fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA: Power ranking

Sæsonen lakker mod enden, og vi nærmer os en afgørelse på slutspilspladserne. Læs Fullcourt’s forudsigelser om hvilke holde, der ender i top ti.

Devin Booker - Phoenix Suns.

Vi nærmer os så småt slutspillet. Holdene mangler mellem 11 og 15 kampe, hvilket gør, at man er nødt til at tænke i, hvem de respektive hold møder i de sidste kampe.

Vi tager højde for alt fra den aktuelle kampform, skader og tilgang af nye spillere i rangeringen af styrkeforholdene mellem NBA´s bedste klubber.

10. Atlanta Hawks

Seneste rangering (SR): Uden for top-10 ⬆️

Record: 32-27 – Seneste 10 kampe: 7-3

Atlanta Hawks har set gode ud siden Bogdan Bogdanovic er kommet tilbage fra skade. De har vundet syv af deres seneste ti kampe, og ligger på femte pladsen i Eastern Conference med kun to kampe ned til Miami Heat på syvendepladsen.

Hawks får kamp til stregen af både New York Knicks, Boston Celtics og Miami Heat, og få kampe kan vende op og ned på stillingen i øst. Intet er sikkert.  Efter Trae Young udgik med en forstuvet ankel, kan tingene hurtigt ændre sig.

Tiden vil vise, om de sikrer sig en plads i playoff. Hvis de gør, vil det være første gang siden 2016-17-sæsonen.

9. New York Knicks

SR: Uden for top-10 ⬆️

Record: 33-27 – Seneste 10 kampe: 8-2

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har skrevet eller læst en Power ranking, hvor New York Knicks var at finde i en top-10, men godt føles det.

Man kan ikke længere komme uden om det. Med Tom Thibodeau i spidsen er Randle og co. umulige at se bort fra. De har ikke tabt en kamp de seneste to uger, hvor de er gået 8-0. Dog har det ikke været de sværeste modstandere, de har mødt i deres 8-0 run, men både både Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks og senest Atlanta Hawks er blevet nedlagt på vejen.

Til de omkringliggende holds skræk snitter Julius Randle over 35 point den seneste uge og ligner ikke en mand, der har tænkt sig at give sin playoff-plads op. De ligner det bedste bud på en fjerdeplads i øst i øjeblikket.

Det bliver et spændende ræs at følge og ligesom hos Hawks, kan både Celtics og Heat komme snigende bagfra og snyde Knicks. Men det lugter af playoff til New York Knicks for første gang siden 2013.

Se ESPN fortælle om Knicks flotte winning streak i klippet forneden.

8. Los Angeles Lakers 

SR: 10 ⬆️

Record: 35-23 – Seneste 10 kampe: 5-5

Lakers har vundet hver anden kamp i april måned. Det er ikke nok til at forblive i toppen af Western Conference, men det er nok til at forblive i denne top-10. For nu i hvert fald.

Uden Lebron James og Anthony Davis er det svært for Lakers i angrebsenden. De mangler især Lebron James til at styre tropperne, sætte sine medspillere op og tage bolden til kurven og skabe plads. Alt det vi kender Lebron for, er det Lakers mangler i øjeblikket.

Samlet set scorer Lebron og AD næsten 50 point pr. kamp, og dem er der altså nogle andre spillere, der skal stå for, så længe de sidder på bænken. Den gode nyhed er, at Davis eftersigende skulle være på vej tilbage.

Forklaringen på, at Lakers ikke er dalet yderligere, end de er, skal findes i forsvaret. Her går det stadig godt. De har den bedste defensive rating i ligaen på 106, ligesom de havde, inden AD blev skadet.

7. Milwaukee Bucks

SR: 5 ⬇️

Record: 35-22 – Seneste 10 kampe: 5-5

Milwaukee Bucks ligner allerede et hold, der er ved at forberede sig på playoff. Efter de har domineret i grundspillet, men skuffet i slutspillet de seneste år, lader det til, at planen er lagt om.

Der bliver i hvert faldt ikke holdt igen med at spare spillere i back-to-back opgør i denne sæson. Det har imidlertidig ikke kostet det store i begge ender af banen. De har det femte bedste angreb i ligaen og det ottende bedste forsvar.

Giannis Antetekounmpo har siddet ude i seks kampe, hvilket blandt andet har fået dem til at dale en smule siden sidste Power ranking, men de ryger ikke ud af top-10. Derudover har de et relativt svært program den næste tid, hvor de både møder Brooklyn Nets og Philadelphia 76ers to gange.

6. Denver Nuggets

SR: 7 ⬆️

Record: 38-20 – Seneste 10 kampe: 8-2

Av av av. Det er altid trist at se en spiller blive skadet. Særligt når den spiller er en bærende del, som Jamal Murray må siges at være.

Murray måtte desværre udgå for en uge siden i en kamp mod Golden State Warriors med en grum korsbåndsskade, og kunne dermed vinke farvel til resten af sæsonen.

Heldigvis har Denver Nuggets flere heste at spille på, og selvom de ikke spiller samme position, giver det unægteligt en større mulighed for deres unge talent, Michael Porter Jr. Derudover spiller Nikola Jokic det bedste basket nogensinde, og modbeviser han og Nuggets denne ranking, og går helt til tops, kan han være på vej mod sin første MVP-titel.

På trods af Murrays exit har Nuggets vundet deres seneste tre kampe, og er inde i en god stime. Men Murray’s exit må betyde, at Nuggets får det svært. Hvis ikke i grundspillet, så i slutspillet.

Se Nikola Jokic score 47 point og besejre Memphis Grizzlies i dobbelt overtid i en af de vildeste kampe i denne sæson. En kamp, hvor de tilmed manglede Jamal Murray.

5. Utah Jazz

SR: 3 ⬇️

Record: 44-15 – Seneste 10 kampe: 6-4

Utah Jazz har nok leveret det flotteste holdspil, vi har set i år. Alle er en del af succesen. Fra Jordan Clarkson og Joe English, som begge har et æg i kurven til årets sjettemand, til deres tre All-Stars; Donovan Mitchell, Mike Conley og Rudy Gobert.

Derudover har Jazz ligaens klart bedste netrating, som definerer differencen mellem offensive og defensive rating. Forskellen ligger på 9,2.

Mitchell udgik med en forstuvet ankel for et par kampe siden. Det giver nogle udfordringer i angrebsenden, som holdet dog har klaret overraskende godt. Mitchell skal nok være klar inden playoff, og Jazz ligner et hold, der skal tages alvorligt i år.

4. Brooklyn Nets

SR: ➖

Record: 39-20 – Seneste 10 kampe: 5-5

Brooklyn Nets har mistet en vigtig brik i LaMarcus Aldridge. Det er nu ikke årsagen til, at de er dykket et par pladser ned på listen.

De ville måske være nummer ét på listen, hvis ikke det var for deres skadesproblemer blandt de store stjerner – Kevin Durant, Kyrie Irving og James Harden – som lader til at komme på skift.

Når det så er sagt, kan man forvente sig store ting af Nets-mandskabet, når vi rammer playoff. Forventningen er, at de er, det hold man skal slå i øst for at komme til finalen.

3. Phoenix Suns

SR: 5 ⬆️

Record: 42-16 – Seneste 10 kampe: 8-2

Suns kommer i slutspillet i år, længere er den ikke. Om de ender på første, anden, tredje eller fjerdepladsen i Western Conference er ligegyldigt for den anerkendelse, de fortjener.

Suns er længder bedre, end de har været i en årrække, og jeg vil gætte på, at der er mange af deres fans, der ikke kan vente med at komme ind i hallen og støtte deres elskede franchise. De er som forvandlet efter Chris Paul’s tilkomst.

På nuværende tidspunkt ligger de, og kæmper med Utah Jazz om førstepladsen i vest, og ligner ikke et hold, der rider på en tilfældig bølge. De ligger i top ti i både offensive- (7) og defensive- (5) rating, og spiller helt igennem fornuftig basketball. De er kommet for at blive.

2. Philadelphia 76ers

SR: 1 ⬇️

Record: 39-19 – Seneste 10 kampe: 6-4

Joel Embiid er tilbage, og han er stadig et monster. Så let kan det siges. Ham og Ben Simmons begynder efterhånden at ligne det makkerpar, man gik og drømte om i Philadelphia for nogle år tilbage. De er to af ligaens bedste og mest alsidige forsvarspillere, og tilsammen udgør de en reel trussel for alle hold, de møder.

Det forudsætter naturligvis, at de holder sig skadesfri. Selvom de trods alt har vist, at de kan vinde kampe med Embiid på bænken. I de kampe har holdet spillet flot, også i forsvarsenden. Det ligner på mange måder en førsteplads i Eastern Conference til Philadelphia 76ers, hvilket vil være første gang siden 2001, hvor Allan Iverson tog dem til Finals.

1. Los Angeles Clippers

Record: 42-9 – Seneste 10 kampe: 9-1

SR: 5 ⬆️

Los Angeles Clippers er efterhånden ved at se giftige ud, og ligner, mere end tidligere, seriøse bejlere til finalen. De vinder med og uden Kawhi Leonard, og Paul George har spillet fantastisk den seneste tid. Sidstnævnte snitter 29,2 point på 57 procent fra gulvet og 45 procent bag treeren i april måned. Tilmed har de den bedste offensive rating i ligaen på 117,5.

Clippers har yderligere vundet ni ud af deres seneste ti kampe på nær en enkel kamp mod Philadelphia 76ers, hvor de måtte se sig besejret på udebane.

De ligger i skrivende stund på en tredjeplads i vest, halvanden kamp efter Phoenix Suns og tre kampe efter Utah Jazz. En tredjeplads, der hurtig kan blive en førsteplads, hvis de forsætter de nuværende takter.

Se Poul George træde til, når det gælder.

27-årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Boston Celtics er med sejren i nat en kamp fra at spille i finalen. Sidste gang de spillede i en finale var i 2010.

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Boston Celtics

Miami Heat vandt en vigtig kamp i Boston med cifrene 109-103.

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

I en uskøn kamp 7 tog Boston Celtics sejren over Milwaukee Bucks. Det var specielt 3-pointsskuddet, der blev afgørende for kampens udfald.

NBA

Når Boston Celtics og Milwaukee Bucks om lille times tid støder sammen i den afgørende kamp 7, bliver det formentlig med deltagelse af Robert...

Golden State Warriors

Golden State Warriors tog revanche for det ydmygende nederlag i kamp 5, og sejrede med cifrene 110-96. Klay Thompson og Stephen Curry stod tilsammen...