fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Celtics får finale-revanche i overtidsdrama

Boston Celtics tog imod deres tidligere finalemodstandere, Golden State Warriors, hvor de kæmpede sig tilbage og vandt en svær kamp efter forlænget spilletid.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Det blev ikke nogen køn affære, da de to forsvarende finalister tørnede sammen i TD Garden i Boston. Men underholdning var der nok af.

Warriors har haft det svært på udebane i denne sæson, hvor de er gået 5-18. Ingen af de fem sejre har været mod vindende hold. Det så længe ud til, at de kunne anskaffe sig sæsonens måske hidtil vigtigste sejr på udebane mod det bedste hold i Eastern Conference.

I de sidste sekunder af første halvleg ramte Stephen Curry en vild buzzer-beater fra egen banehalvdel. Det bragte dem foran med ét point.

Denne føring holdte de i hele anden halvleg, og det lignede en kamp, der bare skulle køres hjem, som de har gjort det så ofte før. Efter et par unødvendige turnovers og gode spil fra Celtics, var kampen tæt igen.

Scoren var 113-116, da bolden endte i hænderne på en ellers dårligt skydende Jaylen Brown. Han trådte til, da det var nødvendigt, og sænkede skuddet med selvtillid.

Stephen Curry brændte derefter en potentiel game-winner, og kampen gik kort efter i overtid.

Her kunne Celtics bære momentum videre fra de sidste minutter af regulær spilletid. De kørte tilsyneladende de forsvarende mestre ud af banen.

Det skulle dog igen ikke blive så nemt. Celtics lavede også nogle nervøse fejl, og Warriors havde faktisk muligheden for at udligne. Det lykkedes dem ikke.

Jayson Tatum havde langt fra en perfekt aften med syv turnovers og ramte blot 33% af sine skud. Alligevel var han den bærende kraft for Celtics, og han havde 34 point og 19 rebounds (karrierens højeste).

 

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Sæsonen i NBA skydes i gang i nat, og i den forbindelse har Fullcourts NBA-redaktion kommet med deres forudsigelser af holdenes placeringer i Eastern...

Boston Celtics

Ventetiden er ovre. Verdens bedste basketballliga er tilbage fredag, hvor Boston Celtics og Denver Nuggets mødes i Abu Dhabi.

Golden State Warriors

Stephen Curry fortalte tirsdag, at han er interesseret i at blive ejer af et NBA-hold en dag.

Boston Celtics

Franske Evan Fournier vender retur til Europa efter mere end et årti i USA, hvor han spillede for fem forskellige klubber.

Golden State Warriors

Steph Curry har underskrevet en etårig kontraktforlængelse med Golden State Warriors. Men med afgangen af Klay Thompson, bliver det spændende, hvad Warriors gør resten...

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

NBA

Boston Celtics' Jaylen Brown blev Eastern Conference Finals MVP, hvilket kom bag på profilen, der før er blevet overset med individuelle priser.