fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Mere NBA – Nu på dk4 og DR3

DR3 og dk4 har tidligere samarbejdet, da der blev vist OL i London i 2012. Nu udvider de to kanaler samarbejdet, og det betyder mere NBA til danskerne!

LA Lakers_Keith Allison

DR3 og dk4 har indgået et historisk samarbejde, der gør at begge kanaler fremover kommer til at vise NBA på de danske skærme. Et initiativ der allerede starter i næste uge og som i sin helhed er en enorm positiv fremgang for basketball i Danmark.

Samarbejdet mellem de to kanaler går ud på at det er dk4 der leverer produktionen. Dette betyder at det er Thomas Bilde og Peter Wang som vil være kommentatorer på begge kanaler.

– Vi går mod strømmen med denne aftale. Hvor mange andre tv stationer kæmper om sportsrettigheder indbyrdes, er dette samarbejde til fordel for både dk4 og DR3. Vi udvider antallet af NBA kampe på dansk tv til det dobbelte, og DR3 bliver medejer og medspiller på udsendelserne, som vi fremadrettet vil udvikle sammen i de rammer, som seerne kender. Vi styrker produktet til gavn for NBA, for basketball i Danmark og vigtigst af alt de mange danske NBA-fans, udtaler dk4’s sportschef, Kristian Hyldgaard på kanalens site.

Læs også: Fem ting fra NBA sæsonens første uge

Kristian Hyldgaard forklarer at det er stadig dk4 der har rettighederne til NBA i Danmark, men at dette blot udvides til at der også vises kampe på DR3.

– Det er fortsat dk4, der ejer rettigheder til NBA i Danmark, og vi sublicenserer udvalgte kampe til DR3.
Vi har brugt mange år og kræfter på at bygge basketball og NBA op til den succes, det er i dag. Basketball er en vigtig del af dk4’s identitet, men for os handler det ikke kun om eksklusiviteten. Det handler også om udbredelse. Vi har nu fået endnu en engageret medspiller, som vil være med til at øge udbredelsen og omtalen af basketball i Danmark, siger Kristian Hyldgaard på dk4’s site.

Der er i alt i denne sæson programsat 80 kampe som skal vises til det danske publikum, og som desuden skal transmitteres fra dk4’s sports-studie i Aarhus. Med samarbejdet med DR3 kan sporten nu blive eksponeret i en endnu større omfang end hidtil.

Kommende NBA kampe:

dk4 – Søndag kl. 18.00: New York Knicks – San Antonio Spurs

DR3 – Søndag d. 17/11 kl. 19.00: Toronto Raptors – Portland Trailblazers

DR3 – Søndag d. 24/11 kl. 21.30: Chicago Bulls – L.A. Clippers

dk4 – Søndag d. 1/12 kl. 19.00: Toronto Raptors – Denver Nuggets
kl. 21.30: L.A. Clippers – Indiana Pacers

(Foto: Flickr – Keith Allison)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.