Hvem skal i det forjættede slutspilsland?

Med ti kampe tilbage af den regulære sæson er spændingen i den grad intakt, om hvem der skal i slutsspillet, og hvem der skal spille den første play-in turnering.
Foto: Michael, Flickr.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Søndag den 16. maj spilles grundspillets sidste kampe. Inden da skal alle NBA-holdene afvikle mellem otte og ti kampe, og kampen om slutspilspladserne er uhyre tæt.

Når den regulære sæson er overstået skal syvende- til tiendepladsen konkurrere om de to sidste slutspilsbilletter i den nye play-in turnering. Få overblikket over det nye format her.

Eastern Conference

I NBA’s østlige halvdel er der indædt kamp om de sidste slutspilspladser. Udover de tre bundhold har alle hold forhåbninger om at være med, når slutspillet løber af stablen i slutningen af maj. Desuden er de tre tophold, Nets, Sixers og Bucks, stukket lidt af i den positive retning.

Ikke desto mindre er der blot 6 sejre til forskel mellem fjerdepladsen, New York Knicks, og tiendepladsen, Washington Wizards, hvilket efterlader alt åbent inden grundspillets sidste to uger.

Artiklen fortsætter under tweetet.

De direkte slutspilspladser

New York Knicks har været brandvarme i april. The Knickerbockers har vundet ti af de seneste elleve kampe. Alligevel er de langt fra sikre på en plads i slutspillet. New York-mandskabet er blot to kampe foran sidste års finalister, Miami Heat, der dog har været mere svingende på det sidste, da de blot har vundet fem af deres seneste ti kampe.

Samtidig har New York Knicks, ifølge Tankathon, det femte sværeste slutprogram, hvor de blandt andet skal på roadtrip og spille mod fire af topholdene i Western Conference, LA Lakers, LA Clippers, Phoenix Suns og Denver Nuggets.

Miami Heat har til gengæld blot det 17. sværeste program og vil gøre alt for at vippe enten New York Knicks, Boston Celtics eller Atlanta Hawks af deres nuværende slutspilspind.

Knicks er trods sit lille forspring og gode form ikke desto mindre det hold, der skal frygte mest for sin direkte slutspilsplads. Det skyldes, at Celtics og Hawks har et væsentligt nemmere program end Knicks. De har henholdsvis det tredje og femte nemmeste slutprogram.

Til gengæld mangler Heat og Celtics to indbyrdes opgør, der bliver altafgørende for, hvem der skal spille play-in kampene. Så sæt kryds i kalenderen den 9. og 11. maj, hvor de store slag skal stå.

Hvis Boston skal holde fast i sin direkte slutspilsplads, skal deres store stjerne, Jayson Tatum, holde fast i det spil, han viste, da han tangerede en gammel Larry Bird-rekord i Celtics’ overtidssejr over San Antonio Spurs.

Artiklen fortsætter under billedet.

Play-in pladserne

Kampen om de sidste play-in pladser er ligeledes tæt. Toronto Raptors og Chicago Bulls er lige nu udenfor på 11. og 12. pladsen med tre kampe op til Washington Wizards og fire kampe til Indiana Pacers.

Wizards med Russell Westbrook i spidsen har, ligesom føromtalte Knicks, været yderst velspillende i april. De har vundet ti af deres seneste elleve kampe, inden nattens nederlag til Dallas Mavericks, så de ligner et hold, der kan blive et ondt i bekendtskab i play-in turneringen.

Samtidig har Toronto og Chicago svære slutprogrammer, hvilket peger på, at det bliver Pacers og Wizards, der skal spille om slutspilspladserne imod syvende- eller ottendepladsen.

Indiana-holdet og Washington har desuden to indbyrdes kampe til slut, der bliver afgørende for, hvem der bliver nummer ni og ti. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, da niendepladsen spiller på hjemmebane i den første play-in kamp.

Western Conference

I NBA’s vestlige halvdel er der også tæt kamp om slutspilspladserne, selvom Phoenix Suns, Utah Jazz, LA Clippers og Denver Nuggets er stukket lidt af i toppen.

Lige efter de fire tophold ligger tre hold, der kæmper om to direkte billetter til slutspillet. I skrivende stund fører LA Lakers og Dallas Mavericks på femtepladsen med én kamp over syvendepladsen fra Portland Trail Blazers. Dallas Mavericks har det nemmeste slutprogram af de tre konkurrenter.

Portland derimod mangler flere svære kampe – blandt andet mod topholdene fra Utah og Phoenix og de direkte konkurrenter fra Lakers.

Netop Lakers har fået deres superstjerner, LeBron James og Anthony Davis, tilbage fra skader, hvilket gør Portlands vej til en direkte slutspilsbillet endnu mere vanskelig.

Play-in pladserne

Portland skal derfor måske kigge nedad i tabellen. Lige i hælene har de nemlig Memphis Grizzlies, der har det anden nemmeste slutprogram. Ikke desto mindre er 11. pladsen, New Orleans Pelicans, hele seks kampe efter Portland, så det ville være en sensation, hvis Trail Blazers ikke som minimum skal spille play-in turneringen.

Sværere ser det ud for San Antonio Spurs, der ganske vist er to sejre foran netop Pelicans. Til gengæld har de det suverænt sværeste slutprogram af alle i ligaen. De skal blandt andet møde de to tophold i både Western- og Eastern Conference, Suns, Jazz, Nets og Sixers – de to hold fra vest har de endda to gange.

Derfor er der rig mulighed for, at Pelicans kan maksimere spændingen i grundspillets sidste to uger. Natten til søndag vandt de en must-win kamp mod Minnesota Timberwolves efter overtid, hvilket gør, at de blot er to sejre efter Spurs og tre sejre efter Golden State Warriors.

Artiklen fortsætter under videoen.

Netop Warriors skal Zion Williamson og holdkammeraterne op imod tre gange, inden grundspillet er færdigspillet. De tre kampe bliver altafgørende for Pelicans, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at spille slutspilsbasket i The Big Easy. 

Spændingen er altså intakt i både Western- og Eastern Conference inden de afgørende kampe i dette års NBA-grundspil.

Læs vores seneste Power Ranking her og bliv klædt endnu bedre på til resten af grundspillet.

Se andre spændende artikler