pause med cifrene 65-72 til Team FOG Næstved.

Drama til det sidste

Fjerde periode starte ret kaotisk med en del fejl og scoringer til begge mandskaber. Det var dog Svendborg, der klarede det bedst i kaoset. De fik hentet ind på gæsterne, så kampen blev helt lige igen.

Allerede hurtigt i kampens sidste periode havde Team FOG Næstved lavet en del fejl, som gav dem fem holdfejl allerede efter et minut og femogfyrre sekunder. Det kom til at sætte aftryk i resten af perioden. De lavede en del fejl, som sendte Rabbits på strengen. Samtidig med de nemme point til Svendborg, så dækkede hjemmeholdet også flot op i defensiven, så Næstved måtte kæmpe ekstra for pointene.

Team FOG Næstved gav dog ikke så slet op. De holdte hjemmeholdet indenfor rækkevide helt til sidst. Men små tyve sekunder igen fik gæsterne boldene. De var bagud med to point, så et ramt skud fra distancen ville vinde dem kampen. Eric Ayala blev fejlet og blev sendt på linjen, hvor han brændte et af skudene.

Efter gæsternes straffekast, nåede bolden op i den modsatte ende, hvor Tyrese Dada blev fejlet, hvorefter han lukket kampen med et ramt straffekast, der sikrede dem stillingen 91-89.

Storspillende topscorer

Det var hjemmeholdets helt store profil, der toppede listen af spillere med flest point. Jaedon Willis var storspillende i sejren over Team FOG Næstved, hvor han sluttede kampen med 27 point, 6 assists og 6 rebounds.

Hos gæsterne var det Eric Ayala, der sluttede som deres topscorer. Han lavede 23 point, 8 rebounds og 6 assists.

Næste runde

Team FOG Næstved skal allerede i aktion igen på torsdag, hvor de får besøg af Horsens IC. Den kamp skal spilles i Næstved, og den bliver fløjtet igang klokken 19:15.

Svendborg Rabbits skal først spille deres næste kamp i Basketligan den 16. november, hvor de skal møde Bears Academy. De skal dog allerede i aktion igen på onsdag, hvor de skal møde MSK Start Lublin i European North Basketball League. Den kamp skal spilles i Rise Sparekasse Arena onsdag den 6. november.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Nyhedsoversigt

Den tidligere MVP i Basketligaen og Team FOG Næstved-spiller, Mike McGuirl, der i fredags blev opsagt i MLP Academics Heidelberg, har nu fundet sin...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.