fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Golden State Warriors

Preview: Golden State Warriors – Los Angeles Lakers

To af historiens bedste NBA spillere, Lebron James og Stephen Curry, møder endnu engang hinanden i slutspillet i semifinalerne i Western Conference.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Følgende udgivelse er et udtryk for skribentens egen holdning og skal ikke forstås som en nyhedsartikel.

Efter Warriors sejr over Kings i kamp syv mandag aften, er den anden semifinale i Western Conference blevet fastlagt. Endnu engang møder Lebron James og Stephen Curry hinanden. To af de mest populære og historiske franchises, de 6-seedede Warriors og de 7-seedede Lakers, skal nemlig møde hinanden i anden runde af slutspillet.

Selvom det er en serie der er utrolig svær at forudsige, vil vi alligevel give et bud på hvad der kommer til at være afgørende og hvem der vinder serien.

3 faktorer der bliver afgørende

Kampen om rebounds

En af de mest afgørende faktorer i alle serierne i første runde var kampen om rebounds. Vi så det blandt andet i Kings – Warriors, hvor Kevon Looney snittede 15,1 rebounds, hvoraf 5,3 var offensive rebounds.

Han var i den serie Golden States måske tredje vigtigste spiller pga. hans rebounds i begge ender og var især afgørende i kamp 7, hvor hans 10 offensive rebounds gav Warriors mange ekstra boldbesiddelser, hvilket ledte til et run der stor set vandt dem kampen og serien.

Lakers derimod har AD, som har været en af ligaens bedste reboundere i år, Lebron James som snittede 11 rebounds imod Grizzlies og Jarred Vanderbilt, der også er en dygtig rebounder i begge ender af banen.

Kan Stephen Curry og resten af Warriors holde AD væk fra kurven, ved at involvere ham i Pick & rolls og lignende og dermed lade Kevon Looney dominere reboundspillet og kan Lebron James og D’Lo gøre det samme mod Kevon Looney i den anden ende? Der er en del taktik i det, men vi har også før set, at man kommer langt med energi og indsats – hvem vil det mest?

Foto: Parkes Ousley – Flickr

Hvem skal dække Stephen Curry?

Kan man overhovedet dække Curry godt op? Svaret er nej. Den mest bevægende spiller i ligaen, historiens bedste skytter og meget mere godt. Vi så hvor svært Kings havde ved at dække Curry op, og det var kun Davion Mitchell der kunne give ham lidt modstand. Han snittede 34 point og lukkede serien med 50 point, flest point i en kamp 7 nogensinde, og en ny pointrekord for Curry i slutspillet.

Kommer det samme til at ske mod Lakers? Når man ser på deres roster er deres klart bedste mulighed Jarred Vanderbilt, som også dækkede Ja Morant i første runde, og plejer at dække modstanderholdets bedste guard eller forward.

Hvis han skal være på banen og dække Curry i 30-40 minutter hver kamp vil det dog give Warriors en fordel, når de skal forsvare. Vandervilt bidrager ikke med meget offensivt, udover cuts og enkelte skarpe afleveringer, og det vil give mulighed for dobbelteams og help-defense andre steder.

Der er dog måder hvorpå Vanderbilt kan bruges i angrebet, faktisk lidt ligesom Warriors bruger Draymond Green. Det er dog ikke noget Darvin Ham har benyttet sig meget af indtil videre. Han er mest blevet brugt som en 3-pointsskytte i hjørnet, hvor han kun skyder omkring 30%.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Trænernes taktikker og justeringer

Førsteårstræneren Darvin Ham har været udsat for meget kritik for hans trænerarbejde i år. Han har gentaget de samme dumme fejl flere gange og taget nogle meget tvivlsomme beslutninger, der nogle gange har tabt dem kampe.

Så sent som i serien mod Grizzlies sås det, da han i de første fem kampe spillede Lebron som center, mens AD var på bænken. Det resulterede i, at Grizzlies gik på et stort run, hver gang AD ikke var på banen.

Det var særligt tydligt i kamp 5, som Lakers tabte pga. et 20-2 run fra Grizzlies i tredje periode, netop mens AD var på bænken. Først i seriens sjette kamp spillede han Wenyen Gabriel som backup for AD, selvom justeringen nok skulle være sket efter første kamp.

Steve Kerr derimod er en af ligaens bedste og mest erfarne trænere, især i slutspillet. Han har ledt Warriors til fire mesterskaber, i 15, 17, 18 og 22. Han har gang på gang bevist, at han er i stand til at lave justeringer når det er nødvendigt. Lidt en kontrast til den uprøvede Darvin Ham, der dog vandt en titel som assistenttræner med Bucks i 2021.

Justeringer i en slutspilsserie er altafgørende, og kommer justeringerne for sent kan det koste nederlag. Den store klasseforskel mellem de to trænere kan gå hen og blive meget afgørende for udfaldet. Hvis Darvin Ham bliver stædig og ikke vil lave de nødvendige justeringer, kan det koste Lakers en kamp eller to og i værste fald hele serien.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Hvem vinder?

Som sagt er det utroligt svært at forudsige seriens forløb. Mange vil nok mene, at de forsvarende mestre er klare favoritter i serien, grundet deres mangeårige erfaring sammen, hjemmebanefordelen samt Stephen Curry, der spiller som ligaens bedste spiller og igen dominerer i slutspillet.

På den anden side er det svært at bette imod Lakers, når både Lebron og AD er raske. Sidst de var det, var i boblen i 2020, hvor de vandt mesterskabet på overlegen vis. Lebron har dog bøvlet med foden siden han vendte tilbage fra fodskaden, og det er tydeligt at se, at han ikke helt er på toppen endnu.

Lakers viste dog i serien mod Grizzlies, at de sagtens kan vinde kampe uden, at Lebron er på toppen. Lebron var kun den førende scorer i en af de seks kampe, og AD kun i to. De altså har en god bredde i truppen, måske endda bedre en Warriors.

Warriors derimod har vi ikke set præstere, hvis ikke de bliver båret af Curry. Det var tilfældet imod Kings, og også tilfældet i sidste års finale imod Celtics. Warriors er altså mere afhængige af, at Curry er på toppen, og det er svært at se et scenarie, hvor de vinder serien uden, at Curry storspiller.

Det bliver en tæt serie og vi tror, at den ender i en kamp 7. Her har Warriors hjemmebanefordel og mere erfaring og derfor snupper de sejren i en tæt kamp.

Warriors vinder 4-3

Første kamp bliver spillet natten til onsdag klokken fire dansk tid.

 

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...