fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Optakt til Christmas Day i NBA

Det er blevet tid til en af de bedste dage for NBA-fans i hele verden. Vi ser frem på alle fem kampe, hvor der venter tætte og intense topopgør, dueller mellem superstjerner og søgen på revanche fra hævntørstige hold.

Foto: Erik Drost - Flickr

Den 25. december, første juledag, byder forhåbentlig på rester fra gårsdagens julemiddag og hygge med familie og venner. Derudover venter der også et par ekstra julegaver fra NBA.

De famøse Christmas Day-Games er, som traditionen kræver det, her igen i år. Det vil altid være en særlig dag i NBA, og den kan i særdeleshed også noget for danske fans.

Kampene starter nemlig allerede fra sen eftermiddag og aften i dansk tid.

Her ser vi frem på alle fem opgør. Helt fra de tidlige kampe til de seneste, som enten er for natteravnene eller dem, der genser dem dagen derpå. (Alle tiderne er dansk tid)

Samtlige kampe bliver vist på TV2 Sport.

Kl. 18:00 – Philadelphia 76ers vs New York Knicks

Madison Square Garden, New York City

Nøglespillere: Joel Embiid (PHI), James Harden (PHI), Julius Randle (NYK), Jalen Brunson (NYK), RJ Barrett (NYK)

Dagen starter ud med et møde mellem to af de mest intense og loyale fan-baser i NBA. Det er 13. gang, at de to hold tørner sammen første juledag.

Derudover ser det faktisk ud til, at det er to hold, som kommer til at skulle konkurrere for nogle af de samme placeringer i Eastern Conference.

Knicks har været forrygende i december og vandt otte kampe i streg. De har fået etableret en form for Big 3, hvis man kan tillade sig at kalde dem det. Julius Randle, RJ Barrett og den nyindhentet Jalen Brunson snitter alle over 20 point per kamp og har fået opbygget et velfungerende samarbejde.

De har dog tabt de seneste to, og de er derfor ikke lige så varme som deres modstandere.

Sæsonens forhåndsfavoritter i Philadelphia 76ers ser endelig ud til at have fået styr på tingene, og de har nu vundet syv kampe i streg.

Den helt store årsag til dette er selvfølgelig deres helt store stjerne, Joel Embiid. Den enorme center fører lige nu ligaen i scoring med 33 point per kamp!

Den tidligere MVP James Harden har ikke været i topform i denne sæson og har ikke spillet knap halvdelen af sæsonens kampe. Heldigvis ser stjernespilleren ud til at være klar til kamp i New York City.

Det har tidligere været et sted, hvor han har følt sig hjemme. Det var i Madison Square Garden, at Harden leverede karrierens bedste scoringspræstation med 61 point for Houston Rockets i 2019.

Knicks har tilsyneladende ingen, der kan stoppe Embiid med den form, han er i lige nu. Derfor er 76ers en lille favorit i dagens første opgør.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Kl. 20:30 – Los Angeles Lakers vs Dallas Mavericks

American Airlines Center, Dallas

Nøglespillere: Luka Doncic (DAL), Lebron James (LAL)

Det er et møde mellem to hold, der ikke har fået den start på sæsonen, som de havde ønsket. Hvad de til gengæld mangler i holdkvalitet, gør de op for med stjernestøv.

Lebron James skal spille den 17. kamp på første juledag, og han kravler derfor op ved siden af en anden Laker, nemlig Kobe Bryant, som rekordindehaver af flest Christmas Day-kampe.

Desværre får vi ikke hans bedste legekammerat, Anthony Davis, at se, da han er ude med en skade. AD har ellers leveret en bragende god sæson, hvilket gav Lakers lidt vind i sejlene.

Det skal Lebron James og resten af holdet forsøge at bygge videre på. Det har dog ikke sent kønt ud ind til videre, og de kommer til Dallas med tre nederlag i træk.

James snitter 27 point, otte rebounds og syv assists i sin 20. NBA-sæson. Det er uhørt, at han stadigvæk kan præstere på det niveau.

Russell Westbrook har måtte redefinere sig selv og har derfor måtte tage en rolle på bænken. Det har faktisk fungeret godt, og han har på den måde givet sin karriere et nyt liv.

Alligevel må vi være ærlige at sige, at det ikke er meget Lakers har at byde på. Især når de ikke har Anthony Davis. De har fået hævet deres procenter bag 3-pointslinjen, men de ligger stadigvæk i bunden af ligaen på den front.

De skal op imod den helt store unge stjerne i NBA, Luka Doncic. På trods af hans vanvittige præstationer kamp efter kamp, så har holdet ikke kunne få det til at fungere. Der er heller ikke mange strenge på resten af holdet, som den unge Maestro har at gøre godt med.

Den 23-årige slovener snitter 32,8 point, 9,1 rebounds og 8,7 assists.

Doncic’s julehumør ser ud til at være i top, og han leverede 50 point lille juleaften. Det er altså Mavericks, der er klare favoritter til opgøret.

Den manglende kompetence fra holdkammerater på begge sider kan resultere i, at kampen ender med et direkte opgør mellem generationernes superstjerner. Gammel mod ung. Lebron James mod Luka Doncic. Bedre bliver det vel næsten ikke…

Kl. 23:00 – Milwaukee Bucks vs Boston Celtics

TD Garden, Boston

Nøglespillere: Giannis Antetokounmpo (MIL), Jayson Tatum (BOS), Jaylen Brown (BOS), Jrue Holiday (MIL)

På nuværende tidspunkt i NBA, kan man næsten ikke samle en bedre kamp end netop den her.

Det er de to bedste hold i NBA lige nu. Først og fremmest når man kigger på, hvad de har gjort indtil videre i den regulære sæson. Celtics fører ligaen med 23-10, tæt efterfulgt af Bucks på andenpladsen med 22-10.

Vinderen af kampen vil altså lægge sig øverst i tabellen for hele NBA.

Når man kigger fremad, er de to hold også et stykke foran feltet som favoritter til at vinde titlen i år. Det er altså meget sandsynligt, at deres (næsten) uundgåelige møde på et tidspunkt i slutspillet vil afgøre mesterskabet.

Ikke alene er kampen første juledag en forsmag på dette, men man skal heller ikke undervurdere den psykologiske overhånd, som er på spil.

Derudover er det en gentagelse af et af sidste sæsons bedste slutspilsserier. Celtics kom tilbage efter at være nede 2-3 og overvandt Bucks efter syv kampe. De to hold er efterhånden ved at forme en rivalisering, der kan fortsætte langt ud i fremtiden.

For at dette ikke skulle være nok, så er det også et opgør mellem de to største favoritter til MVP-trofæet. Giannis Antetokounmpo har efterhånden etableret sig selv som den bedste spiller i verden, men 24-årige Jayson Tatum har taget endnu et skridt opad.

Antetokounmpo snitter 31,4 point, 11 rebounds og fem assists. Tatum snitter 30,5 point, otte rebounds og fire assist.

Begge har sublime hold omkring sig.

En interessant duel er også mellem Marcus Smart, der vandt titlen som årets forsvarsspiller sidste sæson, og Jrue Holiday, der nok selv føler, at han skulle have haft den ære.

Den anden halvdel af Celtics dynamiske duo, Jaylen Brown, spiller på sit bedste for tiden og snitter 26,5 point per kamp. Omvendt er det usikkert, om Khris Middleton kommer til at være på holdkortet. Selv hvis han spiller, er han bestemt ikke i topform.

Det kan være den udslagsgivne faktor, som gør Celtics til favoritter, men alt kan ske i sådan et opgør.

Foto: Erik Drost – Flickr

Kl 2:00 – Memphis Grizzlies vs Golden State Warriors

Chase Center, San Francisco

Nøglespillere: Stephen Curry (GSW), Ja Morant (MEM), Desmond Bane (MEM), Klay Thompson (GSW)

Dagen byder på endnu en dramatisk gentagelse af sidste års slutspil. Warriors besejrede et ungt Grizzlies hold sidste sæson, efter Ja Morant måtte udgå med en skade.

Der var efterfølgende lidt beef mellem spillerne; her særligt Ja Morant og Draymond Green. Det var måske på bagkant af dette, at denne kamp kom til at ske.

Christmas Day i NBA er typisk en begivenhed, der er forbeholdt de største markeder i NBA; Knicks, Lakers, Celtics osv. Derfor er det noget helt særligt, at Memphis Grizzlies er med i år.

Det er første gang i historien, at Grizzlies spiller en Christmas Day kamp, og der er særligt en spiller, de kan takke for det. Ja Morant har ikke alene udviklet sig til en af de bedste spillere i NBA, men han er utvivlsomt blandt de mest underholdende.

Det er næsten ufatteligt, hvad han kan, når først han sætter af. Han snittede desuden 38,3 point mod Warriors i de tre slutspilskampe, han spillede mod dem sidste sæson, før han blev skadet.

Den eneste spiller på banen, der kan være lige så ufattelig på banen er naturligvis Stephen Curry. Warriors har været skuffende indtil videre i denne sæson, men det har bestemt ikke været på grund af ham. Curry snitter 30 point med skudprocenterne 50/43/92.

Hans Splash Brother, Klay Thompson, er stadigvæk ikke helt tilbage på topniveau efter sin lange skade. Det ville dog være i bedste Klay-stil at ramme et utal af treere på den store scene d. 25. december.

Over for ham står måske den nye Klay Thompson, dog med forvokset overarme. Desmond Bane har hævet sit niveau endnu en gang i denne sæson. Han snitter 24 point og rammer 44% af sine treere.

Kampen garanterer intensitet, højdepunkter og mon ikke, det også bliver et tæt opgør. Grizzlies har været et af ligaens bedste i denne sæson, og de er derfor også favoritter til at vinde kampen.

Foto: Erik Drost – Flickr

Kl. 4:30 – Phoenix Suns vs Denver Nuggets

Ball Arena, Denver

Nøglespillere: Nikola Jokic (DEN), Devin Booker (PHO), Chris Paul (PHO), Deandre Ayton (PHO)

Den helt sene kamp er måske nemmere at fange med morgenkaffen ved hånden på anden juledag. Uanset hvordan så er den helt sikkert værd at se.

Suns og Nuggets er begge tophold i en utrolig tæt Western Conference.

Denver Nuggets ligger på førstepladsen, og de har været en fornøjelse at følge i denne sæson. Hvis Nikola Jokic ikke allerede havde vundet to MVP-trofæer i træk, så ville han nok være i front til at tage det igen.

Den 27-årige serber er måske den bedste pasningsspiller, NBA nogensinde har set. Stort set i hver eneste kamp laver han en aflevering, der efterlader dig måbende og uforstående.

For første gang i sæsonen skal de op imod et af deres konkurrenter som bedste hold i Western Conference, Phoenix Suns.

Devin Booker har været tvivlsom op til kampen, og vi håber selvfølgelig, at vi får stjernespilleren at se på banen. Det kunne meget vel tyde på, at han er blevet sparret i nogle kampe, og det er derfor sandsynligt, at han vil vende tilbage til denne.

Den erfarne point guard Chris Paul’s 37-årige alder er begyndt at tynge ham en smule i denne sæson. Alligevel snitter han ni assists.

Det bliver interessant at se, om Suns’ backcourt kan følge med Nuggets hurtige guards, som kan cutte på hvilket som helst tidspunkt, hvor bolden så oftest vil blive leveret af Jokic.

Det er den unge Deandre Ayton, der har den umulige opgave at tage sig af Nikola Jokic.

Nuggets er flyvende for tiden, og Suns er ikke på nuværende tidspunkt et hold i topform. Derfor vil Nuggets også være favoritter til kampen.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

Basketligaen

Efter et fravær på 27 kampe forventer superstjernen Joel Embiid nu at vende tilbage lige i tide til et slutspils-run.