fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Brooklyn Nets

Sæsonens Anden Power Ranking: Warriors er tilbage og hvor er de forsvarende mestre?

Curry og co. er tilbage, masser af fede storylines og et par store overraskelser!

Draymond Green, Stephen Curry - Golden State Warriors

1: Golden State Warriors, 24W/6L

Den nykronede trepointskonge Stephen Curry og hans hold, Golden State Warriors, optager i denne omgang førstepladsen på Fullcourt.dk’s power ranking. Warriors fører ligaen i defensive rating med 100,2 og ligger på en flot fjerdeplads i offensive rating med 111,8. Efter et par år med skader og lave placeringer er Golden State Warriors, anført af Stephen Curry og Draymond Green, endelig tilbage på toppen af Western Conference

Stephen Curry snitter 26,9 point, 5,5 rebounds, 6,1 assists og hele 5,4 trepointsscoringer per kamp og er ifølge bookmakerne favorit til at løbe med sin tredje MVP-award. Bookmakerne har også holdkammerat, Draymond Green, som favorit til defensive player of the year.

Klay Thompson mangler stadig hos Warriors, men han forventes tilbage tæt på årsskiftet.

2: Phoenix Suns, 23W/5L

Vi bliver i vest, hvor andenpladsen tilfalder Phoenix Suns. Suns’ transformation gennem den seneste og indeværende sæson har været mildest talt imponerende. Anført af stjernen Devin Booker, kaptajn Chris Paul og big man DeAndre Ayton har Phoenix Suns kun tabt to kampe siden den 30 oktober. Sidste sæson bød på et nederlag i finalen, men er de endnu bedre i år? Det bliver spændende at følge Phoenix Suns i denne sæson – det er helt sikkert.

3: Brooklyn Nets, 21W/9L

Så skal vi en tur til øst, hvor Brooklyn Nets indtager tredjepladsen på vores liste. Selv med en masse drama omkring holdet har man alligevel formået at holde sig på førstepladsen i Eastern Conference. James Harden havde en sløj start på sæsonen, til dels på grund af ligaens nye regler i forhold til kontakt på afslutninger, men også på grund af manglende form. Kyrie Irving har stadig nægtet at lade sig vaccinere, men forventes at være tilbage på halv tid omkring nytår til udekampe og træning. 

Kevin Durant snitter 29,7 point, 6,9 rebounds & 5,9 assists per kamp og udfordrer tidligere holdkammerat, Stephen Curry, til titlen som MVP. 

4: Utah Jazz, 20W/9L

Holdet fra Salt Lake City, Utah, er endnu en gang at finde i toppen af Western Conference. I år fører Utah Jazz ligaen i offensive rating med hele 117,2, hvilket er meget højere end alle andre hold. Et hold som Golden State Warriors har ‘kun’ en offensive rating på 111,7.

Jazz har i de seneste fem sæsoner sikret sig en top fem placering hvert eneste år i den regulære sæson – dog uden den store slutspilssuccess. Er det i denne sæson, det skal lykkedes for Donovan Mitchell og co.?

5: Milwaukee Bucks, 19W/13L

De forsvarende mestre fra Milwaukee Bucks er måske lidt overraskende at finde helt nede på en femteplads i denne power ranking. Giannis og co. er desværre løbet ind i lidt for mange skader, hvilket har betydet svingende resultater. Brook Lopez gik ud med en rygskade i sæsonens første kamp og er ude på ubestemt tid. Både Jrue Holiday og Khris Middleton har også misset en del kampe med skader, og lige nu er Giannis Antetokounmpo i health & safety-protocols (sammen med resten af holdet).

Giannis er stadig med i MVP-ræset, og Milwaukee Bucks skal nok finde sig selv, hvis de kommer sig over de mange skader.

6: Chicago Bulls, 17W/10L

Efter mange år som et af ligaens absolut dårligste hold har Chicago Bulls et godt hold igen. Zach Lavine har endelig fået den hjælp, han havde brug for, og hans nyerhvervede makker, Demar Derozan, har været en af sæsonens helt store lyspunkter. Alex Caruso og Lonzo Ball blev også hentet ind til denne sæson, og de har fungeret som en af ligaens absolut bedste duoer i den defensive del af spillet. Det bliver spændende at se Chicago Bulls tilbage i slutspillet.

Bulls er desværre løbet ind i en grim skade til sidste års fjerde valg i draften, Patrick Williams, som forventes at misse resten af den regulære sæson. Dog er der håb om, at han er tilbage til slutspillet.

7: Cleveland Cavaliers, 19W/12L

Sidste år var det New York Knicks, der tog ligaen med storm, men i år er det Cleveland Cavaliers, der løber med den hæder. Ligaens måske mærkeligste lineup bestående af Darius Garland, Isaac Okoro, Lauri Markkanen, Evan Mobley og Jarrett Allen har fungeret mærkeligt godt. Cavaliers ligger nummer to i defensive rating med 103,3 – det kan man hovedsageligt takke Isaac Okoro, Evan Mobley og Jarrett Allen for.
Ikke så mærkeligt tillader de færrest point til modstanders center per kamp. 

Darius Garland og førnævnte Jarrett Allen bør begge være i betragtning til All-Star. Det var det nok ikke mange, der havde set komme før sæsonen startede.

Collin Sexton pådrog sig en grim knæskade (menisk) mod New York Knicks d. 7/11 og kommer til at misse resten af sæsonen.

8: Miami Heat, 18W/12L

Miami Heat burde nok være højere på listen, men efter en god start på sæsonen er man løbet ind i en del skader. Bam Adebayo er blevet opereret i tommelfingeren, Jimmy Butler døjer med en rygskade, Tyler Herro er småskadet og nyerhvervede Markieff Morris har været ude, siden Nikola Jokic skubbede ham i ryggen d. 8/11. 

Veteran point guard, Kyle Lowry, har fundet sig godt til rette i Florida og er en af lyspunkterne oven på en lidt forvirrende sæsonstart. Tyler Herro fører lige nu ræset om Sixth Man of the Year-trofæet, og Erik Spoelstra bør også være i betragtning til Coach of the Year.

9: Memphis Grizzlies, 19W/11L

Vi skal tilbage til vest, hvor Memphis Grizzlies er at finde på en flot niendeplads i vores rangering. Efter en sløj start på sæsonen har man nu vundet 10 ud af de seneste 11 kampe. Hvad der er endnu mere imponerende ved det er, at det er lykkedes uden stjernen, Ja Morant.
Morant forventes tilbage inden for 1-2 måneder.

Grizzlies er et hold med en utrolig dybde, hvilket også kan ses på hvordan deres points fordeles – lige nu er der fire spillere, der snitter over 16 point per kamp. Anført af Ja Morant på hele 24,1. 

Det bliver utroligt spændende, om Memphis Grizzlies kan holde den flotte stime i gang!

10: Denver Nuggets, 15W/14L

Forsvarende MVP Nikola Jokic og hans hold Denver Nuggets har haft en uheldig start på sæsonen. Nuggets er stadig uden Jamal Murray, som pådrog sig en grim skade sidste sæson, og nu har man også mistet Michael Porter Jr. Det vil sige, at man er uden sin anden og tredje bedste spiller, men så er det heldigt, at man har ligaens absolut mest alsidige spiller, Nikola Jokic.

Sidste sæsons Most Valuable Player, Nikola Jokic, har været helt fantastisk indtil videre. Jokic snitter 26,3 point, 13,3 rebounds & 7,5 assists per kamp og bør igen være en del af toppen, når der skal kåres en MVP i slutningen af sæonen. Ser man på advanced stats, så har Nikola Jokic i gang i en af de bedste individuelle sæsoner nogensinde!

Power Rankingen er et udtryk for skribentens egen holdning, og du er velkommen til at debattere valgene i kommentarsporene

Jeg er en mangeårig NBA nørd, og har været tilknyttet NBA redaktionen siden november 2021. Ud over det så skriver jeg også på engelsk via min egen hjemmeside. Stor forkærlighed for gode forsvarsspillere som Bam Adebayo & Mikal Bridges!

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Boston Celtics

Boston Celtics er med sejren i nat en kamp fra at spille i finalen. Sidste gang de spillede i en finale var i 2010.

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Boston Celtics

Miami Heat vandt en vigtig kamp i Boston med cifrene 109-103.

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.